| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Моята колекция от телефони с предавател на УКВ ( FM трансмитер)  (Прочетена 2371 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ricarq

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
62388-0

62390-1

1. Nokia N9 - OC MeeGo
2. Nokia N97 - OC Symbian 9.5
3. Nokia N79 - OC Symbian 9.4
4. Nokia N79
5. Nokia N 900 - OC Maemo5

Здравейте,
Реших днес да представя една малко странна колекция. Отдавна съм фен на телефоните със маломощен предавател на УКВ предавател. И за разлика от FM трансмитерите , които ги продават почти навсякъде за колите за включване към запалката и излъчват в повечето случеи "mono" , моите телефони излъчват "stereo" звук , който при приемане се улавя веднага разликата в двата канала.  Най съм доволен от Nokia N79, малък смартфон с който до скоро ползвах за абсолютно всичко докато се поддържаше ОС Symbian до 2014г. И сега това ми е основния телефон , който го ползвам за разговори. В момента го използвам на работата за да слушам на FM предимно интернет радиостанции , като честотата мога да си я задавам собственоръчно от 88.1 - 108 MHz или да си слушам музика от картата. Звукът още веднъж да подчертая на излъчване е стерео, т.е. сигнала се разпознава от стереодекотера в радиоприемниците и индикацията за FM stereo  се задейства . най-голям обхват на приемане има встроеният предавател в Nokia N900 - повече от 50m. Попадала ми е и Nokia N78 но при нея за предаване трябва да се свържат слушалките иначе без тях излъчването е с много лошо качество . А при мойте телефони за да предават не трябва да се включват  никакви допълнителни устройства. Единствено на N9 все още не мога да го подкарам, защото до колкото съм запознат няма измислен все още софтуер за него  ( обяснявам си го че има някакъв технологичен дефект при разработката на встроения в телефона предавател) , но за това пък  вграденото му радио изкарва перфектен стереозвук през слушалките но за да тръгне съм инсталирал допълнителен софтуер за него , иначе фабрично не е зададен .

Телефони с вграден  FM transmitter са още :
Nokia C7
Nokia N8
Nokia N78
Nokia N85
Nokia N86 8MP
Nokia 600
Nokia 701
Nokia X2-02
Nokia 808 Pure View
Nokia Oro

Lenovo A789
Lenovo S800
Lenovo P700i
Soni Ericsson W980
LG P520
LG BL740 New Chocolate
LG KM900 Arena и др.

Който се интересува какви приложения ползвам за тези телефони , начините на хакване на Симниан , как се настройва online радио за слушане през Интернет или някакви други въпроси , свързани с тези телефони да пита

« Последна редакция: 30 Ноември, 2016, 22:48:57 от Ricarq »

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |