Форум за любителите на Стара електроника

Общ раздел => Общи приказки => Темата е започната от: ditronix в 24 Март, 2015, 15:03:01

Титла: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: ditronix в 24 Март, 2015, 15:03:01
Мъчи ме един въпрос от доста време, ама все си траях досега ??? Пък днес какво ми стана....та викам да питам. Защо аджеба на аватарчето на раздел "Купувам-Продавам-Разменям-Подарявам" продавач и купувач са си стиснали ЛЕВИТЕ ръце? Картинката, на която се виждат само ръцете им-защо ЛЕВИТЕ???? :o
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: origo в 24 Март, 2015, 15:33:14
Художника който я е рисувал изобщо не е бил в час, важното е че лесно може да се оправи, просто трябва да се направи огледален образ на картинката по хоризонтала и готово - стават десни ръцете. Е не знам дали тая картинка не е част от цялата визия на форума и да не е възможно да се пипа отделно... нека админите да кажат. А нека да използвам и аз темата за един въпрос и идея към администрацията на форума: В някои форуми има защита докато пишеш мнение ако се опиташ да отвориш друга уеб страница в същия таб или да се върнеш на предходната или нещо такова излиза прозорец с предупреждение че ще се загуби написаното и иска потвърждение че искаш да напуснеш страницата. Това го няма в нашия форум, и си мисля възможно ли е да се добави такава функция, защото много често ми се е случвало докато пиша мнение да натисна някой грешен клавиш например таб, и докато се усетя какво се случва вече съм натиснал още няколко клавиша пишейки и се връщам на предходната страница или нещо подобно с което се загубва написаното, когато това се случи в края на по-дълго мнение става крайно неприятно, та това е предложението ми ако е възможно да бъде въведена подобна функция. Например в DIY Audio има такава функция и няма ядове с такива грешки.
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: Pichaga933 в 24 Март, 2015, 16:23:23
Художника  си знае работата оставете го него.  8)

е тоя фиксната
[attach=1]
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: Gabo в 24 Март, 2015, 18:23:34
Мъчи ме един въпрос от доста време, ама все си траях досега ??? Пък днес какво ми стана....та викам да питам. Защо аджеба на аватарчето на раздел "Купувам-Продавам-Разменям-Подарявам" продавач и купувач са си стиснали ЛЕВИТЕ ръце? Картинката, на която се виждат само ръцете им-защо ЛЕВИТЕ???? :o
При сделка в едната ръка се държат парите, в другата стоката, в другата чантата, в другата ключовете от колата и само лявата ръка остава свободна  :lol:
Па нали и баш-майсторите винаги са с две леви ръце  :alko:
В някои форуми има защита докато пишеш мнение ако се опиташ да отвориш друга уеб страница в същия таб или да се върнеш на предходната или нещо такова излиза прозорец с предупреждение че ще се загуби написаното и иска потвърждение че искаш да напуснеш страницата
Принципно може да се сложи такова предупреждение, но ще е досадно ако кликваш на линкове в темата да ти изкачат постоянно такива предупреждения.
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: Pichaga933 в 24 Март, 2015, 18:26:45
Моля ти се не го слагай, много е досадно. На мене ми е досадно и предупреждението след като копирам определн текст, но аз съм на друга бира  :D
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: origo в 24 Март, 2015, 22:53:37
Ама чакай сега то това предупреждение в другите форуми излиза само докато е отворено полето за писане на текст, докато си четеш из форума не излиза, не знам ако тук е възможно да се направи също да е така според мен не виждам нищо досадно, няма такава ситуация при която да се разкарваш от страницата в която си пишеш мнението, или поне е много рядко, та мисля че трябва да обмислите включването на такова ако е възможно само при писане на мнение. То и мен ме дразни това предупреждение за копирането на текста ама няма как.
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: Gabo в 24 Март, 2015, 23:12:14
Махнах го КОПИРАЙТ предупреждението бе, стига ревахте.
origo, дай пример за форум, щото аз до сега не съм попадал на такова.
( от друга страна, ако си толкова заплеснат, че като пишеш теми не виждаш къде щракаш, по-добре да ти се затварят темите  :rofl: )
((Мда, и обърнах ръцете на евреите, дето правят сделки у форума))
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: origo в 25 Март, 2015, 10:12:34
Ето конкретно за този форум говоря, и на други места съм го срещал но в момента не се сещам: https://bgaudioclub.org/ (https://bgaudioclub.org/) Само докато е активно полето за писане излиза предупреждението и не мисля че ще пречи на някого това предупреждение, даже при нормална употреба на форума не би трябвало изобщо някой да го забележи, но естествено вие си решавате. А относно затварянето - ами случва ми се от време на време да речем на 20 - 40 мнения по веднъж не мисля че е точно въпрос на разсеяност, цъквам по съседство таб или като превключвам между кирилица и латиница с алт+шифт ако първо пусна шифта също изчезва курсора и докато се усетя че е станало съм ударил още няколко букви и евентуално бекспейс което вече е връщане назад и става белята, учудвам се че на никой друг не му се случва.
Титла: Re: Защо така бе, чичо?
Публикувано от: Pichaga933 в 25 Март, 2015, 10:29:26
Ориго, на мен ми пречи много таква интеракция с платформата, особенно тази, която я прави Бгаудио форума ,направо ме побърква.

Ако цъкаш където не трябва проблема е в твоята мишка, не във форума. Аз лично мразя страници които се опитват да ме задържат. КАто отивам някъде, знам защо отивам там и няма нужда няйъв интерфейс да ме предупреждаава по незнам си колко пъти..

Ръцете са оправени, за което беше и темата. Турям ключ.