| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
И какво ще предпази от моментен пик на напржението дросела?

Наистина ли ме питаш това?

 LC филтър е. Това стига като информация
12
И какво ще предпази от моментен пик на напржението дросела? Ценера има свойството да пробива трайно при значително превишаване на напрежението върху него и по този начин системата минава в режим късо съединение на изхода и предпазва устройството докато го смениш. Сложи 10,7 V ценер.

 Нещата пристигнаха обмитени двойно от Малайзия не разбрах защо. Кой ще ти каже смееш ли да попиташ. :)
Предполагам продавача е в Китай а склада е в Малайзия. Направих замерванията. Консумацията на празен ход е една пета от 1 мА т.е. около 180 микроампера което за този акумулатор е капка в морето. Изходно напрежение 9,4 V. Ток на заряд 390 милиампера. Следва продължение. :)
13
Електронни лампи / Re: Лампи и други неща
« Последна публикация от BatKoce - Вчера в 14:29:19 »
Промяна в обявата:

Налични са три броя лампи, свалени от работещ усилвател, керамичен цокъл, монтажна плоча с цокъл, 20 броя непроверени лампи, 17 броя проходни кондензатори.

Всичко това за 19 лева.
14
Аз забравих да споменя че борда е от Toshiba 43u2963db - това е единственият еквивалент който успях да намеря с моят панел.
Имам дистанционни от други Toshiba - и стават, но менюто не излиза.
Та нявярно ще търся негов заместител.На Hitachi също имам едно дистанционно, но и с него не става.
До колкото видях това се води: CT-8541, но излизат и CT-8543 и CT-8544 че стават за този модел.
Ще се поразровя и ще си поръчам някое.

Благодаря отново за подкрепата и насоките !
15
Браво и честито за новия 4К смарт телевизор за 60 лева!  :drinks:
Вероятността да попаднеш на 17МВ130 без джойстик е по-малка от вероятността дист. да не става.
За Хитачи имам файл за RC49141 (което е с различен протокол от вестелския) и може да го смениш през USB-то.
Но първо задължително го пробвай с някое дист. на Вестел или на Филипс или с някое универсално, каквото имаш под ръка.
16
Почти всички мрежови трансформатори от по-новия вариант с четерите ламелни пакета които са стегнати в ламаринен кожух,след време започват да БУЧАТ- дразнещо и непоносимо.Поради напукване на лака,явно и не добрия баланс на магнитопровода!
Вариантите  за ремонт са доста разнообразни, но аз реших да заменя трансформатора с такъв от по-старите модели.С него нямам проблеми.
На скоро реставрирах един от моите радиошкафове който бях занесъл на ранчото си за да го слушам през лятото.Също радваше и съседите като си обработваха градините,като пусках даже и грамофонни плочи.
Тази зима радиоприемника беше съсипан тотално от две мишки които се бяха настанили вътре и са изгризали всичко,трансформатори ,корди,кондензатори и проводници!Куп бели и мрасотия,бяха направили.Имах доста донори и възстанових приемника,понеже външният му вид беше като-нов.Като за отписан от колекцията ми радиошкаф укавето преработих със укасяване на три навивки от двете бобини на вариометрите.Набързо,без много внимание и време.5-6 станции ми бяха достатъчни за ранчото.
17
Ето и една снимка от Дансинг Стар по BTV, някой колега е успял да уреди грамофона си да го покажат по телевизията. Ако случайно е в този форум, нека да ми се обади – явно имаме сходно виждане за бъдещето на старите радиоапарати, грамофони и  т.н., както и за развитие на хобито.
 
И пак повтарям – темата е за изтриване, защото целта на възстановяването на този грамофон няма нищо общо с целта на форума и само заема място  :D
18
Ето и една снимка от Дансинг Стар по BTV, някой колега е успял да уреди грамофона си да го покажат по телевизията. Ако случайно е в този форум, нека да ми се обади – явно имаме сходно виждане за бъдещето на старите радиоапарати, грамофони и  т.н., както и за развитие на хобито.
 
И пак повтарям – темата е за изтриване, защото целта на възстановяването на този грамофон няма нищо общо с целта на този форум и само заема място : -)
19
Много благодаря на непознатите колеги, които ми предложиха SFT212 и съжалявам, че не ги взех от някой от тях!

Обадих се на мой познат, взех транзисторите, върнах се и веднага започнах ремонта, но се оказа, че ми е дал SFT213.  Наложи се пак да ходя при него, но в крайна сметка изровихме SFT212.  За компенсация, с голямо мрънкане и недоволство ми даде и една доза, но само за проба  и с уговорката да му я върна веднага и да съм внимавал да не я повредя :D 

Няма да сменям кондензатори, резистори и т.н., защото искам да остане в това състояние – все пак този грамофон от боклука ще има доста по-бляскаво бъдеще, отколкото негови по-значими събратя, събиращи прах на някоя етажерка. 

Ето и кратко видео: https://youtube.com/shorts/z7ZL1hHIqYI
20
Колекции / Re: Колекцията на Радостин.
« Последна публикация от radostin.kolev - Вчера в 06:47:24 »
Интересно решение, тази жичка не я бях забелязал до сега. Самата скала предполагам не е правена в България, понеже надписите са на английски и София липсва.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |