Нови технологии > Микроелектроника, инструменти, Направи сам

Интересен уред

(1/3) > >>

Борис Борисов:
Попадна ми това нещо, отначало го помислих за логически пробник, но после видях че има 7 седментна индикация. Надписът “Союз” едва ли е от полза, понеже изглежда доста самоделно. При включване не показва нищо, когато дам лог.1 на входа светят горните сегменти, когато дам лог.0 светва само един от долните, което изглежда безсмислено да е логически пробник. При докосване на вгода премигва точката. Някой виждал(правил) ли е нещо подобно да каже каква точно му е целта или ще се наложи да му сваля схемата?

ikarlo:
Съветските електронни изделия всички приличат на самоделни - платките на всички радиоприемници (ВЕФове, Селени, Селги ...) - са чертани на ръка (имам предвид оригиналите на шаблоните). В сп. "Радио" съм срещал описание на нещо като логически осцилограф със седем сегментни индикатори. Подай импулси, на които можеш да регулираш честотата и амплитудата и виж какво ще покаже.

lz2xl:
Кутията е от съветска химикалка Союз.Самоделка вероятно ТТЛ пробник.Платките на ВЕФове, Селени, Селги и т.н. всичко до 1992 са правени на ситопечат,не са рисувани на ръка.Имаше някъде в Youtube филм.

ikarlo:
Фотошаблоните за ситопечата са копирани от паус оригинали в мащаб 2:1, а пауса е чертан на ръка върху растер. По-младите колеги няма как да знаят тази технология - първите програми за чертане на платки се появиха у нас през 70 - 80 години на миналия век. Преди това се ползваше тази технология.

lz2xl:
Освен двете ЛА3-ки на тая платка няма нищо съветско.Борко,ако може направи снимка и отдолу на платката ако има и там елементи.
По схема прилича на това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия