| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Хора, на които да благодарим  (Прочетена 39026 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mano

  • Администратор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1303
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
Хора, на които да благодарим
« -: 05 Декември, 2012, 19:44:00 »
Имаше такава тема в стария форум, надявам се да я продължим и тук

Искам да ви разкажа нещо, което ми се случи съвсем на скоро. Преди около 2 седмици получих мейл от човек, наричащ себе си Николай. Та този Николай видял, в стария форум, че бях предложил на колега да му подаря един магнетофон, който се оказа в последствие, че няма да му върши работа. Та Николай ме пита дали го продавам или заменям за нещо. Въпросния мейл аз получих през моя сайт manofoto.com като беше използвана формата за контакти. След това разговаряхме по телефона, но от тогава нищо. Стана ясно, че яовека има траф от Симфония, който можеше да ми послужи за Концерт-а. Вчера си бях забравил телефона вкъщи и като се върнах видях, че имам няколко повиквания. Веднага се заех да се обаждам и последния номер се оказва на въпросният Николай. Оказва се, че той нарича себе си дядо Николай и говориме близо 20 минути. Казва, че ми е изпратил пакет по еконт и се надява да му изпратя Унитра-та както бяхме говорили. Веднага намерих магнетофона и го опаковах. Днес след работа минах пред еконт да си взема пакета както и да пусна неговия. Моя пакет тежеше 14.4 кг, а неговия 8кг. Прибирам се вкъщи и започнах да разопаковам. Съжалявам, че не заснех разопаковането. Всичко беше изпипано до съвършенство и мястото в кашончето беше запълнено на 99% Между всички по-големи предмети бяха сложени насипно какви ли не елементи, кондензатори, резистори, диоди и какво ли още не. Освен захранващия траф от Симфония, дядо Николай ми е изпратил още изходен траф, няколко лампи измежду които 2 чисто нови индикаторни UM4, нови EL84 и други като ECC83, ECC85 о подобни. В кашона имаше още цокли, реле, платка за палене на лампа при затъмнение, 2 говорителя, елементите, врътки, потенциометри, 2 книги и доста схеми прилежно прибрани в найлонови джобове. Ето част от нещата:

Неактивен mano

  • Администратор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1303
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #1 -: 05 Декември, 2012, 19:44:25 »
И още...

Неактивен simo_

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 491
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #2 -: 05 Декември, 2012, 20:37:09 »
Може би е Дядо Коледа :-X. Това се казват подаръци.

Неактивен Валери

  • Модератор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3899
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #3 -: 05 Декември, 2012, 21:10:06 »
 :) честито, сега вече може да завършиш "Концерт"-а  :)

Неактивен Ricarq

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #4 -: 05 Декември, 2012, 21:25:26 »
Ето пускам записа на старата тема , на която аз бях инициатора.

Първо Честита Баба Марта на всички. Нека да не е толкова люта и с по малкоизненади през тази година и да ни изпрати по-скоро пролетта
Понеже на последък във форума напоследък възникват доста чсто спорове и конфликти, мисля че крайно време е да изразим благодарността си към тези членове на форума , които са ни помогнали с нещо, проявяват уважение и учтивост към съфорумците и впчечатляват с своя интерлект и любезност към останалите. Аз за съжаление с действията си не мога да се причесля към тази група,моля да ми простят тези , които съм нагрубил или обидил. Да не забравяме , че неделя беше ден на Прошка !Но все пак искам да благодаря на:
- Асен от Варна lz2xl за подаръка , който ми направи и любезното отношение и съдействие от негова страна за развитие на хобито ми ;
- Радко от София radko за ценните и точно на място, кратко и ясно давани съвети и извънредно любезното отношение спрямо всички във този форум, независимо от нашето ниво на познания ;
- Борислав от Плевен borovesnik - изключителнио рядко срещана любезност и вежливо отношение към клиентите си от форума. Н Че как да се въздържа да не поръчам книги от него отново ...... винаги има отстъпка в цената , доста грижливо опаковане + доста ценни подаръци , повече ми доставят удоволствие даже от това , което си поръчвал ;
- Милен от София/Хасково Milen_Haskovo за насоките и идеите , които ми е давал и ценните съвети опо Skype и телефона ;
- Огнян Милев от София torguny за колегиалното отношение и съдействие като мой клиент;
- Вальо от Казанлък Valentivсъщо за изключителната любезност и доста рядко срещана като явление в днешно време добродетелност спямо мен , при условие че още не сме се на живо запознали.

За тези потребители на форума гарантирам , че няма да останете разочаровани !!!

regreed
 
Не мисля, че в този форум има лоши хора, или пък некоректни - напротив, от много от Вас съм получил безценни съвети и помощ, за която съм много благодарен! Според мен е важно, да запазим добрия тон и колегиалността, дори ако по една или друга причина се получил някакъв срив, да се намери начин да се оправят и добрите отношения да се възстановят.
Специални благодарности искам да изкажа на колегата Петко от Бургас (R_25), за помощта и разбирането. Както и на Тони и Митака за търпението       
 
bojitchko
 
Какво да кажем за Росен - rkounev, който докара един магнетофон от Бургас и след това, на ръка, ми го донесе вкъщи! Щото щях да се преуморя.  Използвам случая да го подсетя да си вземе радиото "Мелодия".
И аз като regreed, казвам че нямаме лоши хора (може би набедени  )

Ricarq
 
От край време се каня да добавя към списъка с нови попълнения.
Преди около месец и половина на път от Пордим за Габрово се запознах от един много добър човечец , потребител от форума- закоравял телевизионен техник - Петър Атанасов от едно село близо до Ловеч. Бяхме се разбрали да взема 1 телевизор за 10 лв. + един подарък, а за 10 лв. той ми напълни колата със стари телевизори , като единия от бонусите е "София 59"  . леле-мале , чак се почуствах неудобно пред него от толкова много подаръци.
Искам да добавя и "инж. Димитър Делийски" - Делията <Deliya >. От него взех ТВ изпитвателен генератор (телетест) и Миниосцилоскоп - "TV miniscope - 3" . Човека излезе много човечен и ми направи отсъпка , получих ги грижливо опаковани !

Но най-интересният ми случей е свързан със бизнеса ми с радиолампите и много малко са хората , които ще направят такъв жест - става въпрос за моя грешка , че съм сложил двойно количество от индикаторите ЕМ84 в една заявка , пак на колега от форума , за която въобще и не предполагах  . Хиляди благходарности и на Николай Цветанов от Свищов, че ме уведоми за изпратеното от мен много по голямо количество , върна ми ги обратно и даже много по-добре от самия мен опаковани. Наистина голям жест от негова страна , и за отделеното време от негова страна ново да ми ги опакова , и да отиде до офиса на "Еконт" да ми ги изпрати обратно.
Сигурен съм че повечерто от вас биха се радвали на "келепира"

borislavdakev
 
Аз пък ще благодаря на Ricarq, че се отзова веднага, благодаря и на всички други които ще се включат макар и с мъничко, за да дадат шанс на това дете да живее. Благодаря от сърце!
п.с - Със здраве да си ползваш TV тунера! Благодаря ти!

doctorZizi

прекалено "нов" съм във форума, но това не означава, че нямам приятни моменти.
Делтичко- видели сме се само един път, а вече ми е помогнал за сдобиване с "нова" техника.
Митьо крика- ще трябва да го запиша в описа на гаража ми- не иска да ми ремонтира телевизора, а колите   
имам доста сделки и всичките успешни- няма да цитирам имена, за да не пропусна някои

skafandar.com
 
В този форум има само един потребител, от който съм недоволен! Сещате се нали...?
   
mano
 
Аз искам да благодаря на pichaga933, както и на Валери за проявеното търпение към мен и моите усилватели, които все още не са завършили с успех. Постоянно ги тормозя, а те все ми отговарят и се опитват да ми дадат идея и да помогнат. Оценявам много високо търпението и на двама ви и ви благодаря.
« Последна редакция: 24 Февруари, 2013, 12:30:58 от Pichaga933 »

Неактивен Ricarq

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #5 -: 05 Декември, 2012, 21:27:04 »
tonev
 
Искам да благодаря на Stemp за дистанционното което ми даде и за това че е един от хората които се опитва да ми помогне в разрешаването на NTSC проблема ми

mano
 
Аз пък ще благодаря на колегата regreed, който ми изпрати едно радио Христо Ботев подарък и ми обеща да ми намери и други неща когато има повече свободно време.

Също така изказвам благодарности на колегата Валери, който много ми помага в електрониката и ми дава ценни съвети. Той също ми изпрати за НЕГОВА сметка кутия и шаси от бакелитено радио телефункен, от което направих малък усилвател и стана ето това.

/>
През следващите свободни дни ще оправя скалата и още малко работа по копчетата и е готов.

Следващия на когото искам да благодаря е Милен от Хасково, който намери, купи и ми изпрати така търсеното от мен радио Септември, без да изкара и един лев от това. Просто има такива хора и аз също съм от тях.

Лъчо Минков е следващия в списъка. Разбрал от някъде, че искам да си имам 504 и ми намерил. Даже предложи като има път към Пазарджик да ми го докара. Освен това с негова помощ изпратих един телевизор Пирин на pichaga933, на който също съм задължен за помощта, която ми оказва от време на време по скайп.

Спирам до тук макар това да не е всичко

Валери
 
Мисля, че ще е по-добре ако разпечаташ на хартия скалата в негатив и я залепиш на шасито. Виж моят "504" как е:
http://valerizd.snimka.bg/radio-amateur ... 3.25523533

mano

И още едно Благодаря на колегата nkk, който ми изпрати 2 броя германиеви транзистори безплатно.

pana
 
Мале май малко чета тоя форум. Ако знаеш колко германиеви транзистори имам долу в избата. Че какви са ти трябвали толкова. Повечето са руски.
« Последна редакция: 05 Декември, 2012, 21:42:33 от mano »

Активен Борис Борисов

  • Модератор
  • Квантов електрон
  • *****
  • Публикации: 436
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #6 -: 06 Декември, 2012, 20:29:59 »
Eвала! Дано да има повече такива хора. Искам да благодря на Pichaga933 ! :drinks:

Неактивен Ricarq

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #7 -: 07 Декември, 2012, 18:59:04 »
А аз искам да ти благодаря Skafandar за видеото и за отстъпката като за габровец :) която ми направи за него; от давна все се каня да му изкажа благодарност . Също искам да благодаря на samo за хардиска , и за филмите които ми е записал в него - сега една година няма да ми стигне да ги изгледам :D . И друг път съм вземал неща от него и винаги съм бил много доволен от поръчката.
« Последна редакция: 24 Декември, 2012, 15:00:43 от Ricarq »

Неактивен radio-hobi

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1055
  • Населено място: София
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #8 -: 07 Декември, 2012, 19:11:27 »
Aз искам да Благодаря на всички които ми помагат в ремонтите !
Както и на lz2xl ( Асен ) за това ,че винаги ми е обяснявал много добре и подробно ! И ми подари прекрасната VEF SPIDOLA която ми стана любимото транзисторно радио ! :)
МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК ! :yes:

Неактивен dinev66

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 453
  • Населено място: Пловдив
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #9 -: 09 Декември, 2012, 20:34:23 »
Аз искам да благодаря на Съби Мезински от Смолян, за отношението още когато не ме познаваше и за помощта с рез. части и за подаръците, които ми е пращал, подобно на дядо Николай, споменат по-горе. Това е човек, който ще остави трайна следа в реставраторската и колекционерската дейност на лампови радиоапарати в България: - Благодаря ти Съби! Да си жив и здрав!
Освен това искам да благодаря на колегите от този форум за тяхната добронамереност и за добрия тон, който се спазва. Надявам се да е завинаги. За целта администраторите не бива да остават безучастни към каквато и да е проява на некоректно поведение или тон във форума.

Неактивен dinev66

  • Квантов електрон
  • ***
  • Публикации: 453
  • Населено място: Пловдив
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #10 -: 09 Декември, 2012, 20:40:50 »
Много колеги са ми помагали за което им благодаря и не е нужно да изброявам всички поименно, но е редно да спомена Pana - Пане, благодаря ти, майна!Ч :))

Неактивен ubl1

  • Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 58
  • Населено място: пловдив
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #11 -: 26 Декември, 2012, 17:36:14 »
 е схемата за радио електрика  :---  ме разби  много интересен документ

Активен Борис Борисов

  • Модератор
  • Квантов електрон
  • *****
  • Публикации: 436
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #12 -: 26 Декември, 2012, 22:09:57 »
Искам да благодаря на gabo , който ми подири едни стари техники и ангажира своя приятел за донасянето им до мен. Благодаря ти! :hi:

Неактивен Валери

  • Модератор
  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 3899
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #13 -: 03 Януари, 2013, 15:51:03 »
Поздравявам администраторите с оригиналното хрумване участието във форума на член да се показва като брой електронни лампи   :) (вместо с квадратчета досега).

Неактивен radio-hobi

  • Адронен колайдер
  • *****
  • Публикации: 1055
  • Населено място: София
Re: Хора, на които да благодарим
« Отговор #14 -: 04 Януари, 2013, 19:01:01 »
 Аз искам да Благодаря на  radiodb    :drinks:

 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |