| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Радио Sencor spt 2320 проблем със CD-то  (Прочетена 496 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 235
  • Населено място: София
  • +-
Радио Sencor spt 2320 проблем със CD-то
« -: 26 Август, 2025, 15:17:17 »
Такаа... Радиото е купувано чисто ново преди време от Германия и е ползвано само на радио.
Преди няколко дни собственика (приятел) за пръв път е решил да пробва да слуша диск и изненада, чете си дисковете но ги свири на високи обороти!
Отпуска съм и ще може да го гледам чак другата седмица. Отворих го и го огледах, разполагам само с един уред тук.
Видимо вътре е като ново всичко, импулсно захранване има не е с траф и то дава 9 волта. Напреженията по платката са наред уш.
Драивера за мотора е CD5888CB а "процесора" е M5677
Направи ми впечатление че когато свири първата и последната песен все пак скороста на диска е различна, значи има някакво управление но е все забързано възпроизвеждането.
Като го замъкна в офиса какво да му гледам!? Може ли някои кварц да се е скапал. Такъв дефект е нов за мен (със CD-та несъм се занимавал) 
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен hunter69

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 17
Re: Радио Sencor spt 2320 проблем със CD-то
« Отговор #1 -: 26 Август, 2025, 22:38:16 »
Възможно е причината да е някой кварц. Навремето съм правил pitch контрол на CD плейър чрез манипулиране на осцилатор. 

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
23 Отговора
11902 Прегледи
Последна публикация 09 Ноември, 2017, 20:45:03
от Gabo
11 Отговора
4779 Прегледи
Последна публикация 28 Март, 2019, 10:08:10
от joro

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |