| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" |  Декодер цветна маркировка |

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Когато го пуснем почва да свири на максимална мощност.

Аз също имам такава джаджа. И тя като се пусне звука е на 20. Не е дефект, така са направени.
2
        Здравейте,

  Пиша тук за да не отварям нова тема. В службата имаме същото радио, което проявява странен дефект /ако е дефект/.
Когато го пуснем почва да свири на максимална мощност. На какво се дължи и има ли оправия?
  Благодаря предварително. :)
3
Преди време имаше сериозна тема във форума на predavatel.com. По спомени нямаше постигнат положителен резултат поне в София. Относно антена - ако е за един канал с известна честота, би могла да се проектира антена яги за честотата на съответния канал с около 20 елемента. Ако това не помогне може да се направи платно от 2 или 4 такива ягита. Ако пак не помогне май е безнадеждно. Логопериодична антена за ДМВ  с повече елементи също би могла да бъде полезна. Например тази:
http://www.sattvshop.com/index.php?main_page=product_info&products_id=932
Такава ми е помагала за отлично приемане на цифровите ТВ канали у нас и на най-забутаните места без сигнал, но за сръбските...
Въобще е ясно защо на времето се приемаше сръбска ТВ в България, но в момента има ли някакъв смисъл от това начинание, освен чесането на краста и възпоминания от младостта?
4
Пристигна въпросния галваничен разделител. Резултата е повече от задоволителен - пищенето изчезна напълно а разлика в качеството на звука не хващам никаква. Извод: за неотговорни устройства става идеално.
5
Ремонт, схеми, документация и литература / Re: Неизвестен конектор
« Последна публикация от mitju - Днес в 12:22:33 »
Благодаря на всички за съветите, но след дълго ровене в Интернет, мисля да го сменя с IEC 60320 C6  - за захранване на лаптоп.  Размерите са приблизително същите и мога да го монтирам без да режа корпуса.
Оригиналния наистина е използван в американска измерителна техника преди много години и вече не се произвежда.
7
Колекции / Re: Проект лампов усилвател с 6Н14П и EL84
« Последна публикация от Ангел Симеонов - Днес в 11:13:35 »
Прехвърлянето на сигнал от един канал към друг посредством магнитното поле от трансфолрматорите-изходните е нищожно.Даже има схеми с които се  смесват леко двата канала регулируемо.Важното е да не прониква мрежов брум от мрежовия.За целта-захранваш мрежовия траф,запояваш говорител към изходните трафове и напрягаш слух за да чуеш има ли бръмчене.Разбира се при пълна тишина и добър слух...
8
Ремонт, схеми, документация и литература / Re: Неизвестен конектор
« Последна публикация от shri - Днес в 10:03:02 »
Ако имате предвид порцеланов като за старите Български ел.уреди не става. Този е доста по тясен. Имах такъв осцилоскоп стар НР, продадох го тука мисля. Мислил съм как да го удордисам и не става. Само отливка или изрязване на парче пласмаса или текстолит. Малко рабора с пилата. Намирането на подходящи контактни щифчета също е важно. Мислил съм за куплунг от отклонителни бубини. На платката е с дебели изводи обикновено. Между другото ако стане от бубини можеш да изрежеш изводите с малко пласмаса и да направиш отливка, най добре ще се замаскира.
9
Колекции / Re: Проект лампов усилвател с 6Н14П и EL84
« Последна публикация от stoi - Днес в 09:47:05 »
Ако може да преглътнеш промяната в дизайна, би било хубаво да "дефазираш" геометрично двата изходни трансформатора един спрямо друг . т .е да не са успоредно един на друг. Или пък просто да ги екранираш с метални кутии.
10
Някой гледа ли сръбска ефирна телевизия? Споделете опит. От кой град сте, кой мултиплекс гледате, оборудване, антени и т.н. Особено ме вълнува предавателят на Дели Йован. Има ли някой успехи в Северозапада и с каква антена ги е постигнал? Локацията, от която ще се извършва приемането, е N43.7 / E23.8. Някой, ако има възможност, да направи анализ на възможността за прием, ще съм много благодарен.


Данни за предавателя:
Lokacija - Deli Jovan
Zona raspodele - Deli Jovan
MUX1 - 23; MUX2 - 43; MUX3 - 41.
Snaga (W) - 2500
Geografska širina - 44° 13' 14.4998" N
Geografska dužina - 22° 13' 1.6399" E
Страници: [1] 2 3 ... 10