| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ремонт на : Grundig Stereomeister 15H  (Прочетена 15605 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pichaga933

  • баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3307
  • Населено място: София
Re: Ремонт на : Grundig Stereomeister 15H
« Отговор #45 -: 23 Декември, 2014, 12:55:08 »
Имам 2 чисти станции само: едната е на 94мхз другата на 104мхз, Разликата е 10мхз точно, Та на тая честота май се получава проблема.

Преди малко смених 2 кондера по 8,2 и явно съм бутнал нещо, щото се появиха за малко и останалите станции от обхвата-  със шум но се появиха...

После пак изчезнаха...
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен origo

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: Ремонт на : Grundig Stereomeister 15H
« Отговор #46 -: 23 Декември, 2014, 16:23:40 »
Съжалявам ако си писал някъде в темата пък да те повтарям но все пак. Почисти ли клавишния превключвател за обхватите? Пръсна ли го с WD40? Ако не си направи го, твърде често тези проблеми в старите апарати са от лош контакт именно в превключвателя особено ако работи нестабилно, с прекъсвания и превключването на обхватите е съпроводено със силен шум, пращене и нестабилно включване. Пръсни ги с WD40 и ги превключвай непрекъснато и активно 10тина пъти и го остави да съхне час два. После пробвай как е. Също разклати докато работи всяка лампа да видиш дали някоя не прави проблем в цокъла. После с изолационен предмет почуквай както радиото работи елементи от монтажа и всичко каквото ти хрумне, да видиш дали от някъде (и от къде) прекъсва. Почукай всички бобини около бобинния блок и металните кутийки с МЧ филтрите, може да има някъде там кофти запоен край на бобина. Отвори и кутийките на МЧ филтрите ако е възможно последното, да инспектираш визуално последните дали са изправни, да няма видимо лоши спойки, отлепени изводи на керамични кондензатори, счупени такива или изядени бобини. Разбира се само гледай не пипай че да не скапеш нещо. Интересно ми е от къде си взел този радиоприемник и защо е в такова окаяно състояние.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

  • баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3307
  • Населено място: София
Re: Ремонт на : Grundig Stereomeister 15H
« Отговор #47 -: 23 Декември, 2014, 18:21:12 »
Origo, всичко изброено от теб съм го направил. И мнооого проблеми отстраних.

Цоклите за начало, са тотал щета , явно технологията им на производство е доста по калпава от на  българските .  Първо че са нитовани и нямат махане, второ че са разкрачени всички, трето че бяха  патинясали на макс.... Абе почистих, разкрачих, лампите- работят...

РАдитото е къпано в контактопочистваща течност,  Цял флакон изхабих.... накрая пластинките на контъактора които се виждат от вън жълтеееха та е успешна процедурата.

Днеска смених и последните кондензатори по МЧУ, които са на платката и изгряха  всички останали  станции в обхвата , НО леко шумящи и с подтисната сила.

Кутиите на МЧ филтрите са направени така , че ако се опиташ да ги разглобиш всичко вътре ще стане на парчета... Та се отказах да пробвам. Едната даваше Доста признаци, за нея съм писал по-рано, с почукване по нея , силата на приемане и  чистотта на звука се прооменя, значително. Но това е препъни камъка в който се  Спирам.

Изкара всикчи станции, чуват се, Тоя 10мхз сигнал  си е наличен, Най вероятно някой от другите елемнти  наблъскани в кутията на МЧ филтъра е сдухал. Понеже като го поливах с  лакочистипел,  опъна  индиактора в един моемнт и изчисти сигнала.

Тая кутийка на пандора, не бих си правил експеримент да я отварям, просто защото, после радиото е за части.  Сега поне работи, макар и със забележка.

Приемника се е появил, очевидно първо в западна германия и До последно Е Озвучавал едно мазе със някакви Колони и доволен звук бая време, докато не са издъхнали  Електролитите  и прехвърлящите неполярни кондензтори  в НЧУ, който след  навременната замяната на посочените елементи свирна доволно чисто и силно.  В момента НЧУ е перфектен и с друг източник е доволно силен лампов Амп, като се има предвид високия клас  използвани лампи.

Това е. Приключвам темата. 

Благодаря на Всички, които се включиха  и още повече на lz2xl .


« Последна редакция: 23 Декември, 2014, 18:42:32 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
1 Отговора
2749 Прегледи
Последна публикация 28 Януари, 2013, 20:33:47
от ever20102
0 Отговора
1836 Прегледи
Последна публикация 17 Април, 2013, 21:44:52
от MorningEnergy
0 Отговора
1883 Прегледи
Последна публикация 03 Май, 2013, 22:22:30
от lz1wvm
0 Отговора
1718 Прегледи
Последна публикация 22 Февруари, 2014, 14:30:27
от Radio208
0 Отговора
1970 Прегледи
Последна публикация 16 Септември, 2014, 14:17:32
от nikbr

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |