Нови технологии > Микроелектроника, инструменти, Направи сам

Три обхватен слушателски късовълнов приемник с електромеханичен филтър.

(1/4) > >>

lz2lx:
Приемника си оправда вложените средства и усилия. Схемата е обмислена и отработена до най-малката подробност. Просто трябва да се повтори 1 към 1.
За по добра селекция във входния филтър сложих бобини с малки загуби и добавих честотомер.

/>


 Повече детайли тук:
http://radio-kits.ucoz.ru/index/trjokhdiapazonnyj_prijomnik_radioljubitelja_20_40_i_80_m/0-40

navi:
Боа, супер!!! Чак да му се прииска да го повтори човек. Браво!

lz2xl:
Това е приемника направен от Сергей Беленецки,по усложнено копие на приемника на VA3IUL.Схемата украинеца я съдра от qsl.net още преди да се пресели от Луганск преди няколко години.Сега го произвежда като кит и го продава като своя разработка което е малко грозно,ама какво да се прави бизнес :) Аз към преписвачите имам малко по особено отнощение и му го написах още тогава в CQHAM.RU.Какъв вой се вдигна,идея нямаш.Някак си това малко неправилно и не по фъншуй.Взимаш схема,добавяш ненужно и лошо работещо АРУ по НЧ и то съдрано от трансивера Аматор на UR5VUL Алексей Темерев.Отделяш BFO на отделен хетеродин,слагаш ненужен буфер на VFO и обявяваш че схемата е твоя и започваш масово производстрво на китове.Излиза малко критикарско,ама не уважавам такова отношение пъм чуждия труд :batt:
Подолу орининалната схема на първия вариант VA3IUL с най прост кварцов филтър.На мен ми хареса варианта с четири кристален филтър.Работи много чисто,при качествена израборка тръгва от раз и е с много добра чувсвтителност.Схемата въобще е от края на 80-те години на миналия век.



Моя вариант, правен преди повече от 10 години.Наложи се да ровя в кашоните да намеря платката.То си личи по прахоляка по платката :)

morski:
Майстора си е майстор,браво радиото ти работи супер,направо да отваряш фабриката и да дам заявка.Само не разбрах честотата вярно ли я показва, щото не беше на 3764 ?

shri:
Аз пък си спомням, като начинаещ радиолюбител. Не помна на колко съм бил. Асен може да каже, тогава той направи едно QRP трансиверче със А244 приемник с ЕМФ и А220 като микрофонен и балансен модулатор. Много ми хареса и аз го правих, модулацията от А220 много ме изкефи тогава. И радиото си беше доста чувствително.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия