Нови технологии > Битова и домакинска техника

Схема на генератор за токов удар

(1/5) > >>

navi:
Здравейте, колеги,
Търся схема за нещо такова и не припадайте от смях - ето я причината за тази тема.


 ???
В интернет не намирам нищо, а да си градя балкона с мрежи не ми се иска.
Всякакви решения които работят са добре дошли, само моля не пишете нищо за околна среда и защита на горките животни, щото ще обърна ловната пушка в грешната посока! :mad:

shri:
Електропастир, но без мрежа-метална няма как да спреш птиците. Те хвърчът не пълзят. Как ще разбереш от кой ъгъл ще долетят. Не зная със устройствата които се използват по летищата за гонене на птици. Но не съм ясно на какъв принцип работи, ултразвук или нещо друго.

mmichailov:
Здравейте,
Имах подобен проблем и решаването му е доста досадно. Препоръчвам Ви да прочетете написаното в края на този сайт https://newfresh.org/borba-s-ptitsi/progonvane-na-galabi
При мен проработи неочаквано евтино и лесно намиращо се във всяка кухня средство - поставяне на разрязани на половина глави обикновен кромид лук на разстояние около метър глава от глава. Наистина невероятно е , но прогони досадниците! А е и за предпочитане пред всичко останало, гълъбите са красиви птици.
Желая успех в борбата с натрапниците,чета с удоволствие публикациите Ви!
Поздрави!

navi:
А) Иване, мисля да опъна две жици върху изолатори по парапета на балкона. По летищата ги гонят с крясъци на грабливи птици - ако скожа такова, по-скоро ще ме изгонят от блока.
Б) Михайлов, проблема ми е че ме няма по три месеца и лука за съжаление съхне....

didov:
Привет, за прогонване на гълъби, освен имитиране на звуци от грабливи птици, се използва спрей и гел. Те са с отблъскващо действие.
Но най ефективно за твоята ситуация, без използване на звуци е ето това на снимката. Реален размер на граблива птица. Също се поставят и метални малки шипове в редица поставени по терасата.
От практичен опит с борбата с гълъбите, пластмасовата птица се справя доста добре. По принцип се окачва, и от вятъра се върти. Аз на един познат съм монтирал малък мотор-редуктор, който се върти много бавно на етапи. На оста е вързана птицата. Мотор-редукторчето съм го взел от микровълнова печка. За въртене на чинията. На 220V е, и издържа. Има и реле за време, като са зададени къси времена. За през нощта се изключва. Релето за време, командва моторчето. С по голям размах на крилата е по добре. Има на 60 и 80 см.
https://www.store.bg/p299960/plashilo-za-ptici-i-grizachi-gardigo-sokol.html

https://www.megahome.bg/plashilo-sokol-progonvashti-ptici-gardigo

https://www.otrovi.com/zashtita-ot-ptitsi/shipove-protiv-ptitsi/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия