| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Дълго чаканият, но неочакван проект Macintosh Plus 1MB  (Прочетена 3806 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hunter69

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 14
Проверих кинескопа от машината, за съжаление му е строшена шийката. След няколко дни ще проверя други 2 броя.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1450
  • Населено място: София
Виж това дали ти върши работа и ми кажи как да ти го пратя .Черно бял не е зелен работи , 23 сантиметра. Ако става трябва да сложиш твоята отклонителна система не е нужно да обяснявам защо .

Според рулетката ти е 21,6 см, което е точно 8,5 цола, а не 9.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3386
Проверих кинескопа от машината, за съжаление му е строшена шийката. След няколко дни ще проверя други 2 броя.

Това е доста тъжно.  :-[ Сигурно шкафа е бил изпускан и от тежеста на  доста солидната платка се е счупил...

Ще се радвам ако намериш здрав. Искаше ми се да направя мода със зелен или оранжев екран. Доста от тези са такива. :D
« Последна редакция: 24 Юли, 2025, 18:27:13 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Понеже малко писах, днес:

Измих кутията,
187663-0
минах по шасито с ръждо-преобразувател където беше нужно.
187665-1
187667-2
Реалния раазмер на кинескопа от външната страна на черната линия е точно 24см. :lol: 9" ама друг път. По спецификации е 9" и нещо си в Империал.

Все едно, така или иначе е мод , не претендерим за няколко сантима разлика- не ми пука   :D :D :D :D

187669-3

Има голям шанс темата да се превърне в 2 реставрации.

В зависимост от това как куриерите ще си свършат работата,  ще е и броя на  кинескопите, които търся.
« Последна редакция: 24 Юли, 2025, 19:00:35 от Pichaga933 »

Неактивен Bengata

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 339
И дата кинескопа и твоя и този моя са с ъгъл на отклоненеи на лъча 110 грдуса . Нарочно споменеавам размяната на отклонителните системи защото най вероятно ще има разлика в съпротивлението начина по които е вързана хоризонатлната бобина и от там ще имаш проблем с размера . Но може и да няма всичко е възможно аз такъв компютър монитор на съм пипал . Пиша ти на лично за другите работи .

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
И дата кинескопа и твоя и този моя са с ъгъл на отклоненеи на лъча 110 грдуса . Нарочно споменеавам размяната на отклонителните системи защото най вероятно ще има разлика в съпротивлението начина по които е вързана хоризонатлната бобина и от там ще имаш проблем с размера . Но може и да няма всичко е възможно аз такъв компютър монитор на съм пипал . Пиша ти на лично за другите работи .

Това е в общи линии схемата за кинескопа:

187671-0187673-1187676-2

Прилагам и целия пдф с обясненията  другите работи позахранване итн..
* plus_analog.pdf (102.87 kB - свалено 5 пъти.)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3630
  • Населено място: Варна
Съпротивлението на бобината не е толков важно колкото индуктивността,там L2,L3 заедно с кондензаторите около тях и хоризонталните бобини,те там са две  :) са трептящ кръг който трябва да е в резонанс иначе ще опукаш HOT.Не че BU406 е дефицитен.Аз не знам там CGA ли е или EGA.Ако е CGA няма да е проблем,броя линии съвпада с телевизионния стандарт само дето развивката е прогресивна не презредова,ако е EGA обаче не е така.Сменяш бобините както ти писа Bengata  и нямаш грижи.Лъча е един,един цвят,няма да правиш цветова сходимост.Само наместваш растера и толкова.Успех :drinks:

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1450
..
Аз не знам там CGA ли е или EGA.Ако е CGA няма да е проблем,броя линии съвпада с телевизионния стандарт само дето развивката е прогресивна не презредова,ако е EGA обаче не е така.Сменяш бобините както ти писа Bengata  и нямаш грижи.Лъча е един,един цвят,няма да правиш цветова сходимост.Само наместваш растера и толкова.Успех :drinks:

Не е нито CGA, нито EGA, но е близко до един от режимите на EGA. Разрешението е 512х342 при кадрова честота 60,14 Hz с прогресивна развивка. Общия брой на линиите е 370 при честота 22,25 kHz.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
12 Отговора
7720 Прегледи
Последна публикация 28 Май, 2020, 20:14:48
от Private
4 Отговора
3708 Прегледи
Последна публикация 25 Януари, 2024, 10:13:15
от digi2577

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |