Форум за любителите на Стара електроника

Общ раздел => Общи приказки => Темата е започната от: mano в 05 Декември, 2012, 19:44:00

Титла: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: mano в 05 Декември, 2012, 19:44:00
Имаше такава тема в стария форум, надявам се да я продължим и тук

Искам да ви разкажа нещо, което ми се случи съвсем на скоро. Преди около 2 седмици получих мейл от човек, наричащ себе си Николай. Та този Николай видял, в стария форум, че бях предложил на колега да му подаря един магнетофон, който се оказа в последствие, че няма да му върши работа. Та Николай ме пита дали го продавам или заменям за нещо. Въпросния мейл аз получих през моя сайт manofoto.com като беше използвана формата за контакти. След това разговаряхме по телефона, но от тогава нищо. Стана ясно, че яовека има траф от Симфония, който можеше да ми послужи за Концерт-а. Вчера си бях забравил телефона вкъщи и като се върнах видях, че имам няколко повиквания. Веднага се заех да се обаждам и последния номер се оказва на въпросният Николай. Оказва се, че той нарича себе си дядо Николай и говориме близо 20 минути. Казва, че ми е изпратил пакет по еконт и се надява да му изпратя Унитра-та както бяхме говорили. Веднага намерих магнетофона и го опаковах. Днес след работа минах пред еконт да си взема пакета както и да пусна неговия. Моя пакет тежеше 14.4 кг, а неговия 8кг. Прибирам се вкъщи и започнах да разопаковам. Съжалявам, че не заснех разопаковането. Всичко беше изпипано до съвършенство и мястото в кашончето беше запълнено на 99% Между всички по-големи предмети бяха сложени насипно какви ли не елементи, кондензатори, резистори, диоди и какво ли още не. Освен захранващия траф от Симфония, дядо Николай ми е изпратил още изходен траф, няколко лампи измежду които 2 чисто нови индикаторни UM4, нови EL84 и други като ECC83, ECC85 о подобни. В кашона имаше още цокли, реле, платка за палене на лампа при затъмнение, 2 говорителя, елементите, врътки, потенциометри, 2 книги и доста схеми прилежно прибрани в найлонови джобове. Ето част от нещата:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: mano в 05 Декември, 2012, 19:44:25
И още...
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: simo_ в 05 Декември, 2012, 20:37:09
Може би е Дядо Коледа :-X. Това се казват подаръци.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Валери в 05 Декември, 2012, 21:10:06
 :) честито, сега вече може да завършиш "Концерт"-а  :)
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Ricarq в 05 Декември, 2012, 21:25:26
Ето пускам записа на старата тема , на която аз бях инициатора.

Първо Честита Баба Марта на всички. Нека да не е толкова люта и с по малкоизненади през тази година и да ни изпрати по-скоро пролетта
Понеже на последък във форума напоследък възникват доста чсто спорове и конфликти, мисля че крайно време е да изразим благодарността си към тези членове на форума , които са ни помогнали с нещо, проявяват уважение и учтивост към съфорумците и впчечатляват с своя интерлект и любезност към останалите. Аз за съжаление с действията си не мога да се причесля към тази група,моля да ми простят тези , които съм нагрубил или обидил. Да не забравяме , че неделя беше ден на Прошка !Но все пак искам да благодаря на:
- Асен от Варна lz2xl за подаръка , който ми направи и любезното отношение и съдействие от негова страна за развитие на хобито ми ;
- Радко от София radko за ценните и точно на място, кратко и ясно давани съвети и извънредно любезното отношение спрямо всички във този форум, независимо от нашето ниво на познания ;
- Борислав от Плевен borovesnik - изключителнио рядко срещана любезност и вежливо отношение към клиентите си от форума. Н Че как да се въздържа да не поръчам книги от него отново ...... винаги има отстъпка в цената , доста грижливо опаковане + доста ценни подаръци , повече ми доставят удоволствие даже от това , което си поръчвал ;
- Милен от София/Хасково Milen_Haskovo за насоките и идеите , които ми е давал и ценните съвети опо Skype и телефона ;
- Огнян Милев от София torguny за колегиалното отношение и съдействие като мой клиент;
- Вальо от Казанлък Valentivсъщо за изключителната любезност и доста рядко срещана като явление в днешно време добродетелност спямо мен , при условие че още не сме се на живо запознали.

За тези потребители на форума гарантирам , че няма да останете разочаровани !!!

regreed
 
Не мисля, че в този форум има лоши хора, или пък некоректни - напротив, от много от Вас съм получил безценни съвети и помощ, за която съм много благодарен! Според мен е важно, да запазим добрия тон и колегиалността, дори ако по една или друга причина се получил някакъв срив, да се намери начин да се оправят и добрите отношения да се възстановят.
Специални благодарности искам да изкажа на колегата Петко от Бургас (R_25), за помощта и разбирането. Както и на Тони и Митака за търпението       
 
bojitchko
 
Какво да кажем за Росен - rkounev, който докара един магнетофон от Бургас и след това, на ръка, ми го донесе вкъщи! Щото щях да се преуморя.  Използвам случая да го подсетя да си вземе радиото "Мелодия".
И аз като regreed, казвам че нямаме лоши хора (може би набедени  )

Ricarq
 
От край време се каня да добавя към списъка с нови попълнения.
Преди около месец и половина на път от Пордим за Габрово се запознах от един много добър човечец , потребител от форума- закоравял телевизионен техник - Петър Атанасов от едно село близо до Ловеч. Бяхме се разбрали да взема 1 телевизор за 10 лв. + един подарък, а за 10 лв. той ми напълни колата със стари телевизори , като единия от бонусите е "София 59"  . леле-мале , чак се почуствах неудобно пред него от толкова много подаръци.
Искам да добавя и "инж. Димитър Делийски" - Делията <Deliya >. От него взех ТВ изпитвателен генератор (телетест) и Миниосцилоскоп - "TV miniscope - 3" . Човека излезе много човечен и ми направи отсъпка , получих ги грижливо опаковани !

Но най-интересният ми случей е свързан със бизнеса ми с радиолампите и много малко са хората , които ще направят такъв жест - става въпрос за моя грешка , че съм сложил двойно количество от индикаторите ЕМ84 в една заявка , пак на колега от форума , за която въобще и не предполагах  . Хиляди благходарности и на Николай Цветанов от Свищов, че ме уведоми за изпратеното от мен много по голямо количество , върна ми ги обратно и даже много по-добре от самия мен опаковани. Наистина голям жест от негова страна , и за отделеното време от негова страна ново да ми ги опакова , и да отиде до офиса на "Еконт" да ми ги изпрати обратно.
Сигурен съм че повечерто от вас биха се радвали на "келепира"

borislavdakev
 
Аз пък ще благодаря на Ricarq, че се отзова веднага, благодаря и на всички други които ще се включат макар и с мъничко, за да дадат шанс на това дете да живее. Благодаря от сърце!
п.с - Със здраве да си ползваш TV тунера! Благодаря ти!

doctorZizi

прекалено "нов" съм във форума, но това не означава, че нямам приятни моменти.
Делтичко- видели сме се само един път, а вече ми е помогнал за сдобиване с "нова" техника.
Митьо крика- ще трябва да го запиша в описа на гаража ми- не иска да ми ремонтира телевизора, а колите   
имам доста сделки и всичките успешни- няма да цитирам имена, за да не пропусна някои

skafandar.com
 
В този форум има само един потребител, от който съм недоволен! Сещате се нали...?
   
mano
 
Аз искам да благодаря на pichaga933, както и на Валери за проявеното търпение към мен и моите усилватели, които все още не са завършили с успех. Постоянно ги тормозя, а те все ми отговарят и се опитват да ми дадат идея и да помогнат. Оценявам много високо търпението и на двама ви и ви благодаря.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Ricarq в 05 Декември, 2012, 21:27:04
tonev
 
Искам да благодаря на Stemp за дистанционното което ми даде и за това че е един от хората които се опитва да ми помогне в разрешаването на NTSC проблема ми

mano
 
Аз пък ще благодаря на колегата regreed, който ми изпрати едно радио Христо Ботев подарък и ми обеща да ми намери и други неща когато има повече свободно време.

Също така изказвам благодарности на колегата Валери, който много ми помага в електрониката и ми дава ценни съвети. Той също ми изпрати за НЕГОВА сметка кутия и шаси от бакелитено радио телефункен, от което направих малък усилвател и стана ето това.

/>
През следващите свободни дни ще оправя скалата и още малко работа по копчетата и е готов.

Следващия на когото искам да благодаря е Милен от Хасково, който намери, купи и ми изпрати така търсеното от мен радио Септември, без да изкара и един лев от това. Просто има такива хора и аз също съм от тях.

Лъчо Минков е следващия в списъка. Разбрал от някъде, че искам да си имам 504 и ми намерил. Даже предложи като има път към Пазарджик да ми го докара. Освен това с негова помощ изпратих един телевизор Пирин на pichaga933, на който също съм задължен за помощта, която ми оказва от време на време по скайп.

Спирам до тук макар това да не е всичко

Валери
 
Мисля, че ще е по-добре ако разпечаташ на хартия скалата в негатив и я залепиш на шасито. Виж моят "504" как е:
http://valerizd.snimka.bg/radio-amateur ... 3.25523533

mano

И още едно Благодаря на колегата nkk, който ми изпрати 2 броя германиеви транзистори безплатно.

pana
 
Мале май малко чета тоя форум. Ако знаеш колко германиеви транзистори имам долу в избата. Че какви са ти трябвали толкова. Повечето са руски.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Борис Борисов в 06 Декември, 2012, 20:29:59
Eвала! Дано да има повече такива хора. Искам да благодря на Pichaga933 ! :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Ricarq в 07 Декември, 2012, 18:59:04
А аз искам да ти благодаря Skafandar за видеото и за отстъпката като за габровец :) която ми направи за него; от давна все се каня да му изкажа благодарност . Също искам да благодаря на samo за хардиска , и за филмите които ми е записал в него - сега една година няма да ми стигне да ги изгледам :D . И друг път съм вземал неща от него и винаги съм бил много доволен от поръчката.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: radio-hobi в 07 Декември, 2012, 19:11:27
Aз искам да Благодаря на всички които ми помагат в ремонтите !
Както и на lz2xl ( Асен ) за това ,че винаги ми е обяснявал много добре и подробно ! И ми подари прекрасната VEF SPIDOLA която ми стана любимото транзисторно радио ! :)
МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК ! :yes:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dinev66 в 09 Декември, 2012, 20:34:23
Аз искам да благодаря на Съби Мезински от Смолян, за отношението още когато не ме познаваше и за помощта с рез. части и за подаръците, които ми е пращал, подобно на дядо Николай, споменат по-горе. Това е човек, който ще остави трайна следа в реставраторската и колекционерската дейност на лампови радиоапарати в България: - Благодаря ти Съби! Да си жив и здрав!
Освен това искам да благодаря на колегите от този форум за тяхната добронамереност и за добрия тон, който се спазва. Надявам се да е завинаги. За целта администраторите не бива да остават безучастни към каквато и да е проява на некоректно поведение или тон във форума.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dinev66 в 09 Декември, 2012, 20:40:50
Много колеги са ми помагали за което им благодаря и не е нужно да изброявам всички поименно, но е редно да спомена Pana - Пане, благодаря ти, майна!Ч :))
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ubl1 в 26 Декември, 2012, 17:36:14
 е схемата за радио електрика  :---  ме разби  много интересен документ
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Борис Борисов в 26 Декември, 2012, 22:09:57
Искам да благодаря на gabo , който ми подири едни стари техники и ангажира своя приятел за донасянето им до мен. Благодаря ти! :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Валери в 03 Януари, 2013, 15:51:03
Поздравявам администраторите с оригиналното хрумване участието във форума на член да се показва като брой електронни лампи   :) (вместо с квадратчета досега).
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: radio-hobi в 04 Януари, 2013, 19:01:01
 Аз искам да Благодаря на  radiodb    :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: mano в 25 Януари, 2013, 17:36:13
Днес получих още подаръци от дядо Николай. Едно радио Пионер, два изходни от опера и няколко листа фурнир.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: chav_chav в 28 Януари, 2013, 09:35:58
Ами не се учудвайте на такива жестове.След двадесеттина години и аз ще търся начин как да запазя безценните ми антики.Синът ми няма интерес и е в чужбина.Не знам дъщерята какъв зет ще доведе-дали той ще има интерес.Така ,че и аз ще търся тогава надежден човек ,който ще оцени и съхрани моите антики.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: rkounev в 28 Януари, 2013, 12:00:32
Колега,не си само ти на това дередже. Моите още от сега говорят за вторични :D
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: vvb в 20 Февруари, 2013, 09:44:58
Искам да благодаря на radiodb за подаръка който ми направи, а именно лентов ревербератор българско  нелегално  производство,което го прави още по ценен. От познати музиканти получих информация, че е произведен в София от инж. Евгени ............ ,руснак по произход.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: iliq7a в 18 Май, 2013, 09:33:20
Винаги ще има хора,които да изненадват и радват.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Yassen в 05 Юли, 2013, 22:08:43
Благодаря на Асен @ lz2xl за невероятната отзивчивост и приятно отношение. Освен че е много голям специалист е и човек с голяма душа. Да си жив и здрава Асене  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Pichaga933 в 05 Юли, 2013, 22:15:09
Благодаря на Асен @ lz2xl за невероятната отзивчивост и приятно отношение. Освен че е много голям специалист е и човек с голяма душа. Да си жив и здрава Асене  :drinks:
+1
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: mjet в 26 Октомври, 2013, 20:41:34
Искам да благодаря на ahedrobuctions - LZ1SWE  и на Ангел Симеонов за съветите при реставрацията на ORION 311, както и на Светломир - LEX771 от Враца за кинескопчето за Юнностчето.
Да сте живи и здрави момчета.  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: lz2xl в 03 Октомври, 2015, 00:18:45
Искам да благодаря на колегата silver_bolt за подаръка който много зарадва мен и други колеги от форума
Успехи  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ftest в 22 Октомври, 2015, 09:00:22
Поздравления към колегата bobi mw за коректността му
по обява "Подарявам грамофонни плочи" от 21.10.2015 !
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Ангел Симеонов в 22 Октомври, 2015, 10:14:31
Помолих за схема в 19 часа за новия ми сандъх и Асен в 19 20 изпрати схема.Смятам,че не съм единствения който трябва да му благодари!!!Да не говорим за големия му опит и съвети.Имам един бивш преподавател от Техникума по електротехника който съм завършил казва се Стефан Бойков който какъвто и въпрос да съм му задал ми е отговарял "абе Ангеле,това съм го правил и няма да стане така.Трябва да се направи това и ще стане".Шапка свалям на такива хора като се има предвид,че въпросите които задавам са за тънкости в занаята. :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dakata.radio в 05 Април, 2016, 13:54:34
Искам да благодаря за подаръците от lz2xl (Асен) и yaesu47 (Румен). Асен ми подари няколко германиеви диода SFD и един променлив кондензатор. Румен ми подари високоомни слушалки 4 кОм на КВ.
Благодарности също за активната помощ най-вече от origo (Димитър) и ahedproductions (Билян), благодарение на които успях да конструирам първия си приемник. :)
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: chav_chav в 03 Май, 2016, 21:28:43
Лично за мен ,подаряването на чарколяци не  е чак такъв голям жест.На времето беше голям жест.Сега радиоелементи бълват от всякъде.Проблема е да прецениш кое да оставиш,кое да махнеш.Иначе рискуваш да затънеш в чалколяк и даже да ти потрябва нещо,не можеш да го намериш.Ако редовно не изхвърлям ще затъна.
Затова много по-ценно е ако някой те запознае с нещо ново.Затова хиляди благодарности на БИЛЯН ,че си губи времето  човека да ни просвещава с микроконтролерите.Не ,че веднага съм седнал и съм  почнал да програмирам,но и това ще стане.Да му дадеш знания на един човек е безценно.
И не само това,много е напред човека!
Другите ми благодарности са за ORIGO !!!Много задълбочени знания и опит .Много често следя мненията му и си изяснявам някои процеси.
Има и други умни момчета,ще ги спомена в друг пост.Умни и отзивчиви.!!!Чудя се защо няма такива момичета!?
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Fisher в 03 Май, 2016, 21:33:34
и от мен  :good:  за Билян и Ориго
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dakata.radio в 03 Май, 2016, 22:37:53
Да, Билян и Ориго са си специалисти, второ мнение по въпроса няма. :drinks: Отделиха бая ценно време, за да ми помогнат с хиляди съвети, идеи и пояснения. И не само на мен, разбира се! Не се срещат често толкова ослужливи и старателни хора. Наистина на мен доста ми помогнаха в начинанието. :)
Миналата седмица Билян ми прати необходими чаркове за предавателчето. Исках да му платя, но той твърдо отказа. Идеята беше да ми прати кварцов осцилатор и стабилизаторче 78L05, а той човека напълнил цяла кутийка. Даже ми обясни подробно на ЛС как да действам. :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: chav_chav в 04 Май, 2016, 09:39:13
Извинявам се ако не съм споменал някой друг,но контактите ми са ограничени и нямам много мнения за други специалисти.Хубавото на този саит е че е по-либерален и за някои наши грешки си затварят очите.Лошото е когато на някое неконтактувало с хора момче му дадат малко власт-дай му власт и му гледай сеира!Такива са админите от един подобен сайт.Другото хубаво  тук е че са решили въпроса с качването на снимки .Не навсякъде е така .Като сбъркаш и се сърдят и те наказват.Направо са от фелдфебел нагоре!!!
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bobo1273 в 22 Юни, 2016, 18:41:24
Искам да благодаря на Bengata, за това че ми записа 2 броя EEПРОМА и обясни подробно как да си настроя радиостанция Motorola MC micro да работи в радиолюбителският обхват  :drinks: .
Без негова помощ, щях дълго да се лутам.  :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dakata.radio в 22 Октомври, 2016, 14:51:55
Искам да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на колегата цек. В четвъртък човекът сам ми предложи да ми прати няколко части за FM приемника. Аз се съгласих, питах го колко пари ще му дължа и той отказа плащане. Днес като си получих пратката бях много приятно изненадан: човекът освен че ми подарява, беше платил и доставката на пратката, която тежи няколко килограма и е ПЪЛНА с всевъзможни части, платки, проводници и какво ли още не. Ето, вижте за какво иде реч:

[attach=1]

[attach=2]

[attach=3]

[attach=4]

Това се нарича добър човек!!! Жив и здрав да е, шапка му свалям!!! Де да имаше повече хора като него!!! :hi: :hi: :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: origo в 22 Октомври, 2016, 21:00:52
Наистина е прекрасно! Това е много хубав подарък и много добра база като за начало в заниманията ти с електрониката. Има попринцип много такива хора, не се съмнявай, просто не много от тях посещават интернет форуми.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: radio-hobi в 05 Януари, 2017, 12:30:32
Искам да Благодаря на analogovashemotehnika във връзка с това ,че търсех въздушен кондензатор от ВЕФ . Той ми писа че има и ми изпрати НАПЪЛНО безплатно като дори беше поел и разходите по доставката !   :good:   :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: FAMICOM_87 в 21 Април, 2017, 01:49:13
Аз искам да благодаря на колегата lnl90 че ми подари супер запазена решетка за Опера 3  :hi:
Без дори да съм споменавал в темата че търся, той сам ми предложи  :)
Когато я монтирам ще кача снимки в темата си   :flag_of_truce:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: stoev в 19 Юни, 2017, 04:41:10
Отправям хиляди благодарности от сърце на Душан от София, който се подвизава с никнейма си FAMICOM_87! :hi:
Става въпрос за един Правец 16, с който се борихме три дни и без неговата помощ лично аз не бих се справил. Старите хора казват "Истинският приятел е винаги до теб, когато имаш нужда от него" и именно заради това, ценете и уважавайте хора като Душан... В днешното време в което живеем, за съжаление те са рядкост! 
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: lager в 14 Октомври, 2017, 21:25:06
На първо място искам да честитя именния ден на колегата PDM тук, понеже най-вероятно празнува в момента и не отговори на повикването ми и да му благодаря за това че е член на нашето общество ! Да бъде все така активен и отзивчив и да ни радва с нови факти и статии за наши и чужди старини и новости от всички интересуващи ни области!
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: daniabc в 08 Февруари, 2018, 18:27:05
Искам от сърце да благодаря на boio67, който ми продаде много желана от мен клавиатура на символична цена.

Но не е само това - друг потребител на два пъти му писал с  по-добри оферти, а той ме информира само за да ми предложи, че ако не ми е притрябвала толкова, потребителят Х дава двойно и мога от своя страна да му я продам.

 
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: lz2xl в 03 Май, 2018, 18:41:54
Искам да благодаря на bobi mw за касетофона който ми подари и да му се извиня че не догледох темата му.Май вече остарявам :drinks:
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=11767.0
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: lz2xl в 28 Май, 2018, 14:55:20
Благодаря на колегата Yassen за намирането на TDA8040T.Сега ще мога да пробвам едно малко приемниче на любителските бандове.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Валери в 07 Юли, 2018, 13:35:21
Благодаря на lz2xl (Асен), който ми подари емайлирани проводници, за да си навия един захранващ траф.
 :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dragan в 10 Май, 2019, 13:19:06
Искам да благодаря на колегата  lz2xl (Асен) за приятната среща във Варна и подаръка който ми направи на 08.05.2019г.- направен от него регенеративен приемник.
Приемника го пробвах още снощи 09.05.2019г. в Пловдив и съм доволен от неговите възможности.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: lz2xl в 10 Май, 2019, 17:56:15
Аз пък искам да поблагодаря на колегата azop_v .Подари ми приемник Мальчиш,от първата му модификация :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: LZ10 в 10 Май, 2019, 21:12:23
Благодаря на Асен - LZ2XL за това че ми подари интеграл К174ПС1 за един мой проект!  :yes:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bxd в 23 Май, 2019, 10:41:42
Аз благодаря на ian, че ми подари едни дребни, но важни части за завършването на реставрацията на Мелодия стереото ми ... Която пък прибрах от боклука благодарение на "Николов" :)
Също така преди време и други колеги са ми помагали, съжалявам че не помня имената им, но благодаря на всички... Много готино общество си имаме тук.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: slavi в 23 Май, 2019, 13:32:56
И аз да благодаря на един колега, който наскоро се появи във форума! Става въпрос за Слабака.
Случи се така, че наскоро купих един Philips L6X38T, с основен дефект, липса на кутията (държача) на батериите и това беше причината да го взема много изгодно. Обаче, репродукцията и се оказа сложна задача, с особена конфигурация, която от снимките в нета трудно ме ориентираше...Понеже Слабака има същия, го помолих за по-подробни снимки и някои размери. Обаче, човека ми отговори защо да усложняваме нещата и направо свали неговата и ми я прати! Това "отприщи" нещата и копието е готово, а неговата я пратих обратно. Те така се работи, както казваме у врачанско!
Още веднъж, благодаря Краси!
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: slavi в 23 Май, 2019, 13:35:26
И още една снимка :
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Валери в 02 Юли, 2019, 17:48:50
Изказвам благодарност на колегата shri, за съдействието му по придобиването от мен на говорител и радио от Германия.
Да си жив и здрав Иване  :drinks: .
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ditronix в 03 Юли, 2019, 07:41:17
Иван е готин. Добряк, обича да помага. Веднъж отидох за не помня какво у тях, а си тръгнах с две торби неща. В караваната ми светят лампите, които той ми подари тогава. Хубаво е да има повече хра като него!
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ragis в 07 Юли, 2019, 16:02:54
Благодаря на NHB, origo и останалите които се включиха в борбата ми с Електрона !!!  :bravo:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: origo в 30 Юли, 2019, 18:25:21
Искам да използвам случая, да изкажа благодарност към колегите arni13 и Chervenoarmeec които бързо се отзоваха на моето търсене на подложка за диска на грамофон Unitra G602. Не само, че ми предложиха подложката безплатно, но и цялото грамофонно шаси. Благодарение на arni13 сега не само имам необходимата подложка, но и цяло шаси в много добро механично състояние, в готовност за всякакви бъдещи експерименти и изпитания за повишаване на качествените му показатели.
Благодаря! С помощта на нашата общност реставрацията става съвсем достъпна!  :good:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: regreed в 02 Август, 2019, 09:33:48
Благодаря от сърце на колегата Radist за подарените високоговорители.
Ще бъдат реставрирани и вложени в Български озвучителни тела чакащи за реставрация, и надявам се да заемат достойно място в бъдещия СЗ музей на техниката в България.
Радвам, се че все още има читави хора в България! Респект!
 :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: regreed в 21 Август, 2019, 21:20:04
Искам да Благодаря на колегата Venci за страхотния подарък, и търпението да ме изчака докато се натуткам да дойда!
Много, много Благодаря! Подаръкът страшно много ме трогна! Обещавам да го съхранявам и пазя като очите си!
(http://s19.rimg.info/fa3d623232ccb7660a5b68d6f4525218.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1199164359.html)
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: FAMICOM_87 в 01 Ноември, 2019, 20:36:38
Огромни благодарности на Любо от Плевен подвизаващ се под псевдонимът cmdj7  за тази клавиятура! Аз само го попитах знае ли нещо повече за нея и той направо ми я подари :)
Ще направя тема по въпроса, когато я измия и наснимам от вътре и от вънка хубаво и с ваша помощ да я разгадаем :)
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: styrshel в 18 Ноември, 2019, 19:13:25
Благодаря на Драго - ditronix - за подарения монитор НР L1908w, Благодаря Драго!!! :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: joro в 18 Ноември, 2019, 20:41:03
Благодаря на Ники - NKK -за подареното грамофонно шаси
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Yassen в 18 Ноември, 2019, 21:08:41
Видях, че сте благодарили на Ники - NKK. Искам и аз да му благодаря, с него нееднократно съм имал взимане-даване. Много коректен и приятен човек. :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: BatKoce в 29 Ноември, 2019, 15:23:37
Благодаря на колегата styrshel! Закупих от него едни светодиоди, но той не е забравил, че реставрирам телефони и ми е изпратил подарък - рядък, оригинален текстилен кабел.  :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bradi в 29 Ноември, 2019, 16:58:00
Искам да благодаря на колегата NKK! Изключително точен и коректен.Не стига че това което ми прати бе на символична цена но и ми добави подарък!
Благодаря ти Ники :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Yassen в 18 Януари, 2020, 14:01:02
Благодаря на колегата Боби от Плевен -  bobi mw! Страхотен човек!
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bradi в 18 Януари, 2020, 16:37:33
Искам и аз да добавя моите благодарност към колегата bobi mw :hi:Благодаря ти Боби за подаръците,бъди жив и здрав.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: NKK в 28 Януари, 2020, 14:42:28
Благодарности към колегата joro за подаръка. Много сърдечен и приятен човек  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: NKK в 18 Октомври, 2020, 21:32:10
Искам да споделя с Вас искрената си благодарност към колегата Лъчо Минков  :drinks: за подаръка и не на последно място за отделеното време за опаковка, ходене до куриери и т.н.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Лъчо Минков в 19 Октомври, 2020, 22:43:56
  Благодаря за добрите думи, в нашия форум стана традиция да се отзоваваме с добри съвети или да изпращаме каквото имаме,за да може някой да си продължи реставрацията или да направи това,което си е намислил.

:drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Петко в 24 Януари, 2021, 13:14:26
Благодаря на Кънчо за добре свършената работа. Скалите са перфектни.   :hi:  :hi:  :hi:
Благодара и на "dragan" за фурнира и стъклото.   :hi:  :hi:  :hi:
Изключително приятни и коректни колеги.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ian в 24 Март, 2021, 06:13:01
Благодаря на Билян (ahedproductions),за чудесните уреди, които ми подари, и които ми вършат много работа!
Жив и здрав да си Биляне!  :hi: :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: ahedproductions в 22 Май, 2021, 22:03:10
Бих искал да благодаря на всички във форума, не само за подкрепата, търпението и доброто отношение, но и за това че задружно издигате нивото на качество на изложението, техниката и майсторлъка до нива, които не се срещаха преди няколко години!  :drinks: :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: chav_chav в 23 Май, 2021, 08:46:47
Аз също искам да благодаря на един човек.Човека е Didov от Попово.Не ми е дал нищо материално но съветите които съм получил са били много по-ценни.Другото ще си набавим от Ali от Китай и от Али от битака.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: regreed в 22 Юли, 2021, 10:21:20
Сърдечни благодарности на колегата Слави от Ботевград!  :hi:
И за търпението да ме изчака, за транзисторчето за колекцията, и радиото за кола.
Надявам се да мога на по-късен етап да се реванширам или пък да бъда полезен и аз с нещо !
Още веднъж Благодаря!  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: regreed в 19 Август, 2021, 17:53:56
Май взе да ми става навик, ама ... аз като сирачето...   :blush:
Боби, (МW) сърдечни благодарности за подаръка. И за изненадата... Трогнат съм, и надявам се на мога да се реванширам с нещо, или поне да имам възможност да почерпя.  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: regreed в 24 Януари, 2023, 07:58:19
И така ....
Май аз съм циганчето на форума ... от всякъде си прося по нещо.  :blush:
Сърдечни благодарности на Петко за скалата за радио. Обещавам в скоро време да го подкарам и да покажа картинка, на това което съм сътворил.  :drinks:
Само да сме живи и здрави, че с тия модерни грипове!
 :morning1:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: petarkolev в 24 Януари, 2023, 15:11:43
И тука да изкажа благодарности на Митко Матев от Севлиево. Прати ми нов дисплей за стар съветски часовник. Да е жив и здрав.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: tekotien в 17 Февруари, 2023, 01:10:34
Аз Благодаря на TheHungry , купих от него нещо и то работи какво е няма значение коректен е .
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bobi mw в 14 Март, 2023, 10:33:28
Специални благодарности на колегата ian за подаръка.Аз съм на принципа не може само да взимаш без да даваш.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Петко в 14 Март, 2023, 18:11:06
Големи благодарности, и от мен на колегата " ian " подари ми донор, за моето Маестро.  :hi: :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: -JonnS- в 28 Март, 2023, 21:59:19
Огромни благодарности на колегата roumenvelev, който няколко пъти ми е подарявал радиочасти, последния път слотове за Правец 82.  :drinks:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: dinev66 в 29 Март, 2023, 14:09:13
Благодаря на Любо Божков за изключителната му работа по документацията на радиоприемниците и затова, че намира време и желание да бъде полезен на другите и споделя както документациите, така и своите чудесни реставрации с нас! Въпреки, че аз имам много малко български радия, оценявам много високо това, което правиш, Любо! Да си жив и здрав!
    :hi:
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: morski в 29 Март, 2023, 23:56:00
Благодаря на Стършел, на Драган и на всички Вас Господа от форума които намирахте време и възможност да ми помогнете през годините, независимо за какъв въпрос се касае.Благодаря ви за големите сърца и безрезервната помощ.Поклон.
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: tekotien в 31 Март, 2023, 18:07:00
Благодаря на bobi mw и HAL2000 ,за това което ми подари bobi mw те знаят какво , да сте живи и здрави и всичко добро :)
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: Radio208 в 27 Април, 2023, 13:09:36
Благодаря на BOBIMW за подаръка (радиоточка) и
на HAL2000 за отличната опаковка и изпращането !
 
Титла: Re: Хора, на които да благодарим
Публикувано от: bradi в 06 Юни, 2023, 18:31:46
Колеги,искам да благодаря на колегата РАNSIM за подаръка който ми направи,дано имам късмет и да ми върши добра работа :hi: