Нови технологии > Телевизионни, Радио, сателитни и други приемници

Телевизор Търново 85 – присадка на чинчове

(1/4) > >>

innuendo:
Наскоро си взех телевизор Търново 85 от обява в базар бг. Телевизорът работи отлично въпреки солидната си възраст, обаче през RF модулатор от Android TV box вади отвратителна картина – кадровата честота се разминава и образа подскача ужасно, а вместо звук вади крайно неприятно бръмчене. По-късно ще прикача видео.
След разговор с продавач от Щайнбергер, откъдето купих модулатора, ми казаха, че е напълно възможно да се разминават някакви честоти.

Идеята ми е да взема чинчове от някой счупен китайски телевизор с платката им и да ги присадя към МЧУ. Къде трябва да вържа към МЧУ тая платка, за да нямам ядове?

BatKoce:
Шасито на телевизорите Велико Търново не е галванически развързано от захранващата мрежа и това усложнява нещата. Преди да правите каквото и да било, осигурете си безопасност.

innuendo:
Много ясно, че ще го работя на изключено захранване, за да не светна като крушка. Обаче не знам къде в МЧУ трябва да вържа чинчовете, че да ми вършат работа

petromaniq66:
Откажи се от тази безумна идея ВТ и Андроид бокс. Формата на сигнала е несъвместим. Купи си от базара тв с HDMI.

BatKoce:
Не е само до работа при изключен телевизор. При определено положение на щепсела може да излезе "фаза" на корпуса. Трябва или разделителен трансформатор на захранването или сигнални разделителни трансформатори на аудио и видео сигнала. Може и да е коментирана темата в този или други форуми...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия