| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с телевизор Деу  (Прочетена 1129 пъти)

0 Потреб. и 10 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 993
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Проблем с телевизор Деу
« Отговор #15 -: 03 Април, 2026, 22:06:18 »
Не е куцане а стратегия. Нарочно ги слагат близо до радиаторите. Особено Самсунг.  Миналата седмица Дискавъри показа заводите VESTEL.Наистина са напред в технологиите и немски и японски фирми ползват техни комплекти и матрици. Конкурират се с китайците.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 993
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #16 -: 03 Април, 2026, 22:08:02 »
Мислех да пиша на Лъчко да прегледа кондензаторите, но той си намери майстора.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1177
  • Населено място: София
« Отговор #17 -: 03 Април, 2026, 23:49:45 »
       Благодаря за съвета, но най-добре аз да не пипам , късно ми е тепърва да се уча и  едва ли ще се науча. Следва да отбележа, че компютъра определя телевизора като Самсунг.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3483
« Отговор #18 -: Вчера в 02:40:36 »
Следва да отбележа, че след известен рисърч по темата, и аз предполагах самсунг както и вероятността самия дисплей да е сдал багажа от "планираното" им остаряване е сериозна.  Може ли да пробваш малко да намачкаш рамката към дисплея.  Един от често срещаните им капани беше много правилно дефектиращия бондинг агент- лепило, което прикрепя лентовите кабели към матрицата. Колегата ги поправяше гаранционно с поглагане на парчета картон, които да подпират за постоянно...
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 246
  • +-
« Отговор #19 -: Вчера в 19:36:54 »
Мачкане на рамката няма да помогне за тоя дефект.
Колегата пуснал темата може да направи един опит които ще е много показателен какво и къде е проблема.
За целта трябва да се отвори телевизора и да се стигне до двата лентови кабела които влизат/излизат от матрицата.
Откача се единия кабел и се пуска тв-то без него, гледа се половината от екрана дали има образ дали няма и вообще какво "предава" образ черти и тн.
След това се гаси тв-то, извадения кабел се връща на мястото му а се изключва другия и пак се пуска телевизора и се гледа какво има на екрана...
Ако се направят и 2 снимки с изваден единия и после другия кабел ще се каже доста точно дали е матрица или не.
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 834
« Отговор #20 -: Днес в 16:33:45 »
Аз отворих един такьв телевизор, беше на 2 години. Tези сьщите лентови кабели на дисплея, от топлината се бяха разпаднали! Не знам от какьв материал ги правят, и две години не могат да изкарат. Сега разбрах защо ги слагат тези лепенки за да дьржат лентовите кабели. При този телевизор само да ги докоснеш останалите здрави лентови кабели и се разпадат.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3700
  • Населено място: Варна
« Отговор #21 -: Днес в 19:23:25 »
Виетнамката Фам Ксоа успешно се справя с подобни проблеми по дисплея,не говори много,не обяснява.За тия дето им чува петела и това което показва е достатъчно.Има няколко десетки канала в Youtube.
Канала на Фам Ксоа,ако някой се интересува.
https://www.youtube.com/@PhamxoaVietnameseGirl

/>
/>
Как се прави номера с тиксото,не винаги помага.

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 834
« Отговор #22 -: Днес в 20:53:07 »
Аз пиша за друго, там кьдето лентовия кабел влиза в стьклото на дисплея. Точно този кабел се е разпаднал.  Не сьм разглобявал дисплея. Сега намерих два телевизора сьс счупен дисплей. Ще ги разглобя да видя как е направено.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3700
  • Населено място: Варна
« Отговор #23 -: Днес в 21:57:19 »
Отговора ми не беше конкректно към теб,много хора тук рано или късно се сблъскват с ремонта на тия телевизори.Кой по ремонт,кой от интерес,кой от спортна злоба :) Надявам се да бъде полезно поне на някой.Има много лайфхакове в Sina Weibo и интересни решения по тия ремонти,но тярбва да знаеш мандарин или поне путунхуа.Техническата литература вече я пишат на китайски :)
Лентовия кабел е метализитан каптон.Разпада се ако е прегрят или сбъркана технология при производството.Вероятно първото,имам лентови кабели произведени преди десетилетия които не са мръднали.Последното видео от днес показват как се лепят към стъклото,но иска оборудване.
« Последна редакция: Днес в 22:02:44 от lz2xl »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |