| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: LiPo 3,7V 1000mAh за вертолет  (Прочетена 1259 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 976
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
LiPo 3,7V 1000mAh за вертолет
« -: 07 Юни, 2025, 09:08:50 »
Здравейте имам задача да заменя една литиево-полимерна батерия на едно детско хеликоптерче. Оригиналната е LiPo 3,7V  1000mAh. На магазина има същите габарити но е 2000mAh. Адаптерчето е 650mA дали ще може да я зарежда?
Втори въпрос понеже човека иска да пазари от Тему, там намирам само LiPo 3,7V  1500mAh. Нея дали ще зарежда? Прилагам снимки.
186648-0
Това е адаптера.
186650-1
Това е оригиналната батерия 48х30х10мм.
186652-2
А тази е която я има на магазина 2000mAh
И последно как иска той да си купи литиева батерия от Китай, нали в ЕС е забранено да се пращат литиеви батерии по пощата? Казах му че може и да му изгорят парите и да не получи нищо. Е разбирам го, тази от магазина струва 13,60€, а от китайците 3$.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1436
  • Населено място: София
Re: LiPo 3,7V 1000mAh за вертолет
« Отговор #1 -: 07 Юни, 2025, 09:27:09 »
Няма проблем със зареждането, само дето може би ще отнема по-дълго време.
Изобщо не е забранено да се изпращат LiPo батерии по пощата. Само има по-специални изисквания при пакетирането и мисля че обозначението на пратката.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 120
« Отговор #2 -: 07 Юни, 2025, 17:43:57 »
В ЕС идват от европейски складове, забранено им е да летят.

Иначе разликата с капацитета е, че ще се зарежда по-дълго, може и да е малко по-голяма като габарити.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #3 -: 07 Юни, 2025, 18:28:23 »
В ЕС идват от европейски складове, забранено им е да летят.
...

Това не е вярно. Постоянно поръчвам както само батерии, така и устройства съдържащи LiPo батерии от Алито и си идват от Китай.

Това е последната LiPo батерия за лаптопа която поръчах преди 2 години: https://www.aliexpress.com/item/1005003496665020.html

Пристигна точно за 6 седмици.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3619
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 07 Юни, 2025, 21:03:18 »
Не забранено официално,но авиокомпаниите се въздържат от такива товари.След като един самолет се запали и изгоря във въздуха отказват.Доставят ги до хъбове в Европа,от там само по сухоземен или морски път.
Иване,че се зареди поне два пъти по бавно както пи писа CVT.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 373
« Отговор #5 -: 07 Юни, 2025, 23:40:24 »
Хоппала, Иване,
много е важно къде e BMS Модула - на батерията или на хеликоптерчето. Като гледам, това е обикновен DC Адаптор. Задължително трябва протекция както за зареждане, така и за изключване - предотвратяване на дренирането което е смъртоносн а и взривоопасно при тези батерии. С това трябва да започнеш. Ако не е на хеликоптера, трябва да се инсталира на батерията.Тия батерии са почтои вечни - за да си отиде батерията има причина. Тука е Германия, ще бумне,ще си запалят къщата и ще те вкарат в затвора, без майтап.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 08 Юни, 2025, 03:39:25 »
Хоппала, Иване,
много е важно къде e BMS Модула - на батерията или на хеликоптерчето. Като гледам, това е обикновен DC Адаптор. Задължително трябва протекция както за зареждане, така и за изключване - предотвратяване на дренирането което е смъртоносн а и взривоопасно при тези батерии. С това трябва да започнеш. Ако не е на хеликоптера, трябва да се инсталира на батерията.Тия батерии са почтои вечни - за да си отиде батерията има причина. Тука е Германия, ще бумне,ще си запалят къщата и ще те вкарат в затвора, без майтап.

Със сигурност си има BMS в хеликоптерчeто, ако това е оригиналния му адаптер.
Също няма нищо вечно в тази, а и във всяка друга LiPo батерия. На всяко зареждане капацитета пада по малко. Изкарват много дълго време единствено когато почти не се използват.
« Последна редакция: 08 Юни, 2025, 04:04:39 от CVT »

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #7 -: 08 Юни, 2025, 06:28:07 »
Ами сега и аз да ви изненадам. Хеликоптерчето и батерията са чистак нови. Стояло е по думите на човека 4 години на склад без да се зарежда. Каза, няколко години 3-4 ама е дядка над 80. При опит да я заредя за няколко часа. Напрежението от 0Волта се качва до 1,2Волта и адаптера пече, батерията е студена и нищо не става. Намерих оригиналната в али експрес и ще му дам линка да си я поръчва. Също не съм фен да правя ТНТМ-та с такива батерии. Въпроса дали е дефектна от начало или се е скапала от годините остава отворен. Поради причините изброени от адаша, няма да я разглобявам и гледам какво що. Обясних му на нашия майстор на колелета в квартала-това е дядото, който продава и детски играчки, че това е опасно със замяната. Вчера ми звъни 3 пъти да ме натиска да търся из нета заместител. И по надписа който означава габаритите и намерих в алито. От ТЕМУ можело да се поръчат само 2 и със 15€ доставка било му скъпо. Та каза, че имал още такива неработещи хеликоптери. Тези батерии си вървят с платчица на тях и предполагам там е контролера, но знае ли човек. За това ще му кажа само оригиналната да търси.  То като вземе нови аз ще трябва да презапоя кабела заради куплунга който е специфичен. Също така батерията се закача директно на адаптера при зареждане. Значи контролера е в нея според мен.
« Последна редакция: 08 Юни, 2025, 06:35:46 от shri »

Неактивен petromaniq66

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 87
« Отговор #8 -: 08 Юни, 2025, 13:40:51 »
Това ли е оригиналното зарядно, защото 4в ми се виждат малко за литиева батерия. Имам зарядно за хеликоптерче и е 4.2/650mA. Дали има вграден bms не знам, а и не съм го мерил какво дава. Също така батерията се включва директно.

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 302
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #9 -: 08 Юни, 2025, 13:48:01 »
Е защо да е малко? Най-вероятно е обикновено не стабилизирано захранване, което на празен ход може да дава 6 до 8 волта и разчита на BMS-а вграден в батерията.
0879 530 578  www.eshop-bg.com

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 08 Юни, 2025, 14:44:33 »
Е защо да е малко? Най-вероятно е обикновено не стабилизирано захранване, което на празен ход може да дава 6 до 8 волта и разчита на BMS-а вграден в батерията.

Това адаптерче съм сигурен че е стабилизирано, иначе не биха сложили този етикет, но 4V е достатъчно да я зарежда до 80% SoC. Може това да е нарочно с цел да се удължи живота на батерията. Много лаптопи с LiPo батерии (включително и моя) имат опция в биоса "зареждай само до 80%" точно с тази цел.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 08 Юни, 2025, 16:58:23 »
То си пише на етикета +PCB.Платката BMS 1S присъства,още повече се вижда на снимката че даже червения кабел + е вързан директно за батерията стандартно за тоя вид.Управление,защита заряд разряд е по минусовата шина.Иван е изпраскал една снимка ??? ама поне това се вижда ясно,за другото ще гадаем.Иван можеше да напише какво е зарядното,ако е трансформаторно тия 4 волта са по скоро пожелателни.Може да дава и доста повече.Ако е импулсно обаче е друго.Поне да беше казал какво е,не е бужно да го разглобяваш,ако е лекичко вътре има платка,ако е по тежичко вътре има трансформатор.BMS 1S не са скъпи,за едно евро няколко може да си поръчаш.Ама ако дядото е пинтия пиши влака заминал,що се занимаваш с такива патладжани :) Тия защитни платки изолират батерията ако напрежението е под определен минимум,2.8 волта май беше.Пробва ли да я подзаредиш директно като заобиколиш BMS-а.Колкото да вдигне напрежение да я опознае.

П.П.
Сетих се че и аз в клилера имам подобна батерия,хвърчилката не можах да намеря.Кекава китайска работа.Дядката те натиска защото се говори че тия хвъчикоптери в ЕС ще ги забраняват и дядката ще си ги вре после ....ясно къде :) за това е паниката.
Отворих тя да ти я покажа,контролера е вътре.Аналог на TC4056 ама в по дребен корпус,от USB се зарежда.Приципно същата манджа.Преди време ми донесоха два чувала такива хвърчила,всичките китайски производствен брак :) ама ги подкарах и си оставих един за спомен,ама не го намерих.
« Последна редакция: 08 Юни, 2025, 17:22:53 от lz2xl »

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #12 -: 08 Юни, 2025, 19:59:53 »
Ето снимки.
186690-0186692-1
Нищо няма да пипам повече, ще му дам линк към оригиналната батерия в алито да си я поръчва. Всяка интервенция в тези боклуци може да е пожароопасна, а на мен не ми се ходи в Панделата. И това не е мое че да разглобявам батерията или адаптера. Тука порядките са по-различни от при вас. Прилича като да е трафче тежи.
Това което ме интересуваше беше дали може да се сложи по мощна батерия и вие ми отговорихте. Но след като намерих оригиналната, само с такава ще сменям.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 08 Юни, 2025, 21:26:34 »
Правилно мислиш :drinks:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |