НЧ усилватели, грамофони, магнетофони, касетофони и др. възпроизвеждащи устройства > Колекции

Sony walkman dd модели

(1/5) > >>

sony567:
Във Интернет пространството има много информация за тези модели с нестандартна механика,но у нас не намирам нищо по темата. Има ли и други като мен които имат подобни модели и интерес към уокмените. На снимка 1 и 2 е показан Sony wm dd11. Модел с много качествен звук. Снимка 3 механиката на wm dd 33.при този модел ремъци не се използват. За съжаление не работи. Ако някой има желание да сподели нещо по темата е добре дошъл.

Pichaga933:
мотора стъпков ли е?

Сервизното със схемата го има тука за теглене:

https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/wm-dd11.shtml

регистрирай се и дейтвай

sony567:
Това е мотора предполагам че не е стъпков. За съжаление dd33 вече не е годен за ремонт. Опитах се да го ремонтирам тъй като повечето от тези модели имат проблем с централното зъбно колело. Резултат нямаше. Повредих го окончателно. Кондензаторите по платката използвах за другия dd11, тъй като неговите не бяха годни. В последствие се запознах с инструкции за ремонт на тези модели и ми дойдоха идеи, но нямам върху какво да ги приложа.

sony567:
Това е мотор за уокмен. Някой знае ли защо е с четири извода.

Pichaga933:
Няма такова нещо като окончатлно повреждане, качи снимки да видим в какво състояние е колелото и да ти кажем как да го оправиш. В най-екстремно лошия случай- 3д принтер с хубава разделителна , 3д модел и си в джаза.

Не знам какви кондензатори си сменял , ама като сменяш е хубаво нови да слагаш а не употребявани, дай снимка и на платката от близо , най добре с макро ако имаш хубав фотоапарат, да видим и там какво е състоянието. Тоя с 4 те изводи вече май е стъпковия модел, ако имаш стъпков драйвер на платката тогава е сигурно.

Ти Свали ли си схемата погледна ли я , какво ти е нивото на познания по електроника?

Лично аз харесвам на Panasonic последните модели дето са като часовников механизъм вътре с презареждаема батерия отвън и, метален корпус и дебели почти колкото касетката. За съжаление Sony не стигнаха до такава митюаризация а технологията я бяха развили точно в DD  моделите  20 години преди конкуренцията...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия