Форум за любителите на Стара електроника

НЧ усилватели, грамофони, магнетофони, касетофони и др. възпроизвеждащи устройства => Ремонт, схеми, документация и литература => Темата е започната от: xborox в 05 Април, 2018, 16:14:19

Титла: Магнетофон Unitra ZK 140
Публикувано от: xborox в 05 Април, 2018, 16:14:19
Този магнетофон идва от лелята на един приятел, който знае, че се занимавам със стара техника. Тя е искала да го изхвърли, но той го даде на мен. Нямам намерение да го реставрирам. Не представлява интерес за мен. Вероятно ще сваля трафове и лампи и ще го използвам за части.
Ако обаче си струва, по добре да го продам на някого, който ще се хване с него и парите да отидат при лелята, няма да й бъдат излишни. Според вас има ли смисъл да се занимавам или директно да става донор за други проекти?
Не съм тествал дали работи  :empathy2:
Титла: Re: Магнетофон Unitra ZK 140
Публикувано от: lz2xl в 05 Април, 2018, 18:23:43
Вероятно се интересуваш дали си струва да го пуснеш за продажба в раздела Купува продава заменя.Най вероятно ще се намери мераклия да го вземе.Ако искаш мога да преместя темата ти там,ако си съгласен и ще се наложи да сложиш някаква цена за да е по правилата на форума.Гледам външно е доста запазен и вероятно ще се нуждае от профилактика.Ако го ползваш за друг проект като части трябва да те предупредя че вътре захранващ трансформатор няма като отделен елемент.Има мотор трансформатор.Има изходен трансформатор и няколко лампи.Във сайта на Веско има схема и описание на Unitra ZK 140.http://www.kn34pc.com/sch/sch_magn/magn_unitra_zk140.html
Титла: Re: Магнетофон Unitra ZK 140
Публикувано от: xborox в 05 Април, 2018, 18:31:05
Мерси, ще прегледам схемата, за да съм наясно какво да очаквам  :) Нарочно не го пуснах в темата за купувам/продавам, защото искам да чуя мненията на по-запознати от мен за подобен тип техника, а там няма как да се оставят коментари. Нямам и никаква идея колко струва. Също така не го правя с комерсиална цел, защото каквото и да взема от него евентуално като сума, ще отиде при лелята. Ако сметнете обаче, че е недопустимо да има подобна тема, нека бъде преместена. Все ще измисля някаква цена.