ВАЖНО - ПРОЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ > ПРАВИЛА И ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА УПОТРЕБА НА ФОРУМА

Как да намалим размера на JPG картинка , за да става за качване във форума

(1/5) > >>

Pichaga933:
http://www.youtube.com/v/ozE_rydC8u0

След промятанта в размера на изображението, проверете размера на самия ФАЙЛ, за да сте сигурни, че  е по-малък от 400к .

Аз си правя файловете 640/480 пиксела, което идва към 50-60к на файл, така може да качите към 4-5 файла/картинки на мнение  ;)

Gabo:
Защо да ползваме пиратски платените бози на Microsoft, след като лесно и безболезнено това /оразмеряването/ става и с безплатниятIrfanView
Програмката може да се ползва и за сканиране и за преглед на картинки и за оразмеряване, при това може да зададем цяла папка ;)

doctorZizi:
понеже съм слабо грамотен/РС/ та да питам- ползвам Ирфан, но снимка по снимка- става много бавно , но върши работа- как става по папки?

mano:
http://mecrunchy.blogspot.com/2008/04/guide-to-resizing-multiple-images-with.html

Ricarq:
Има безброй много начини за това и всеки , притежаващ някаква разновидност на компютър , ползващ го не само не само за забавление би следвало да знае поне няколко начина.
Става с повечето  тази елементарна манипулация програми за разглеждане на изображения .
Но нека да предам и моя опит с един много лека и може би повечето сме я ползвали  или поне срещали някъде програма - IrfanView  , особенно тези , занимавали се със HTML синтксиса  - free версия е , редактор  на изображерния с много допълнителни  възможности. Даже правил съм на времето експеримент - Зареждаше  се доста бързо и на много бавен компютър със 100MHz  процесор и позволява да се инсталира под всяка Windows OC, заема минимум ресурси.

Ето иконката на програмата :
- с Чичко Гугъл като напишете download IrfanView

А ето и малко инфо и от мен за бавно развиващи :D


1) След като я инсталирате ако не зададете автоматично да се зареждат изображенията с нея  - десен бутон на мишката и задавате с нея да се отварят

2)Ясно е от снимката къде да влезете в менюто - Image -> Resize/Resample:

3)Следваща стъпка  - задавате с какъв размер да е изображението, колкото е по-малко , толкова и по-малко е неговата големина в kB:


4)Следваща стъпка  - при записването допълнително можете да променяте  неговата големина за сметка на качеството - избираме Options преди да го запаметим с Save:


5)Save Quality : lowest(ниско качество) - best(високо) , в случея съм задал 80 %:


Е това е от мен .


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия