Форум за любителите на Стара електроника

Нови технологии => Информационни технологии => Темата е започната от: xborox в 15 Септември, 2017, 10:00:36

Титла: Медия монитор приложение
Публикувано от: xborox в 15 Септември, 2017, 10:00:36
Преди няколко седмици ми изпадна от eBay един медия монитор за паунд на JML (неизвестна марка за мен). Транспортът му излезе 30-ина лева, което бях предвидил, но не бях предвидил, че този медия монитор няма никакъв вход за видео сигнал. Има единствено USB и CF карта интерфейс. Като забодеш флашка с музика например, стартира някаква базова ОС и започва да свири. Единствените контроли са за силата на звука и вклюване/изключване.
На момента бих го засилил към боклука, но изработката му е нетипично солидна като за съвременната техника. Същевременно проверих, че матрицата е на Samsung, 17-инчова, широкоекранна.
Има ли някакъв вариант да му подам външен сигнал? Първоначално мислех да го закарам на вилата, където имам Bulsat, но май ще трябва да диря друг вариант за там.
Титла: Re: Медия монитор приложение
Публикувано от: Gabo в 15 Септември, 2017, 10:30:44
Аз бих го отворил да видя вътре какво има, но ме съмнява да са сложили видеовход, пък да не са го извели на корпус.
Титла: Re: Медия монитор приложение
Публикувано от: xborox в 15 Септември, 2017, 10:40:26
Отворих го, но за съжаление тогава не снимах, за да ви покажа. За съжаление няма видео вход. Харесва ми много как е сглобен, звукът му също е приличен, като за настоящото ниво на бюджетните телевизори. Както е тръгнало обаче, най-много да сваля матрицата и да пробвам да я продам нея, барем си покрия разходите за транспорта. Другият вариант е да го използвам като дигитална рамка за снимки, но софтуерът му е толкова калпав и картината е зле, въпреки че матрицата е хубава.
Титла: Re: Медия монитор приложение
Публикувано от: cmdj7 в 15 Септември, 2017, 12:13:52
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=7425.105

В позиция 93 и аз имах подобни !
Варианта бе единтвено чрез кабел и софтуера в описанието !
Титла: Re: Медия монитор приложение
Публикувано от: xborox в 15 Септември, 2017, 12:32:08
При мен мисля, че няма опция за връзка с PC, а само USB вход за флашка. Ако имаше опция за връзка с компютър, предполагам интерфейсът щеше да е друг, тъй като не съм виждал кабел стандартно USB към стандартно USB. Ама не съм голям специалист в тази посока :-)
В общи линии обаче май виждам накъде отиват нещата. Кутията за един колега, който прояви интерес, матрицата в OLX или тук.
Титла: Re: Медия монитор приложение
Публикувано от: NKK в 15 Септември, 2017, 14:44:06
Е по-стандартно от това, няма накъде :)

[attach=1]