Форум за любителите на Стара електроника
Нови технологии => Други => Темата е започната от: Ангел Симеонов в 19 Ноември, 2012, 18:34:37
-
Установката в банята
http://angelhs.snimka.bg/details/sand-ci-as.707652.29044959
Майка ми държи зелката
http://angelhs.snimka.bg/details/sand-ci-as.707652.29044960
(http://media.snimka.bg/s1/1400/029044960.jpg)
пробиването е на тази дълбочина
http://angelhs.snimka.bg/details/sand-ci-as.707652.29044961
Готовия отвор
http://angelhs.snimka.bg/details/sand-ci-as.707652.29052010
Единия от синовете носи готовата зелка.
Пропорция на сол вода-4 кг на 100 литра вода.Определя се колко вода ще вземе бидона,отмерва се необходимото количество сол.След това от премерената сол се насипва с лъжица в отворите на зелките до горе.Слагат се с отворите нагоре.Ако остане сол то тя се слага в бидона.След 24 часа се залива с водата.Спомагателни подправки:кочан царевица и хрян корени.Салата от кисело зелце накълцано с червен пипер и олио ох...наздраве.Норматив за пробиването 10 минути -80 кг зеле.Смешно е но е удобно. :drinks:
-
Продължение на технологията:
При нареждане на зелките в бидона на дъното се слага маркуче ,свързано с компресорче за аквариум.Всяка вечер петнадесетина минути и зелето е претакано.
-
Замислил съм от няколко години и почти е готово-помпа от автоматична пералня и маркуч лула закачен на бидона.Включваш в контакта,запалваш една цигара и докато пушиш се наслаждаваш.Възпира ме това,че ще ръждяса оста на помпата от солта,ще задере салничето и помпата ще прокапе.Като отида на еди кой си ден да "преточвам"зелето ще бъде на сухо.За локвата от 110 литра чорба не говоря.
-
Колегата го претака с помпа от Перла 05.Няма проблем :) Пробвано
-
Ако някой търси помпа от Перла 05 да казва ;) Имам 2-3 Перли на части
-
Бахмааму! Баща ми се опитваше да бърка домашна майонеза с бормашината, че бил развален миксера. Преди години на една циганска сватба в село Мокреш гледах, как се бърка таратор в пералня "Роса", ама това направо утрепа коча с мистрията.... :lol:
-
Смейте се смейте се...Става много бързо и лесно,няма да чоплиш с ножа ,че можеш и да се порежеш.Ако искаш салата ето ти готова нарязана само слагаш оцет и сол :drinks:
-
За бърза салата слагаш само една пиратка в отвора на зелката :lol:
-
Замислил съм от няколко години и почти е готово-помпа от автоматична пералня и маркуч лула закачен на бидона.Включваш в контакта,запалваш една цигара и докато пушиш се наслаждаваш.Възпира ме това,че ще ръждяса оста на помпата от солта,ще задере салничето и помпата ще прокапе.Като отида на еди кой си ден да "преточвам"зелето ще бъде на сухо.За локвата от 110 литра чорба не говоря.
Защо не пробваш с помпа за аквариум? Там няма въртящи елементи, платно и клапани, ама те са пластмасови.
Хем няма да хаби толкова ток, хем докато мине турската сапунка, и е готово. :D