| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Торсионен енергиен модул  (Прочетена 7879 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 903
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Торсионен енергиен модул
« -: 18 Юни, 2016, 13:49:06 »
Мисля че пасва точно на темата на раздела , макар че не е атомен реактор предлага , по-точно е предлагал някога , не съм правил справка за наличието му в момента. Иначе съм видял лично инсталацията на Пловдивския панаир , откъдето е и този документ .В годините назад съм чувал разни прказки , виждал съм на руски сайтове да се предлагат изделия , използващи този принцип . Във физиките които съм учил не е бил разглеждан ,може би има сведущи по този въпрос, ако някой е наясно нека поясни.
« Последна редакция: 18 Юни, 2016, 14:03:38 от lager »

Неактивен lager

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 903
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #1 -: 18 Юни, 2016, 14:06:03 »
Понеже се получи някаква грешка в прикачането ги пускам допълнително:

Неактивен shri

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 890
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #2 -: 18 Юни, 2016, 16:02:49 »
То не се чете, за що иде реч. Направи снимки с голям размер да можем да го прочетем. или го направи в PDF формат скана и така го прикачи.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен GRIDLIC

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 786
  • Населено място: София
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #3 -: 28 Юни, 2018, 01:20:46 »
Торсионни генератори се използват отдавна. Но едва през 90те. са разсекретени от военните. Русия е водеща в тосионните технологии. Криорефрижератора представлява съд на дюар в които са потопени отрязъци от вълноводни линии. В книгата "Теория на Торсионните Полета" на Генадий Шипов ще видите стендовете на първите торсионни генератори за въздействие върху биологични системи това е генератора на Смирнов и многофункционалният генератор на Акимов. фиг.60. На фиг.61 е представен торсионен приемо-предавателен канал на стенд. А на фиг. 62 е показана амплитудно-честотната характеристика на приетия торсионен сигнал върху екрана на компютъра. Преди години четох че Руснаците не използват вече бавните електромагнитни вълни. Торсионните вълни се разпространяват без загуба на енергия.
« Последна редакция: 28 Юни, 2018, 02:10:46 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен ценков

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 31
  • Населено място: Пловдив
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #4 -: 28 Юни, 2018, 01:48:06 »
   И аз съм ги гледал. Строели или бяха построили завод в Украйна, щяха да ги произвеждат и в България ама нещо се разсъхна работата.Личното ми мнение че устройствата за икономия на ток са по ефективни от тях. :D

Неактивен GRIDLIC

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 786
  • Населено място: София
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #5 -: 28 Юни, 2018, 02:13:45 »
Ако говорите за Палюшев и фирма Деметра нещата са ясни.Експериментите които са правени в тец "Трайчо Костов" са уникални. А това че не са реализирани от Топлофикация е отделен въпрос.                                                                                    В Уросвати се намира електроцентралата.Сензационен торсионен генератор работи в България

От в-к Монитор (незнам нито годината нито месеца на статията)

Сензационният торсионен генератор се ползва за отопление, изобретателите твърдят, че има приложение във всеки отрасъл.

Симона Дончева

Вече 100 бройки от изобретението торсионен топлинен генератор, което отоплява няколко пъти по-евтино от тока и парното, работят из страната. Евтиното топло нашумя преди десетина дни.

За семейство с къща 80 кв.м и месечна консумация от 2.88 Gkal топлинна енергия, цената на отоплението е от 100 до 450 лв. С генератора цената пада под 100 лева.

"Все още не може да се каже с абсолютна точност как работи торсионният топлинен генератор, но пък ефектът е налице", казва Константин Тренчев, който е един от патентопритежателите на съоръжението.


В "Енергоремонт" вече са изработени 80 топлинни генератора, а до края на февруари ще бъдат готови нови 100 броя.

За да работи генераторът, се използва електроенергия, обясни пред "Монитор" един от изобретателите на съоръжението инж. Христо Стоянов. С тази енергия се задвижва водонапорната помпа, която вкарва водата в специалната торсионна глава. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. Тогава настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата, като при този процес се отделя голямо количество топлина.

"Цялата работа е много проста", обясни инж. Стоянов и допълни, че при преобразуването на енергията не се отделят никакви вредни емисии.

Съоръжението може да се използва и за пречистване на басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват.

"Не е много ясно как става, но това са явления, които учените тепърва ще изследват", казаха изобретателите. Според тях съоръжението може да се ползва и за обезсоляване на морска вода, за изкуствено стареене на вина и алкохолни напитки, както и за поливни води, стимулиращи вегетационните процеси.

Един от първите експериментални модели на топлинен генератор работи в офиса на "Деметра - Гея".

Неясен остава и фактът, че след като водата поработи в машината РН се променя. При неутралната чешмяна вода РН е около 7, а след като тя премине няколко пъти през торсионната глава, РН се изменя на 8,8.

Едно от местата, където се произвеждат торсионните топлинни генератори е предприятието "Енергоремонт" в Бобов дол. Досега там са направени 80 генератора, а до края на февруари трябва да бъдат готови нови 100 бройки.

За сега цената на един уред е около 8000 лв.

"В момента правим опити върху 4 клв/ч генератор за отопление на апартамент около 100 кв. м, обясни гл. инженер на предприятието Валери Кичев. Неговата цена ще е доста по- ниска. Уредът ще бъде с размерите на пералня, а температурата ще може да се програмира за всеки час.

Според патента, най- важната част на торсионния топлинен генератор- термоглавата, трябва да е изработена от титанова сплав. Тя обаче е много скъпа и затова е заменена със стомана издържаща на висока температура с добри механични качества.

Изобретението, дело на украински академик и български учени, може да работи и с други флуиди освен с вода. В "Енергоремонт" вече са извършвани и опити с изгоряло трансформаторно масло, които според участниците в експеримента дават много добри резултати.

Предприятието "Енергоремонт" е 100% държавно. В него работят 380 човека, а ако поръчките станат редовни, ще наемем поне още 200 души, каза директорът на завода инж. Йордан Йорданов.

Преобразуването на енергията става чрез въздействие на водата на молекулярно ниво в термоглавата на торсионния генератор. Там се създава енергийно напрежение, което поражда усукване и променя дължината на връзките и ъглите на свързване в структурата на флуида на молекулярно ниво. При този процес се отделя голямо количество топлина. След като водата излезе от изхода на генератора процесите се стабилизират и възстановяват, но тя вече е топла.                                                                                                                                    Енергия от нищото-интервю с Божидар Палюшев
Публикувано от elan -             02 05 2004       в 12:46 BG

Енергия от нищото
Интервю с Божидар Палюшев (от Соня Гълъбарова)

Г-н Палюшев, какво е това торсионно поле?

Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Явлението ни е познато от материалния свят – представете си например въртенето на течността в чаша чай, който разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й. Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле.
Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква – от структурата на вселената до биологичните видове.

От къде идва тази информация?

Източникът й е Световното поле на съзнанието. То има качества на човешко съзнание, но в много по-глобален мащаб. Много екстрасенси, които успяват да проникнат в него, го наричат информационна банка, колективен разум и подсъзнание, вселенски компютър.

Съществува ли такъв?

Теолозите го определят като Бог или Свети Дух. Теорията за торсионните полета е колективна, до подреждането й стигнахме няколко човека. Започнахме да я изграждаме в средата на последното десетилетие от миналия век и вече е научен факт.

Още Айнщайн е подозирал за съществуването на торсионните полета. Щом завършва своята обща теория на относителността, той започва работа по геометричната теория на електромагнитното взаимодействие, свързвайки го със свойството на пространството да се усуква. Работи до края на живота си, но не успява да я завърши. Признава пред близките си, че за този труд е хвърлил много повече сили, отколкото за теориите, които го прославят. И е убеден, че един ден това свойство на пространството да се завихря ще се използва от човечеството.

Каква е ползата от вашата теория?

Тя се роди в наши среди – Русия, Украйна, България. Синтезът й е събран в книгите ми “Физика на Бога”. От теоретичната разработка до практическото й приложение минаха само година-две. През 1993г. група учени започнаха да правят топлинни генератори за граждански цели, използвайки технологии, прилагани в руските атомни подводници. Оказва се обаче, че един от генераторите бълва топлина, без да е включен към никакъв източник на енергия. Те установиха, че генераторът е попаднал под въздействието на торсионно поле, получено вследствие на усукване на пространството и черпи енергия от него.

Използва ли се за нещо тази енергия?

Така се стигна до идеята за уникалния торсионен генератор, който може да намери приложение в медицината, енергетиката, екологията, буквално във всички области на живота. През 2000 г. компанията “Деметра-Гея 94” започна производството му. Експериментирахме го у нас в ТЕЦ “Трайчо Костов” и в един троянски завод. Стойността на топлината, получавана с него, е изключително ниска, защото енергията с която работи, идва от пространството, от физическия вакуум.

Искате да кажете, че получавате топлина от нищото?

Самият апарат представлява мощна помпа, която движи водата за отоплителната инсталация. Това е единствената механична енергия, която се изразходва. При движението си водата попада в полето на действие на торсионния генератор, той излъчва торсионна енергия, получена от завихрянето на пространството. Работниците в троянския завод, където подадохме топлина от нашия генератор, се уплашиха като видяха, че при изключена система ТЕЦ-ът им работи и топли. Спестиха се няколко тона гориво само докато правихме експеримента.

След като торсионното поле пренася информация, може ли тя да се контролира от човека?

Характерът на това поле позволява да се фиксира информацията, която носят различни химически вещества. Например антибиотик или друго лекарствено средство. С торсионния генератор можем да приемем информационната картина на антибиотика и да я фиксираме върху решетката на чиста вода. Изпита, тази вода има същия ефект като самото лекарство, без да има нужда то да се пие. Експериментът беше извършен в Украйна от руския акад. Сурочински и неговия екип.

Какво друго може да се “фиксира” върху вода?

Същият ефект с антибиотика може да се постигне и с допингов препарат. Информацията за него се пренася върху водна решетка, спортистът изпива водата, тестовете показват, че е чист, но спортните му резултати са невероятни. Така могат да се лекуват много болести, включително и рак, левкемия. Засега обаче нещата са на фаза опити, наблюдения. Те са доказали, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава. Здравите запазва непокътнати. Торсионният генератор има и друго приложение – за бързото стареене на виното. Френски учени вече са правили опити и доказаха, че облъченото с такъв генератор, кабернето остарява за секунди, вместо да отлежава с години.

Докъде стигнаха опитите у нас?

Идеята ми е да изградим в България научно-изследователски център, в който да привлечем не само учени, но и лекари, екстрасенси, лечители и да разработим приложението на торсионния генератор за лечебни цели.

Ако това е истина, вие говорите за революция в медицината?

Разбира се, че за това говоря. Но не само в медицината. Другата област са комуникациите. Представете си какво би станало, ако информацията почне да се пренася по торсионен път. Ще става за секунди, скоростта на предавания сигнал е почти безкрайна. Ще отпадне и сегашното централизиране на световната система за информационен обмен. Интернет ще ни изглежда тромав и примитивен и ще остане в историята. Възможно е да се създаде такова устройство, което да извлича база данни от световното информационно поле. Ако се научим да откриваме адресите на отделните информационни блокове, няма да имаме равни на себе си. Много учени вече работят върху такъв проект и съм убеден, че ще изработят и нов тип компютри. Сегашните ползват база данни, заложени от ограничения по възможности човешки ум, а бъдещите ще разполага с необятните познания на Световното поле на съзнанието.

Как екстрасенсите проникват в него?

В Световното поле на съзнанието съществуват блокове от информация с различен характер, до която обаче стигат само определени хора. Наричат ги ясновидци, екстрасенси, лечители. Те винаги влизат в досег с тези структури и черпят от там данни.

Как става това?

Учените още не могат да обяснят. Такъв феномен беше и Ванга. Тя проникваше до информационните банки и получаваше знания, които предаваше на хората. Според нашата теория прераждане няма, но душа има и тя е торсионното поле на нашето физическо тяло. Като информационна матрица душата се отделя след смъртта, съхранила натрупания опит през земното битие на човека. Вероятно това се съхранява в Световното поле на съзнанието в някакво латентно състояние. Това е друга форма на съществуване.

Ще изчезне ли човечеството?

Каквото и да направим, няма да можем да осъществим собственото си спасение при непрекъснато влошаващите се условия на живот на земята. Те ще станат съвсем неблагоприятни между 2030 и 2100 г. Вероятно човешкият род ще се самоунищожи, но не и без външна намеса.

Вярвате ли в Бог?

Религиозен съм и мисля, че в християнството е истинската духовност. Бъдещето на човечеството ще се определя от симбиозата между науката и религията. Бог е мегаинформационна система, която като цяло е непознаваема за науката. В Библията е казано всичко. И то ще стане.

За автора:

Акад. Божидар Палюшев живее и работи в София и Англия. Завършил е теоретична физика в Букурещ, носител на почетното звание академик на Руската академия на науките, преподава в института за философски изследвания към БАН и чете лекции по физика на науката в Лондонския икономически университет.
Автор е на книгата “Физика на Бога”, излязла в шест части, преведена на много езици и спечелила златен медал на форума “Световни гении” в Токио. В нея той излага новата теория на торсионните полета, с която обяснява по научен път съществуването на Бога, същността на човешката душа и необятните възможности за борба с рака и други нелечими болести.
С помощта на енергия от чистия физически вакуум може да се произвежда топлина, а скоро ще бъде изобретена и нова световна информационна система, която ще смени Интернет, убеден е акад. Палюшев.

« Последна редакция: 28 Юни, 2018, 02:43:32 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен ahedproductions

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1976
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
    • Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #6 -: 28 Юни, 2018, 08:35:29 »
В нарушение на закона за запазване на енергията. Както казва Бертранд Ръсел във великолепния "Анализ на съзнанието" - "Mystery is delightful, but unscientific,
since it depends upon ignorance." Мистерията носи удоволствие, но е ненаучна, защото разчита на невежеството".
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"
www.aetherlab.org

Неактивен pansim

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 611
  • Населено място: Сандански
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #7 -: 28 Юни, 2018, 08:42:19 »
Винаги като се заговори за повишение на цените на енергоносителите, се пръква и подобна тема някъде в пространството :D
Хайде дайте да видим ЕДИН работещ такъв торсион. Нещо адрес на притежателя, или... :lol:

Въпроса знам че ще остане без отговор - просто няма такова нещо освен в главите на вярващи в чудеса :drinks:
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #8 -: 28 Юни, 2018, 11:03:18 »
Да не съм объркАл форума нещо???  8)
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен NKK

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 273
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #9 -: 28 Юни, 2018, 13:29:01 »
Прочетох няколко реда и това най ми харесА

Цитат
Все още не може да се каже с абсолютна точност как работи торсионният топлинен генератор, но пък ефектът е налице", казва Константин Тренчев, който е един от патентопритежателите на съоръжението.
Цитат
Преобразуването на енергията става чрез въздействие на водата на молекулярно ниво в термоглавата на торсионния генератор. Там се създава енергийно напрежение, което поражда усукване и променя дължината на връзките и ъглите на свързване в структурата на флуида на молекулярно ниво. При този процес се отделя голямо количество топлина. След като водата излезе от изхода на генератора процесите се стабилизират и възстановяват, но тя вече е топла.

Хвала на такЪви изобретатели и патентопритежатели  :---
Предлагам ако не е в нарушение на авторските права разбира се, Габо да прикачи саунд трака от Досиетата Х, за да е още по-вълнуващо потапянето в дебрите на конспирацията.

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #10 -: 28 Юни, 2018, 15:21:39 »
Цитат:  "Преобразуването на енергията става чрез въздействие на водата на молекулярно ниво в термоглавата на торсионния генератор. Там се създава енергийно напрежение, което поражда усукване и променя дължината на връзките и ъглите на свързване в структурата на флуида на молекулярно ниво. При този процес се отделя голямо количество топлина. След като водата излезе от изхода на генератора процесите се стабилизират и възстановяват, но тя вече е топла.

Сега става ясно кой е открил топлата вода!
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен ценков

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 31
  • Населено място: Пловдив
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #11 -: 28 Юни, 2018, 15:52:48 »
"За да работи генераторът, се използва електроенергия, обясни пред "Монитор" един от изобретателите на съоръжението инж. Христо Стоянов. С тази енергия се задвижва водонапорната помпа, която вкарва водата в специалната торсионна глава. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане."
 Е те това направо ме разби!
Тоя да си хвърли дипломата за инжинерин.
За мен вариантите са два:
  Или е технически неграмотен въпреки че се кичи с "инж"
  Или целенасочено меко, ама много меко казано заблуждава хората.
В електротехнически форум е нормално хората които са изучавали  термодинамика, хидравлика, пневматика да са малко или напълно да липсват.
 Та ще се опитам да преведа на разбираем за вас език"водата се движи с много висока скорост и ниско налягане".
Ако отъждествим налягането с напрежение, тръбата със съпротивление се получава че през съпротивлението можем да прекараме много голям ток при ниско напрежение... Мистър ОМ ряпа да яде!
Тая цялата публикация ми прилича на оня виц за сестрата проститутка!Но какво да се прави много хора си вадят хляба на тая псевдо научна нива.

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #12 -: 28 Юни, 2018, 16:56:00 »
Жалкото е, че тези хора си вярват. Или повечето от тях. И правят - струват, успяват да убедят наивниците, които, естествено са с ограничен багаж, в дивотиите си. Тъй като си мисля, мога да ги определя като илюзионисти.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен ONZI

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1034
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #13 -: 28 Юни, 2018, 17:08:29 »
Подкрепям ценков.Тя тая вода не я ли тика нещо как ще се движи с висока скорост???.
Звучи ми като "черна светлина".
« Последна редакция: 28 Юни, 2018, 17:15:01 от ONZI »

Неактивен shri

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 890
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Re: Торсионен енергиен модул
« Отговор #14 -: 28 Юни, 2018, 19:02:05 »
Не бе, те умишлено ви заблуждават защото ги е страх да не им откраднете изобретението. Ще почнете да си го правите в къщи и после как ще взимат парите на баламите :crazy:
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |