Персонални компютри, игрови приставки и друга стара електроника за забавление > Колекции

Флопидискови контролери за Правец 8Д

(1/17) > >>

Георги Драмчев:
Здравейте, понеже се прояви интерес специално към контролерите за Правец 8Д прилагам снимки на моето хоби.
На едната снимка се вижда контролер, базиран на CPLD и понеже ми остана свободно място на платката му сложих и 2 чипа за входно-изходни операции. Някой ден ще напиша софтуер за връзка 8Д <-> PC. На другата е същият контролер, но реализация с 3 слота в които някой ден ще могат да се сложат RS-232 и евентуално схема за 4096 цвята или РАМ-диск 1МБ. На последната снимка е интегриран контролер 8Д+Disc II, но там успеха ми е частичен - засега успях само 2 бр. да подкарам стабилно. По принцип имам и ТТЛ-базирани контролери, но нямам снимки. Ако на някой му е интересно ще сложа.
Поздрави,
Жоро

Pichaga933:
 :good:

rympo:
Здравейте на всички ентусиасти, и аз като едно пораснало дете на 35 преди няколко дена изрових стария правец 8Д, и на фона на всички i7 и всякакви други японо-тайвано-китайски  играчки май предпочитам да се върна в детството когато стоях по нощите и пишех ли пишех пред един стар телевизор юность редове кодове и какво ли още не . Приветствам много разработките на колегите по темата за БГ- UK компютъра ни Правец 8Д но от всичко изчетено по този и не само по този форум не успях да разбера едно нещо : Има ли колега който да се занимава комерсиално (или НЕ) с разработка и продажба на периферни платки за тези правци, и как аз един обикновен фен на правец мога да си купя или сглобя платка която ми трябва .

И понеже се отплеснах, модератора може да премести темата където и е мястото /предполагам не в кошчето/ . Иначе и аз съм ентусиаст разбиращ по малко и от електроника и от платки и от контролери и ще се радвам да помогна с каквото мога да се развие темата и за контролерите и за всичко свързано с правците :)  :disk:

TheHungry:
Кажи какво ти трябва пък ние ще ти кажем дали го имаме или ще можем да го направим и на каква цена ( не става въпрос само за финикийски знаци , предложения се приемат всякакви ) .
Иначе идеи има ( в момента се реализират на прототипи още няколко :) ) освен тези :

http://www.sandacite.com/forum/index.php/topic,2125.0.html

http://www.sandacite.com/forum/index.php/topic,2115.0.html

http://www.sandacite.com/forum/index.php/topic,2100.0.html


П.С
  Саморекламата не е като самозадоволяването но никога не е излишна :)

Георги Драмчев:
rympo радвам се да приветствам още някой от 8Д-фен клуба!!!
Ако ти трябва само схема на флопи-контролер мога да публикувам няколко ТТЛ-базирани, които могат да се изработят сравнително лесно. Ако обаче ти трябва нещо Advanced - The Hungry е твоят човек! Доколкото до това, че разбираш от електроника - винаги можеш да се присъединиш от някой от бъдещите 8Д проекти, че има какво да се прави - серийна карта, доп. памет и т.н. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия