Телевизионни приемници > Колекции

И аз да се похваля - колекцията на kortex

(1/15) > >>

kortex:
Имам доста сборни неща затова слагам в категория общи приказки  :)


От къде да започна ... Хайде с радио приемниците че имам готови снимки  ;)
Това е нещо самоделно . Стана на няколко години и още няма заден капак  :D  Аз съм го правил от каквото ми беше налично , предимно от една очукана лира 68 която взех за 5 лева (без майтап) . Вдъхнових се от акорд 104 , само че накрая го промених изцяло  :D  . Първото нещо което не ми хареса в акорда е  че грамофона е отгоре ... Не че е неудобно , просто в моя случай исках да мога да слагам неща (като плочи , друго радио ...)без да ми се налага да ги махам като искам да си пусна плоча. Второто нещо , вратичката за плочите побира много малко и е чиста загуба на протранство ... Затова на нейно място сложих грамофона  с механизъм с Т релса и стопер , така че като го издърпам да спре в определена позиция и  да има нещо което го държи да не пада надолу . Третото нещо , исках пространство и отдолу под радиото за плочи(понеже имам доста  :) ) затова говорителите ги монтирах горе а отдолу оставих място . Предния панел с клавишите го изкарах по напред да е по удобен и му заоблих ъглите за естетически вид . Крайния езултат е ... Разбиващ  8)  Механизма на грамофона е отличен , не влачи , не пулсира ... Дозата с иглата ги смених с нови  още тогава .До  грамофона изкарах жак 5ца вързан с усилвателя (да си включвам китарата , телефон , дек ...  ) .  Лака е махагон .

 Какво ще кажете  :hi: 

Валери:
Еее браво, много ми хареса  :good: .

Петко:
Много добре колега    :writer:  давай пиши показвай следващите.    :bravo:

slavi:
Браво колега! Интересни решения и добре направени. Да видим и другите?

kortex:
Почнах със самоделните , продължавам пак с тях . Това е един проект който започнах преди година и половина някъде  . По средата се отказах , отлагах ... Този уикенд най после пак почнах да се занимавам с него . Това е опит да се направи едно от онези американски комбота със телевизор , радио ... Моето в случая е с телевизор (от опера 3  :D ) радио от акорд 102 , грамофон като в радиото по горе , само че този беше със стерео доза ... Беше  :)   Отвор под него най вероятно за модулатор и най отдолу магнетофон :)

Магнетофона иска работа , не вади звук ... Телевизионната част работи супер , радиото и грамофона също. Само с магнетофона трябва да се позанимавам  :)  След като довърша кутията де ...  ???
Виждате ли плата долу ? Не е ли точно като на старите радиа? Е не , моя в случая е рогосена щора  :lol:  Пробвах , звука си преминава без проблем , не реже и от високите . За това не се бяхте сетили , а ?  8)

За телевизора , търся някакви по подходящи копчета от оригиналните на операта , не стоят добре тук ... В краен случай ще направя някакви .

Празното място най отгоре е за стъкло с надпис представете си  :crazy:

Аа , забравих . За да си направя живота още по сложен цялото това нещо се затваря с плъзгащи летви (от кантонерка) Не знам , но сега като се замисля никога няма да го затварям ... Само дето си играх да правя водачи за летвите ...  ???  :D

Шкафа е със заоблени ъгли , като операта 1 до него . Чекмеджетата за грамофона и магнетофона са на същия принцип с Т релса .
 Мисля да пипна още малко външния вид , ръбовете от страни ми се струват доста ... Грубовати ... Трябва да помисля малко как да го доизпипам .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия