А на изхода му?
Ако имаш изгорял такъв без значение каква буква. Отвори го, отлепи розовата капачка и ще видиш колко много жички излизат от емитера на кристала и отиват към двата извода на емитерите. Трябва да разбереш дали не е здал багажа. Най лесно със замяна с нов. На схемата има нарисувани мосчета в колекторните вериги. Провери какъв ток черпи на предаване. Този транзистор трябва да даде поне 2 вата за да може да атакува 920В за да извади 10 вата. Много е важно да се захрани с дебела жица, иначе предавателя няма да извади изходната си мощност.
Друг начин да провериш транзистора е да сравниш параметрите му със нов такъв. На килоом със аналогов уред. Цифровия ще те излъже. Мериш съпротивлението между крачетата в права и обратна посока и сравняваш с новия. При ВЧ транзисторите стойностите може да те заблудят, не са както при стандартните биполярни. Поне аз винаги съм сравнявал два транзистора когато става въпрос за КТ920. Също с времето на експлоатация емитерите от самосебеси се скапват. Това също съм го забелязал при станции с дълга експлоатация.