Нови технологии > Битова и домакинска техника

Мога ли да заменя следните кондензатори?

(1/2) > >>

kolev:
Привет драги съфорумци!
В момента ремонтирам едно лцд и проблема е че подсветката изгасва 1 секунда след като тръгне телевизора. Достигнах до 1 от кондензаторите на изход от инверторите за лампата. На него е написано sl6kv 3d. Доколкото разбрах това значи че е 3 пикофарада на 6 киловолта. Проблема е че никъде, дори и в алиекспрес не мога да намеря такъв. Проблем ли ще е да сложа 5 пикофарада (5d)? Такива имам бол в кофата с частите. Останалите електролити в захранването също бяха сменени поради надуване. Телевизора е LG M2362D-PZ. Прилагам и снимка.
Благодаря много и светла коледа на всички!

lz2xl:
Не е LSD това е CCFL с луменисцентни лампи.Лампата е сдала багажа,провери я.Кондензатора вероятно нищо му няма и едва ли е 3 пф,какво пише на него.Вероятно е 3нф или 30нф.Има начин да провериш импулсното.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=64ovtYRAuAI

CVT:
Точно 3pF е след като пише 3D него. Мисля че спокойно може да се сложи 5 pF от тези: https://elimex.bg/product/71095-c5pf6kv

lz2xl:
Може,не очаквах такава малка стойност.

kolev:
Здравейте отново и благодаря за отговорите!
Всъщност това телевизорче беше захвърлено в един кашон и аз реших да го прибера. При включването му установих, че се появява картина за секунда след което изгасва подсветката, а картината си стои на заден форн, когато светна с фенерче. Реших че някое напрежение не е в ред и реших да се пробвам да го направя. При отварянето му видях че има 5 надути електролита, който моментално подмених, включих го да го пробвам така както е отворен и той взе че заработи. Почистих го основно, затворих го и щях да го включвам да работи цял ден да го тествам и пак същата работа - светва за секунда и изгасва. Брее подивях тъй като затварянето му е със закопчаване и последващото му отваряне не е много приятно, плюс това че е от 2009 година и се чупят закопчалките. Отворих го пак и започнах да оглеждам, като вниманието ми се насочи именно към въпросните кондензатори, тъй като там е доста нагоряла платката. И  като го погледнах отдолу видях че въпросният кондензатор има студена спойка, освен това е пожълтял целия. Свалих го да го премеря с китайския всичкомер и ми показва че елемента е повреден или е неизвестен. Та именно за това прецених че трябва да го подменя, само че с такава стойност не можах да намеря никъде, даже и в алиекспрес, където продават дори черва за луканки  :D. Имах някъде една платка инвертор също от LG ще видя последно на нея, ако няма такъв ще сложа 5 пикофарада. Малко дълъг стана поста, но снощи писах от телефона и ме мързеше да обяснявам, а сега съм на компютъра. Благодаря още веднъж и ще пиша за крайния резултат.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия