| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Хареса ми този измервател на лампи  (Прочетена 169 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1048
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3452
  • Населено място: София
Re: Хареса ми този измервател на лампи
« Отговор #1 -: Вчера в 16:31:23 »
Проекта изглежда доста затворен.

Само го продават.

Прочетох му мануала даже, никъде няма ни схема ни код.   Интересува ме как са изпълнили анодното ?...

Като се има предвид, че e на ESP32 ме учуди, че не е отворен проект.

v.1 ми хареса повече от тоя от клипа. който е v.2. 

Липсата на цокли го обезмисля напълно като лампомер. Ако на всеки цокъл различен от 3те използвани трябва да редя краката на ръка, то измерванията и харектериограмата  не ми е проблем да си ги направя също ръчно. 

Не спестява голямата работа, недомислица е. Да ми изписва GOOD и BAD е доста смешно...  :D, като някаква играчка. Дали е GOOD или BAD, мога да си преценя според употребата  на лампата, няма нужда половин ред код да решава вместо мене по предварително зададена стойност.... ???

А ако искаш да си налееш фирмуера сам, те задължават да ползваш уиндоус 10 това вече преля чашата  :D
« Последна редакция: Вчера в 16:45:37 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 187
Re: Хареса ми този измервател на лампи
« Отговор #2 -: Вчера в 20:24:31 »
Имам uTracer v.3 https://www.dos4ever.com/uTracer3/uTracer3_pag0.html , което си е много добър уред. Може да си купиш за 20 евро процесора (последно беше толкова) и другото да си го направиш сам, не е нещо мега сложно или невъзможно за изпълнение.

Компютърен характериограф, 2 анодни (анодно и втора решетка) до 400 волта 200мА, преднапрежение до -50 и шим регулатор за отопление, който не ползвам (подавам от лабораторното, за да гледам и консумация). Силно го препоръчвам.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |