| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"  (Прочетена 11633 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
  SA-508 е много приличен усилвател на фирмата "Pioneer". Основните му параметри са 25 вата на 8 ома с доста малки изкривявания. Бих казал, че при нормална експлоатация усилвателчето работи много прилично. Ако се ползва с тонколони 8 ома, около 30-50 вата (а може и повече), без да се усилва (до дупка) усилвателя ще ви служи вечно...
 Но нарушите ли това условие 90% оставате без него.
  Преди 15 дни се наложи да поправям такъв усилвател експлоатиран безумно от някакви "купонджии".  :drinks: Върза ли му колкото колони имат, без да се съобразяват с омажа разбира се и "газ" колкото може...  :lol:
 Съответно усилвателя прегрява след време, горят крайните транзистори на единия канал, дават на "късо" захранването, от там диодите на греца детектират, товарят трансформатора и първичната прекъсва... А БУШОНА (1.4А)-здрав !  :help:
 След подробен оглед се оказа, че и драйверните транзистори са извън строя... ??? :rofl:
 Няма да обяснявам за ремонта на усилвателчето, но искам да кажа, че проблемът е в схемата или защитата на тези усилватели. Нищо нямаше да струва  на конструктора да постави още два бушона на напреженията захранващи крайните транзистори нали... Но тях ги няма и трафа си заминава, усилвателя се хвърля и се купува нов!!!
Ето защо капиталистите са БОГАТИ...!!! :D
« Последна редакция: 31 Август, 2014, 14:23:01 от Gabo »
W6344

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #1 -: 01 Септември, 2014, 22:00:00 »
Колега,капиталистите са богати,защото уважават и се съобразяват със законите на една наука,наречена икономика!  Колкото до заключенията Ви относно причините за повредата на усилвателя позволете да не съм съгласен с някои от тях. Диодите на греца при претоварване могат да ДЕФЕКТИРАТ. ДЕТЕКТИРАТ диодите в различните видове детектори. При претоварване трансформаторите обикновено изгарят,т.е. се опичат. Случват се прекъсвания на намотките вследствие на различни дефекти, обикновено производствени. Колкото до двата спестени бушона питам какво ще стане ако изгори (от претоварване) или прекъсне (поради фабричен дефект) единият от тях? Аз бих предложил ТРИ бушона на канал-два в захранващите вериги и един в изхода. И обяснявам веднага- бушонът в изхода трябва да е бързодействащ. Той ще пази изхода на усилвателя от късо съединение (пиян купонджия се спъва в кабела,оплита го и прави късото),както и при споменатият случай,когато ако има бушони в захранването при изгаряне на единият от тях в изхода се появява в пълният си блясък цялото друго захранване! И ако нямаме бушон в изхода следват фойерверки-транзистори,колони,каквото има! Всичко се опича! Та да не заклеймяваме така категорично капиталистите! Да не забравяме как се въртяхме около КОРЕКОМ-ите като кебапчийски котараци и си оставахме само с влажните погледи по "капиталистическите" произведения! Само припомням,че социалистическите телевизори посещаваха поне два пъти годишно сервиза и ако някой от тях работеше година-две без да се повреди беше обявяван за дефектен!
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #2 -: 02 Септември, 2014, 04:30:39 »
Ало "Провадия", недей да правиш изводи от една "техническа" грешка при боравенето с клавиатурата !!! Само погледни къде се намират буквите "Ф" и "Т"... ;) Колкото до идеята ти бушоните да са три съм съгласен напълно ! Но при липса на нито един на усилвател на който "Трансформатора" е един от най-скъпите елементи... Не съм съгласен !!! Транзисторите са по лев-два... а трафа, колко струва и кой ще го навие и за каква сума???  :D :D :D Да не говорим, че първичната намотка на този трансформатор е навита с проводник - 0.30 до 0.35мм, а от същият този трансформатор се очаква да даде някъде около 2 ампера на рамо - 2х24 волта !!!  :D При първична навита с 0.33-примерно и Р1=0.53А да поставиш бушон 1.4 А. си е явна провокация!!! ;) :D... Понеже си много на "ясно" с тази техника, можеш сам да изчислиш колко "ток" е необходим за възпроизвеждането на 25 вата - при 8 ома с 0.05% изкривявания !!!  8) :writer: Това са горе - долу параметрите на този усилвател...   ;)  :hi: Така че...  ??? И за последно... Ако имаше бушон на (+) (-) 32 волта Трафа ще си остане ЗДРАВ !!! 8)
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 05:01:17 от W6344 »
W6344

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #3 -: 02 Септември, 2014, 05:36:58 »
И още нещо... ;) На времето "Корекомите" се ръководеха от най-големите "ТАРИКАТИ" на България  и се продаваше това от което се ПЕЧЕЛЕШЕ... :drinks:  :rofl:   КАПИТАЛИЗЪМ в "СОЦИАЛИЗЪМА"... :rofl: :rofl: :rofl:

И помисли малко !!!  "(пиян купонджия се спъва в кабела,оплита го и прави късото),както и при споменатият случай,когато ако има бушони в захранването при изгаряне на единият от тях в изхода се появява в пълният си блясък цялото друго захранване! И ако нямаме бушон в изхода следват фойерверки-транзистори,колони,каквото има!"  :D  Та нали веригата която се натовари с повече от необходимият "ТОК" ще прекъсне...  Много си на ясно с тази техника няма "ЩО"...  :hi: :blum1:   Няма да си разясняваме "ЗАКОНА на ОМ"  :o  Това се учи в прогимназията ! ;)
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 06:13:21 от W6344 »
W6344

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #4 -: 02 Септември, 2014, 06:50:02 »
 "Провадия" ТВЪРДИ :  "Само припомням,че социалистическите телевизори посещаваха поне два пъти годишно сервиза и ако някой от тях работеше година-две без да се повреди беше обявяван за дефектен!"    :blum1: :nea: :blush:...     
 Не можеш да си представиш колко се дразня от глупавите ти заключения...  Типични за недодялан-прост българин...  Аз съм работил готини в това производство...  И мога да кажа, че БЪЛГАРСКИТЕ телевизори се произвеждаха наистина от"МОЖЕЩИ и КОМПЕТЕНТНИ" ПРОФЕСИОНАЛИСТИ !!!  И такива "просташки и некомпетентни" приказки доказващи собствената ти ПРОСТОТИЯ не ОТГОВАРЯТ на "ИСТИНАТА" !!! :--- :diablo:  ... "Той тъпака си е тъпак... Но защо трябва да пречи на останалите ...!!! :diablo: Съжалявам за грубият тон... Но съм бесен...


Грубият тон не се толерира във форума!
 
Правила на форума!  http://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=8.0

4. Недопустими са :призиви за насилие, груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран, расистки или всякакъв друг материал, който нарушава законите, обиди и подигравателни коментари към другите потребители.
Личните си проблеми си ги решавайте извън форума, чрез е-майл, телефон, Skype или както намерите за добре.

5. Разрешени са спорове в рамките на темата, но без да се нарушават правилата на добрия тон.
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 13:45:19 от lz2xl »
W6344

Неактивен gruyo

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 282
  • Населено място: София
  • Конювишки джентълмен
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #5 -: 02 Септември, 2014, 08:33:26 »
Малко по темата ,не случайно  казвам на  всички   японски продукти  "тамагочита" .Имам срещи с тях  ако  не  плесне  крайното  ще  плесне  трафа ,много  странно  слагат  на  хулевата  намотка   на  първичната  нещо  като  бушон и ако  го  натовариш (а и не само) изгаря  и трафа е за  боклука .Има и  куп  други  странни  неща  които  правят.За пример  ще  дам  предусилвателят  ми  Сименс RP777 има  6 !!!! бушона  а е  само  пред ,за  крайното  незнам .Без да навлизам в  спор с  Провадия или София  пак  от опит  ще  споделя  имахме в семейството 1  Електрон 380 дб  ЕДИН път е  бил  на  майстор  за 18 години ..... В   СССР  поне  стандарта  Гост се  спазваше  че  нали  беше  краден от ДИН   . После  дойдоха  "тамагочитата" и всичко приключи .Затова  вече  залагам  на Европейското  по скоро   Немското  ,А гореспоменатият  Пайнер  го пробутваха за  хубав  модел ...знам  ли  защо  евтин  и не-лош   дааа   Корекомски  .Пак там  Минисистема Саньо  беше  260 долара а  Сименс  380  $...откриите  разликите  !!! Хаде чао  и не се  хапете  ВСЕКИ има  наблюдения  но  в крайна сметка  живота  е  шарен !!
Удрииии!!

Неактивен Ангел Симеонов

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 818
  • Населено място: Русе
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #6 -: 02 Септември, 2014, 09:42:10 »
Трансформаторите работят на границата на възможностите и доста греят.Разчитат,че няма да се усилва усилвателя до край и ще работи продължително време в този режим.Относно предпазителя-това е термопредпазител който прекъсва при недупостимо прегряване.Намира се обикновенно отгоре на първичната намотка.Може да се шунтира като се разглоби трансформатора ВНИМАТЕЛНО да се отлепи тиксото и да се прескочи или да се подмени с нов за необходимата температура.Японските усилватели с малки изключения работят с 8 ома товар!Направени са за културна експлоатация!

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #7 -: 02 Септември, 2014, 13:41:44 »
"Провадия" ТВЪРДИ :  "Само припомням,че социалистическите телевизори посещаваха поне два пъти годишно сервиза и ако някой от тях работеше година-две без да се повреди беше обявяван за дефектен!"    :blum1: :nea: :blush:...     
 Не можеш да си представиш колко се дразня от глупавите ти заключения...  Типични за недодялан-прост българин...  Аз съм работил готини в това производство...  И мога да кажа, че БЪЛГАРСКИТЕ телевизори се произвеждаха наистина от"МОЖЕЩИ и КОМПЕТЕНТНИ" ПРОФЕСИОНАЛИСТИ !!!  И такива "просташки и некомпетентни" приказки доказващи собствената ти ПРОСТОТИЯ не ОТГОВАРЯТ на "ИСТИНАТА" !!! :--- :diablo:  ... "Той тъпака си е тъпак... Но защо трябва да пречи на останалите ...!!! :diablo: Съжалявам за грубият тон... Но съм бесен...

Всичкото това,което сте написал отрича твърдението Ви че българските телевизори са били произвеждани от компетентни професионалисти,след като и Вие сте работил в това производство! Квалификациите Ви и нападките по мен са обидни ,но пък за сметка на това показват интелектуалното Ви ниво! Никъде в предното си мнение аз не съм си позволил да Ви обиждам и квалифицирам по какъвто и да е начин! Настоявам за подобно отношение към мен и от Ваша страна! Дал съм мнение по техническите въпроси,засегнати от Вас,което не сте длъжен да приемате. Но това не Ви дава право да ме обиждате.
Ангел Симеонов е напълно прав за термичният предпазител-хората го слагат за да бъдат избегнати пушеците при определени условия! Прекъсването на този предпазител хич,ама хич не може да се квалифицира като изгаряне на трафа! Продължавам да твърдя,че поставянето на предпазители САМО на двете рамена на захранването е нелогично и крайно опасно за усилвателите и колоните! Случайното изгаряне на един от тези предпазители ще предизвика появата в изхода на цялото захранващо напрежение с обратен знак,което ще доведе неминуемо до изгаряне на колоните и крайните транзистори. Един бързодействащ предпазител в изхода в подобен случай би изгорял на момента,с което ще се предотвратят пораженията.За качеството на българските телевизори- да,те са били разработвани на най-високо ниво и в съответствие с последните достижения на тази техника за съответния отрязък от време. Само че прототипите незнайно защо са били произвеждани с качествена елементна база второ направление. След влизането в масово производство обаче започва безразборна подмяна на елементи с каквото има в складовете. Бил съм на стаж в сервиз и много добре помня как сме ходили в магазина да проверяваме току-що докараните там телевизори. Всичко се вадеше от кашоните,нареждаше се по рафтовете и се започваше-антена,щепсел в контакта-работи. Следващият-не светва,другият-светва,няма картинка.... На място се отстраняваше каквото може,едни може би 25% се товареха в колата и се караха в сервиза. Ей това беше качеството на масовата продукция. Няма какво да си кривим душичките. Някой сеща ли се кога умря бизнеса с ремонтите? Няколко години след като от магазините изчезнаха руските и български телевизори. То касетофони и видеокасетофони май руски почти нямаше в продажба...
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 13:49:12 от ditronix »
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен origo

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #8 -: 02 Септември, 2014, 15:20:33 »
Дълга тема се е заформила. По отношение на усилвателя - както вече са споменали колегите прекъснал е термопредпазителя на трафа, такива се слагат в повечето свесни уреди много отдавна. Шунтира се или се заменя с друг и трафа отново е в играта. За тока на предпазителя, защо е по-голям от изчисленото необходимо ще припомня че това което консумира един усилвател като постоянен ток съвсем не е същото като ток консумиран от първичната намотка от мрежата. Изправителя с капацитивен товар си има фактор на мощността който винаги е по-малък от 1 (тук сега не го бъркайте с косинус фи и да ми обяснявате че няма дефазиране на тока от напрежението), трафа също си има ток на празен ход, отделно въпреки че е бавнодействащ предпазителя, трябва да се даде и някакъв запас за пусковите токове за зареждане на филтровия капацитет и хистерезисните явления в сърцевината на трансформатора. Относно предпазителите и защитите в усилвателя - наистина колкото повече толкова по-сигурно, но да не забравяме че и всеки бушон на пътя на сигнала влошава качеството на последния, така че накичвайки целия усилвател с предпазители ще скапем чуваемо звука. Не е хубаво да се слагат предпазители между основния филтров капацитет и усилвателя, защото увеличават съпротивлението и индуктивността във веригата, с което влошават параметрите на изходния сигнал. Последните връзки трябва да са максимално къси и нискоомни. Предпазител в изхода може да натвори повече злини от колкото можеш да си представиш (от гледна точка на качеството на звука). Истината е там че всяка защита е компромис с качеството, и трябва да се използват пестеливо, търсейки баланса между качество на звука и щети нанесени при евентуална авария. Има други нестандартни методи за защита на най-важния и скъп елемент в системата (озвучителното тяло). Тези мерки като реле в изхода, или укъсяване на захранващите напрежения с тиристори при поява на постоянно напрежение в изхода значително по-малко повлияват на качеството на звука. Относно проблема с късо съединение в изхода, има множество мерки за ограничаване на изходния ток, изключване на крайното стъпало и други такива, които се решават от схемата (отново не чрез бушони).
По повод соц техниката. Естествено е масовото производство да е с по-некачествени и обикновени елементи от прототипите, най-малкото за понижаване на цената в разумни граници, определено не това е водело до проблеми и дефекти. Нищо лошо няма в това схемата да работи с по-големи толеранси на елементите. Нетръгването на телевизорите в магазина не е нищо изключително и неслучващо се със западната техника. И в момента нивото на дефектни екземпляри в електрониката е много високо. Няма смисъл да изреждам личния си опит с всякаква електронна и електрическа техника която не е искала да заработи след закупуване, или е дефектирала в срок от 2 седмици след това. И защо ли интересно умряла сервизната дейност, защото нямало вече соц телевизори и техника ХА ХА, а не защото например се работи със специализирани интегрални схеми които не се намират или струват повече от целия уред, или са в корпус който е невъзможно да бъде запоен на ръка и без необходимата автоматизация... или хиляда други причини които няма да изреждам. Да, но защо щом е така соц техниката се използваше с десетилетия, а сега е повече от нормално за всеки да си купува нов телевизор на всеки 5 години. Не му прави впечатление че телевизора за 1000 лева му е изгоряла матрицата на 5-тата година и трябва да си купи нов, но защо ще му прави впечатление като новия модел е с по-голям диагонал на същата цена, има не знам си какви екстри HD, LED подсветки и връзка на смартфона към него.... защо му е да тъгува за стария, ама руския Електрон ако не изкара поне 80 години без нито един дефект, значи е пълен боклук! Не отричам и наличието на стара японска техника която има дълъг експлоатационен срок с отлични параметри и надеждност, но в момента положението не е такова. За мен техниката се дели на стара и нова, а не на соц и западна. Старата техника е правена да работи поне на един порядък повече от новата, просто сега стандартите са такива че всичко се сменя на 5 години. Така че не се палете толкова.
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 15:28:17 от origo »
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #9 -: 02 Септември, 2014, 20:12:15 »
Ок, на ясно съм, че в този форум има компетентни професионалисти с опит и знаещи достатъчно!  Но след като казвам, че на този трансформатор - използван на усилвател с марка SA-508 на фирмата "PIONER" НЯМА термичен предпазител значи, че НЯМА !!! ;) За тези "скрити" предпазители знам от 1985 година, че и по-рано!!!  ::)  Не желая да спора с никого, освен с тези които са се сблъскали с този проблем !  ;) :hi: Приятна вечер и да сте живи и здрави !!! :drinks:
W6344

Неактивен didov

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 592
  • Населено място: Попово
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #10 -: 02 Септември, 2014, 20:52:29 »
Дълга тема се е заформила, защото W6344 си е виновен. Къде видял, къде не видял, къде гледал, къде недовидял. И защо да внимаваме с усилвател Pioneer SA-508 ? Те японските конструктори са преценили, и са поставили по два предпазителя F2 и F3 - по 3.15А на изходите на крайните стъпала. А това, че ти  не си ги видял и намерил къде се намират, е друг въпрос! Много лесно е да започнеш и да обиждаш. Аз сега мога ли да ти кажа, че си прост и защо пускаш недодялана тема? Не искам да се заяждам, но оригинални транзистори за този усилвател, не се намират в продажба за 1-2 лева. Причината, че не ги произвеждат вече. 2SB773A с буква Q за усилването, бета и братчето му, 2SD883A - Q, фирмата NEC са ги спрели от производство. Ако не си намерил оригинални транзистори, и за драйверните също, а си купил китайски такива, просто си далеч от параметрите му. Виж къде се намират, на отделна платка.
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 21:24:08 от didov »

Неактивен сашо

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 140
  • Населено място: sofia
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #11 -: 02 Септември, 2014, 20:57:06 »
в техниката изобщо е пълно с примери за "презапасяване" и "изпервазване", не само в електрониката. изобщо в производството решения на закупчици да променят използваните материали с цел да намалят цената (платена от производителя, а не на крайното изделие :) ) в последния момент са практика, но така или иначе примери за провали причинени от лакомията човешка има безброй ;)
нали не се съмнявате че буквално всеки производител може да произведе вечен телевизор, пералня или автомобил, проблемът е че няма на кого да го продаде :) , така или иначе ще е демоде след няколко години.

Неактивен ditronix

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #12 -: 02 Септември, 2014, 21:50:05 »
Да,Сашо. Напълно си прав. Това е нормално. Аз ако започна да произвеждам "вечни" телевизори все някога производството ми ще секне. Защото няма да има нужда от нови и няма да има кой да ги купува. За разлика от хляба и салама,които се купуват ако не всеки ден,то през ден. Отделно от това технологиите се развиват с шеметни темпове и много неща вече са остарели с пускането им на пазара. Отделно- "жълтото" нашествие на всички фронтове. Колкото и да ги плюем и да им се подиграваме-втора икономика са в света и след 5-6 години по признание на Американския институт за икономическо развитие ще са първи. Въпреки че Путин ще спори и за това. Ориго,не искам да споря с теб защото винаги съм уважавал повечето ти мнения. Само че да преувеличаваме поразиите,които щели да внесат в звука 2-3 бушона-май се съмнявам. Релетата-да! Цъгъркат, страдат от влошени параметри и повишени преходни съпротивления на контактите си до степен да не се чува нищо. Но съм сигурен,че ако се направи сляпо прослушване на усилвател със и без предпазители в изхода,захранването или където и да било резултатите ще те изненадат! И осбено за клубни машини-оркестрантски или DJ-ски-от които основно се търси джангър сети се на кого и кога ще му направи впечатление има ли бушони или не. Всички системи за защита имат някакви предимства и съответните недостатъци. и всеки конструктор избира това,което му се нрави,а клиентелата дава оценка за качествата. На конструктора и неговия продукт. Първите 100W усилватели направих през 1979-та май. За два състава-три броя. С бушони както съм описал. Крайни KD 503. Два от усилвателите си работеха безпроблемно. Третия дойде 2-3 пъти за смяна на предпазители,защото всички те бяха скрити вътре в кутията. Да ама единият път стана така,че свалих задния капак и смених предпазителите пред тоя,дето донесе усилвателя. И не щеш ли,след има-няма седмица ми носят усилвателя пак. Вдигнах пушилка, оня ми се звери. Отварям и гледам навити телове върху бушоните. Сложих капака и викам Нищо му няма на усилвателя,какво искате?  Оня се панира и обяснява че не свирел (и как да свири,като го бяха опържили?)! Викам усилвателя е в ред,да ходим да видим колоните. Отиваме и гледам 5-6 сандъка навързани по няколко в паралел на общ куплунг. Импеданс по спомени около 1,5 Ома. И тогава им разказах играта. Викайте шефа,идва оня след половин час. Питам какво е това-оня заеква,защото го бях предупредил за всичко,което може и което не може. Свалих капака,показах теловете и питам какво е това. Вдига рамене,последно вика ти го прави. Китаристчето,дето го носи тогава пребледня. Питам го кажи какво сложих тогава- Ами бушони.... Това бушони ли са?-Не.... Ами чао тогава! После го бяха носили на мой приятел и накая го попиляха усилвателя. А другата група си ги ползва сума време и после ги продадоха на някакви мангали. Та така с усилвателите. Имам някакъв опит и чак толкова прост не съм според мен :hi:
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен W6344

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 33
  • Населено място: София
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #13 -: 02 Септември, 2014, 21:58:24 »
ДИДОФ...  Хайде разгледай схемата по-подробно и разкажи какво си видял...  :D :D :D На мястото на тези два бушона имаше - ПИРОНИ !!!   :D 8) :empathy2: Това което трябваше да видя съм го видял... ;) :D
W6344

Неактивен didov

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 592
  • Населено място: Попово
Re: Внимавайте с SA-508 - усилвател на "Pioneer"
« Отговор #14 -: 02 Септември, 2014, 22:10:50 »
Отвори добре и другото око и виж схемата. Аз, схемата съм я гледал много пъти.  ;)  и не само тя, а и на други модели пайнер от сребърната серия. Това, че имало пирони, и да казваш Японските конструктори защо не са поставили предпазители е различно, нали? Я  прочети какво си писал, имало само един предпазител. Не се извъртай? :)
« Последна редакция: 02 Септември, 2014, 22:18:54 от didov »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7271 Прегледи
Последна публикация 26 Март, 2014, 15:31:11
от dobringeorgiev
3 Отговора
6895 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
1 Отговора
4398 Прегледи
Последна публикация 03 Ноември, 2013, 11:49:45
от Gabo
0 Отговора
2262 Прегледи
Последна публикация 25 Февруари, 2014, 21:10:54
от lz2nk
2 Отговора
785 Прегледи
Последна публикация 25 Май, 2019, 00:59:53
от GRIDLIC

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |