| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: AUTO RADIO CLARION PP-2609T  (Прочетена 1160 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GRIDLIC

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 789
  • Населено място: София
AUTO RADIO CLARION PP-2609T
« -: 06 Октомври, 2020, 19:53:06 »
NISSAN PP-2609P Това е един от най сложните касетофони които съм разглобявал някога. Четири моторно CD от които два сингъл мотора за вертикален и хоризонтален транспорт. Един лоадинг мотор за зареждане на диска през валяци. Подвижна рамка с мотор и оптика на нея която повдига един от избраните дискове и го върти във въздуха. Синхронизацията на контролера с алгоритъма за синхронно управление на всички мотори е посредством датчици и крайни изключватели. Ако някой е разглобявал такова чудо да пише! Става въпрос за шест дискова механика! По западните сайтове никой не е стигал до това ниво на разглобяване! В "Нета" няма никаква информация относно редене на такава сложна механика. 
По късно ще кача снимки на целия процес по разглобяване и сглобяване на механиката.
« Последна редакция: 06 Октомври, 2020, 20:08:28 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен GRIDLIC

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 789
  • Населено място: София
Re: AUTO RADIO CLARION PP-2609T
« Отговор #1 -: 07 Октомври, 2020, 07:48:43 »
Видеото е свалено от нета. Цялата система се държи на четири пружини, които се вижда как ги разкачва и закачва. Механиката тук не е разглобявана, тя се намира на няколко нива в дъното на кутията. Сингъл моторите не са синхронни, единия върти долна платформа (голямо програмно колело). Другия зарежда и разрежда шейната при изпълнено условие от управлението на лоадинг мотора. За целта има монтирани инфрачервени датчици на входа.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен didov

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 597
  • Населено място: Попово
Re: AUTO RADIO CLARION PP-2609T
« Отговор #2 -: 07 Октомври, 2020, 12:32:36 »
NISSAN PP-2609P По западните сайтове никой не е стигал до това ниво на разглобяване! В "Нета" няма никаква информация относно редене на такава сложна механика. 

Отварям една скоба, производителя е описал всичко подробно. Това, че няма информация за редене на механиката е малко относително. Когато напр. този касетофон попадне в сервизните центрове за ремонт, какво правят техниците?
Нали затова са създадени сервизните мануали, документация да се види всичко. Стъпките на разглобяване, настойки, параметри и тн. Това ,че не можеш да намериш сервизното с подробностите е друг въпрос, и ти идва сложничко. Но за сервизите им се предоставя информация, техническото гаранционно обслужване им е гарантирано. Ето една част от сервизното за касетофона но е платено.
https://www.dndservices.co.uk/nissan-ch340-dnd1846.html
Има и с механичните интервенции, също и схемата, и дъмпа за програмата. Но няма за свободно сваляне. Искат да се плати.

Неактивен GRIDLIC

  • Квантов генератор
  • ****
  • Публикации: 789
  • Населено място: София
Re: AUTO RADIO CLARION PP-2609T
« Отговор #3 -: 07 Октомври, 2020, 15:47:16 »
Дъмпа си го свалих безплатно от темата в Eshop. Той не ми е необходим защото касетофоните си имат код. Интересното е че колегата там пише че има CAN шина а тук си тръгват директно без да са свързани към CAN шината на бордовия компютър. Изглежда или е премахната от дъмпа или от софтуера на контролера. Това не означава че ако няма сервизно не може да се направи. Трябва да се разучи много внимателно последователността на операциите на всички мотори при зареждането на диска. Те зареждат последователно един след друг. Сега видях че има отвори на програмното колело и останалите компоненти за синхронизиране на механиката. Да точно така! сега видях че е премахната защитата от дъмпа!

Nissan CH340
28188 EQ300
Clarion PP-2609T

Както първоначално е монтиран на:

Nissan







Ако се опитвате да приспособите това радио към друго превозно средство, тогава може да се окажете със съобщението за грешка на „SECURE“. Освен че има конвенционален номер на кода за радиозащита, тази стерео уредба е и електронно сдвоена към системата за управление на двигателя на превозното средство. използвайки много сложна технология.

Когато се включи за първи път, той ще комуникира с автомобила и на дисплея ще се появи съобщение „ПОЧАКАЙТЕ“, докато този процес е в действие. Ако комуникацията е била успешна, той ще поиска кодът да бъде въведен по нормалния начин.

Ако обаче бъде премахнат и монтиран в друго превозно средство, различно от оригиналното, то няма да разпознае криптираната идентификация на новия автомобил и вместо това ще покаже съобщение за грешка на „SECURE“.

Следователно това радио не може да се прехвърля от една кола в друга, освен ако първо не е било върнато обратно в първоначалния си "Режим на доставка" с вътрешната памет, препрограмирана за използване с новото превозно средство.

Дилърите на Nissan могат да ви кажат, че това стерео не може да бъде препрограмирано, за да се монтира в друго превозно средство, но тогава това казаха и за други модели, преди да успеем да нулираме системата SECURE !!

Можем да нулираме съобщението за грешка SECURE за това радио и да го върнем с кодов номер, позволяващ да се използва в различно превозно средство.
« Последна редакция: 07 Октомври, 2020, 16:12:05 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
4 Отговора
2752 Прегледи
Последна публикация 11 Октомври, 2018, 11:11:18
от barlog
2 Отговора
991 Прегледи
Последна публикация 16 Юли, 2019, 20:39:24
от GRIDLIC
9 Отговора
1924 Прегледи
Последна публикация 18 Декември, 2021, 19:57:30
от GRIDLIC
4 Отговора
842 Прегледи
Последна публикация 21 Февруари, 2021, 23:45:03
от GRIDLIC
3 Отговора
935 Прегледи
Последна публикация 11 Февруари, 2022, 08:02:24
от CVT

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |