Измервателна и тестова апаратура > Ремонт, схеми, документация и литература

ABB Analog-Digital-Multimeter M-2036 Metrawatt

(1/2) > >>

Eltehno:
Попадна ми този уред https://www.radiomuseum.org/r/metrawatt_analog_digital_multimete_2.html
Беше с окислени и счупени държачи за батерийките. Изкормих ги и поставих друг държач. Капачето за предпазителя липсва, за сега е с шунтиран предпазител с тънка жичка.
Включих го, за сега работи супер. Има супер голям дисплей с цифри и бар скала. Мисля, че е добър, но бих искал да прочета и други мнения.
Снимки на живо, утре...  :D

pansim:
Чакаме снимките.
Стар, предполагам много добър уред.

ikarlo:
Имам М2030 на същата фирма. Той е по-нисък клас (само 1999 отчета), но иначе е стабилен и като измервания и като конструкция. При едно измерване на микровълнова, беше включен на токов обхват, но във високоволтовата верига. Като резултат (само) променливите напрежения дели на половина. Проверил съм всички диоди и резистори около изправителя, смених LM324, но по този начин не открих дефектния елемент. Наложи се да добавя паралелен резистор и сега мери точно, но това не смятам за пълноценен ремонт, а за вид "модване". От години се мъча да му намеря схемата, все безуспешно. Готов съм да платя (разумна) цена, ако някой я има.
Уреда на питащия е супер - това е най-класната серия от ония години. В някои отношения превъзхожда Флук от същите години - механически е много по-здрав и дълговечен.

chav_chav:
Аз пък имам това.Старичко е ,с липси,но много стабилно.

PDM:
Metrawatt прави страхотни уреди! Аз имам един МА 5D. Не зная друг мултиметър да мери ток до 30А без ампер-клещи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия