Общ раздел > Съобщения до потребителите

Нови правила за прикачване на снимки към темите.

(1/9) > >>

mano:
Здравейте, вероятно на всички ви е известно, че от скоро сме на собствен сървър и вече разполагаме с повечко място. Поради тази причина решихме да въведем нови (отдавна замисляни) правила относно снимките, които се прикачват към темите във форума. И така от 01.04.2014 няма да се допускат връзки към външни сайтове от типа на prikachi.com snimka.bg и други. Всички снимки трябва да се прикачват към темата от предвидения за целта бутон под надписа Прикачи:

В момента имате възможност да качвате до 8 файла на пост като системата автоматично ще преоразмерява файловете. Така няма да има нужда сами да се борите с този проблем.

Целта е подобряване работата на сървъра, както и неговото бързодействие и независимост от други външни (често бавни) сайтове. Предвижда се пускането и на други екстри в най-скоро време, но за тях ще ви уведомим след като приключат тестовете.

От обявената дата 01.04.2014, всички досегашни теми ще останат както са в момента при заварено положение. След тази дата пуснатите линкове към снимки намиращи се на външни сайтове ще бъдат премахвани, като авторите на темите няма да бъдат наказвани за неспазване на правилата. След 01.05.2014 който още не е разбрал ще получава 10% предупреждение от модератор или администратор, което няма да попречи на потребителя да ползва форума, а само ще му седи като обеца на ухото в продължение на 10 дни :)

Ако има нещо неясно, давайте да го обсъждаме тук и сега, за да няма после "ама аз не съм разбрал"....

ahedproductions:
Значи ли, че няма да мога да прикачвам картинки от моя Дропбокс с линк? Ще трябва да ги закачам тук? Ами ако са големи? Има случаи, при които е хубаво изображението да може да бъде достъпено в пълен размер - за това и си го съхранявам аз на дропа. А ако ми ги преоразмерява автоматично дървъра няма как да мога да прикача нещо по-голямо.

lager:
По принцип не гледам снимки качени на други места ,защото са придружени от реклами и даже вируси , но не ми стана ясно  ще има ли ограничение за обема на файловете?

Любо Божков:
Позволени файлови типове: jpg, pdf, png
Ограничения: 8 брой на файлове, обща максимална големина на файловете 16388KB, максимална големина на файл 2048KB

mano:

--- Цитат на: ahedproductions в 21 Март, 2014, 19:11:28 ---Значи ли, че няма да мога да прикачвам картинки от моя Дропбокс с линк? Ще трябва да ги закачам тук? Ами ако са големи? Има случаи, при които е хубаво изображението да може да бъде достъпено в пълен размер - за това и си го съхранявам аз на дропа. А ако ми ги преоразмерява автоматично дървъра няма как да мога да прикача нещо по-голямо.

--- Край на цитат ---

Да, значи че няма да можеш да прикачваш снимки от твоя дропбокс. Защо ли ? Ами защото след 1 година решаваш, че дропбокса ти е пълен и изтриваш някакви файлове. Тези фалове се оказват прикачените към темата с линк и изведнъж темата се оказва без файловете. След време някой влиза да я чете и не може да види картинките защото ти си ги изтрил. Стана ли ясно ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия