| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Запознайте се с телевизор Кристал  (Прочетена 15407 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bobi mw

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 577
  • Населено място: Плевен
Запознайте се с телевизор Кристал
« -: 23 Януари, 2013, 10:10:18 »
Телевизионният приемник Кристал има диагонал на екрана 53см а по късно 59см който не се произвеждаше в голямо количество.Той може да приема 12 телевизионни канала в метров обхват
Каналният превключвател 2 е разположен на дясната страна на кутията,а всички останали органи за управление са на лицевата страна в отделен команден блок.Регулаторите са групирани на два реда.На горният ред има 7 регулатора подредени отляво на дясно ,както следва: за яркост 3,за вертикален размер 7,за честота на кадрите 6,за фина настройка на канала 8,за честота на редивете 5, за контраст 4 и за сила на звука 9.Тъй като средните пет регулатора се използуват по-рядко те могат да се покриват с пласмасова капачка.
Долният ред регулатори се състоят от пет клавиша.Със средния 1 се включва и изключва телевизионият приемник.Левите два клавиша,означени "МЕКО" 12 и "РЯЗКО" 13 са стъпален регулатор на детайлноста като служи за променяне на честотната характеристика на видеоусилвателя ,като изображението става с по резки о по меки контури според вкуса на зрителя и вида на предаването.Десните два клавиша означени "НИСКИ" 10 и "ВИСОКИ" 11 представляват стъпален тонкоректор за звука,като съответно се повдигат или потискат ниските и високите звукови честоти,като звученето е по-заглушено или по остро.
Антеният вход е симетричен със съпротивление 240 ома.Намира се отзад,като има възможност за подаване на согнал през затихвател 10:1 при работа в близост с предавателя.
Звуковият канал има номинална изходна мощност 2W при честотна лента 70-11 000Hz която се възпроизвежда от един високоговорител,разположен на дясната страна на кутията.
Захранването е безтрансформаторно от мрежово напрежение 220V. Токоизправителя е еднопътен.Масата на приемника е 31 kg при разнери на кутията 610-500-355.

« Последна редакция: 27 Март, 2013, 09:33:35 от bobi mw »

Неактивен bobi mw

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 577
  • Населено място: Плевен
Re: Запознайте се с телевизир Кристал
« Отговор #1 -: 27 Март, 2013, 09:32:28 »
                                                     Варианти на телевизионния приемник"Кристал"
Телевизионният приемник"Кристал"е произвеждан масово с екран 53см и се означава като Т53-24.През годините на производство е имал малки промени по основната схема,като в някой модели лампата ECH 81 е заменена с ЕСН 84.Лампата за гасене на светлото петно и както и ограничителната лампа за синхроимпулсите която е ЕСС 83 е заменена с ЕСС 82.В някой модели последователно на резистора R171 е добавен диференциращ кондензатор за подаване импулсите на обратния ход на редовете.В последните модели е премахнат дефазаторът на смущенията.
Телевизионният приемник"Кристал" е произвеждан в незначителни количества с екран 59см като тип Т59-20.Този телевизионен приемник е разработен и по стандарт CCIR.Малки количества са произвеждани и от този приемник главно като мостри за международни изложби и панаири.Означава се като Т59-21.
Телевизионният приемник"Кристал" има модел Т59-22 който е в стоящо оформление със звуков агрегат 8W.
Този приемник може да се каже най-високият клас телевизори произвеждани в България.

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |