Форум за любителите на Стара електроника

Радиоприемници => История на марките и модификациите => Темата е започната от: nonkapo в 05 Април, 2024, 13:52:38

Титла: Радио Geloso G50R
Публикувано от: nonkapo в 05 Април, 2024, 13:52:38
  Привет. Донесоха ми за ремонт или евентуална преработка лампов радиоприемник в не дотам добро състояние. Доста порових докато намеря информация за него. Отначало го помислих за G57R, понеже доста е пипано по него, но после открих и оригиналната схема - оказа се G50R. Няма да се учудя и да е сглобявано в България, тъй като шасито е от поцинкована ламарина, правено като в час по трудово обучение. В момента съм отпуск, но щом се върна на работа ще пусна снимки. Интересува ме някой дали се е сблъсквал с подобно радио. НЧ лампата е заменена с 6П3С а никъде не виждам да е аналог на оригиналната 6K6G.
Титла: Re: Радио Geloso G50R
Публикувано от: ikarlo в 05 Април, 2024, 15:09:48
Не е аналог, но по изводи съвпада. С катодния резистор се докарва режима, а останалото - каквото излезе. Дори е възможно просто да е сменена без да се пипа нищо друго.
Титла: Re: Радио Geloso G50R
Публикувано от: nonkapo в 08 Април, 2024, 22:07:52
Много благодаря за полезната информация. Вече съм на работа. Днес дойде освежената кутия. Снимки евентуално утре ако не ме сгърчи началника.
  Затруднявам се и със скалата(кордата). Беше скъсана като предполагам цялата дължина е налична. Взех нова корда, но не виждам никъде из нета кинематиката. Мисля че на 57R e закачена по същият начин и ако никой не може да помогне ще опитам да я възстановя по снимки.
 За сега толкова - утре ако има време - проба на трафа.