НЧ усилватели, грамофони, магнетофони, касетофони и др. възпроизвеждащи устройства > Колекции

Лампов усилвател с 6Н14П и 6П14П

(1/7) > >>

Tomov1983:
Здравейте. Искам да си направя лампов усилвател със схема която взех тук във форума но нямам достатъчно познания и ще се надявам да ми помогнете. За изходни трафове ще ползвам от руски телевизор електрон 714. Искам да попитам за първичната на която се пуска захранващото напрежение В+ може ли да я навия с тел 0.1мм и колко ома трябва да стане за да си пресметна навивките.
Схемата е тази:

Узунов:
Аз си мисля че е по-добре всички трансформатори да са заводски.
Ако може се ориентираи към тоя вариант.

НО, при желание и сам може да си го направи човек.
След това като монтираш трафовете по шасито, имаи едно на ум как ги позиционираш.

Niakoi:

--- Цитат на: Tomov1983 в 12 Декември, 2023, 12:21:00 ---Искам да попитам за първичната на която се пуска захранващото напрежение В+ може ли да я навия с тел 0.1мм и колко ома трябва да стане за да си пресметна навивките.
--- Край на цитат ---
Диаметъра на проводника на трансформатора зависи (основно) от тока през намотката. А навивки не се пресмятат по съпротивление - по сложно е.
Най-добре е както е предложил Узунов - заводски трафове.

Tomov1983:
Ще разгледам какво се продава в интернет, а с какъв импеданс трябва да е първичната намотка за тази схема, и колко трябва да е променливото напрежение без товар на трафа за да стане 280 волта за захранване?
Ако трафа е 250 волта променливо без товар добре ли е?

Узунов:

--- Цитат на: Tomov1983 в 13 Декември, 2023, 11:45:11 ---Ще разгледам какво се продава в интернет, а с какъв импеданс трябва да е първичната намотка за тази схема, и колко трябва да е променливото напрежение без товар на трафа за да стане 280 волта за захранване?
Ако трафа е 250 волта променливо без товар добре ли е?

--- Край на цитат ---

Ако трансформатора ти дава 250 волта променливо напрежение ,след като се изправи (и "филтрира" с кондензатор) ще стане около 350!
Най-простия начин да разбереш колко ще стане променливото напрежение след като се изправи е като умножиш променливото по корен от 2 (там 1.41 или колкото излиза)
Пример имаш 12 волта променливо напрежение, връзваш му един грец + кондензатор и общо взето ще се получи 12х1.41=16,92 волта постоянно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия