Радиоприемници > История на марките и модификациите

Симфония 10 стерео

(1/1)

Любо Божков:
Някой виждал ли е това радио. Пишат, че е правено предимно за износ за ГФР.

navi:
Добър въпрос, търся и аз от години поне снимки, но без успех. Чел съм също, че има стерео само по НЧ. Схемата май я има във силистренския сайт.
Пише че е правено за износ във ФРГ, ама дали е било изнасяно не пише. Във всеки случай ако е така не е било под същото име, защото поне един екземпляр щеше да изскочи през годините.
Много бих се радвал ако някой може да покаже нещо повече освен схемата.

Любо Божков:
Това има писано в сп.РТЕ:

lager:
Вдъхновен от темата за Симфония10 реших да открия и покажа още един от митичните родни радиоапарати не влезли в серийно производство. Имам го от поне 30 години, спомням си че го мъчих и тръгна донякъде, после изгубих интерес и беше захвърлен до днешния следобед. Няма да го познаете ако не напиша че това е транзисторен радиоприемник ПЕРЛА,разработен в ИРЕ и предназначен за производство-неосъществено-в ЗМР В.Търново.Имам само шаси, кутия не съм виждал.По схема е клон на Универсал-май и той има подобна съдба.Перлата няма терминал за работа в автомобил и крайното и стъпало е със SFT323 вместо 131. Между другото 131 е според мен най-калпавия транзистор-по-скоро пуканка-произвеждан у нас.Схемата може да се види в Силистра.

Навигация

[0] Списък на темите

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
Премини на пълна версия