Общ раздел > Друга електрическа техника

Асансьорите на старите сгради

(1/15) > >>

bobi mw:
Това са електрически съоражения които достойно могат да се вместят в нашият форум.
Много статии чета из интернет колко зле са старите асансьори и колко опасни са били.Моят извод е,че за окаяно им състояние са виновни първо живущите и после фирмата която поддържа самият асансьор.
Аз като домоуправител държа всичко по техническата част да е изрядно,а по естетическата част си е до самият манталитет на живущите.

малкия:
Мисля, че ще е интересно да се види какви асансьори е имало в България. Дори уникални в световен мащаб:
https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/otkriha-edin-ot-parvite-asansyori-v-sveta-v-carskija-dvorec-v-sofija.html

shri:
Един от най красивите асансьори във Варна беше в блока на леля Зара, шивачката на майка ми. Блока до ФК то на входа на морската градина. Возил съм се с удоволствие в него. Даже мисля имаше репортаж по някоя телевизия за него.

Radist:
Аз съм на 52 години и нямам спомени в асансьорите бутона "АЛ.СИГНАЛ" да е функционирал.Може би това е нещо заложено само по електрическа схема,но не е изпълнено на практика.Иначе бутона е оцветен в жълто или зелено.И имало ли е и светлинен сигнал при натискане както при другите бутони?

ikarlo:
Всеизвестно е, че най-старата и реномирана марка за асансьори е Шиндлер. Станали са номер 1 не само защото са първи в асансьоростроенето, а и заради изключителната поддръжка. По бул. "Мария Луиза" има стари сгради, в които техните асансьори още са в движение. В един от тях видях табелка на шрифт от преди девети 44г. "... асансьора е пуснат на ... (дата) он инж. (име и фамилия - българин) и телефон за връзка..." Такова е било изискването на фирмата, иначе няма да го доставят. Друг случай за същата фирма: в края на миналия век (90-те години) пускат асансьор в петзвезден хотел някъде по инданезийски остров. Пращат българин, служител на фирмата да го инспектира. На място инженерът установява, че асансьорът като модел е допотопен -релейно-контакторна логика (иначе много луксозен). Та задава нашия човек въпроса: добре бе, имате най-ново производство с електроника и всякакви екстри, защо е монтиран такъв стар модел? Отговорът е прост: не можем да осигурим квалифицирана поддръжка в този регион на света!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия