Уважаеми колеги
Проектът на радиоприемниказа КВ с лампи 2К2М е завършен.
Очаквах повече от лампата 2К2М.На мястото на 2К2М пробвах и СО-241.
Метализацията на тази лампа нямаше връзка с краче №1 и затова я обвих със станиол ,който свързах с краче №1.
Като,че ли с нея работи по-добре в регенераторното стъпало.
За гридлик използвам съпротивление 1мом и слюден кондензатор 100пф.
Използвах променлив кондензатор,вълнови превключвател и скалата от едно шаси на батерийно радио BSK,което преди много време Стършел ми подари,когато го посетих в лабораторията в МЕИ Варна.
През деня се хващат 2-3 радиостанции.Последователно на променливия кондензатор съм включил през вълновия превключвател 4 броя кондензатори за разтегляне на обхвата
Направих извод и за слушалки,тъй като звукът е много слаб,независимо,че в НЧУ са две лампи 2К2М.
За анодно напрежение използвам 8 батерии Крона 9 волта
За отопление използвам две последователно свързани батерии 1,5 волта,като отоплителното напрежение 2 волта регулирам с реостат и стрелкови индикатор от Селена.За осветление на скалата сложих един свето диод през съпротивление 50 ома закачен директно на 3 волта,но той почти престана да свети, когато напрежението на отоплителната батерия спадна на 2,7 волта.
За сега не мисля да правя токоизправител,тъй като радиото е първоначално замислено да работи на батерии.
В моя компютър снимките бяха правилно ориентирани.При пренасянето във форума се завъртяха обратно.Не мога да ги завъртя на 90 градуса. Ако някой колега може ,моля да го направи.