Нови технологии > Информационни технологии

Полята клавиатура!? Ремонт!?

(1/3) > >>

Узунов:
Привет на всички.
Случаят е следния...
Полята клавиатура на лаптоп (много китаиски лаптоп, няма марка дори).

Така или иначе няма да се ползва вече това чудо ама се замислих дали няма как да я подкарам клавиатурата му.
Някакъв разтвор на нещо и да я натопя или знам ли и аз...
Някакви идеи!?

shri:
В спитр и я изшушаваш. Ако тръгне, зависи от пораженията от полятото. Имам в предвид дали са се окислили нарисуваните върху фолиото сребърни пътечки. Те като заминат и край, каквото и да правиш не става. Често не подлежи на разглабяне. Зглобена чрез горещо-пресовани пластмасови нитове.

Узунов:

--- Цитат на: shri в 08 Октомври, 2023, 13:59:10 ---В спитр и я изшушаваш. Ако тръгне, зависи от пораженията от полятото. Имам в предвид дали са се окислили нарисуваните върху фолиото сребърни пътечки. Те като заминат и край, каквото и да правиш не става. Често не подлежи на разглабяне. Зглобена чрез горещо-пресовани пластмасови нитове.

--- Край на цитат ---

Еи тея пластмасови "нитчета" и тука са ги ползвали, но за захващане на клавиатурата към панела на лаптопа а редом с това има и една голяма ламарина която се държи от тея нитчета... За тая ламарина е хваната и цялата му карантия... Китаиска му работа.
Утре ако мога ще го снимам...

Копчето за пускане се намира на самата клавиатура и то даваше постоянни 120 ома към маса. Викам си така и така няма го бъде, подадох на лентовия кабел на клавиатурата към 30 волта за кратко и след това като измерих съпротивлението беше килооми. С така "продуханата" клавиатура копчето за пускане работи нормално и компютъра почна да се пуска, но останалите клавиши са на о'ня свят... 
Утре явно ще се хвана да го разпилея целия

shri:
Ако си голям интусиаст, натрошаваш сглобката и я разпарчадосваш. Виждаш как седят нещата и ако фолиото с бутоните е здраво измиваш добре със изопропилов или какъвто имаш чист спирт без примеси. Изсушаваш с духаклата на малка жега и сглобяваш. Притискаш хубаво с нещо и лепиш счупените точки с каноконлит и ако стане стане ако не кофата.

lz2xl:
Зависи с какво е полята,ако е вода или чай може да се размине.Миене със чист спирт и сушене,има шанс.Обаче ако е Кока кола или подобно решението е AliExpress.com.Пистите там са рисунка.Ако оставиш за утре или в други ден направо мятай в кофата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия