| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Изкуствен интелект  (Прочетена 1714 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 231
Re: Изкуствен интелект
« Отговор #15 -: 24 Септември, 2026, 00:26:37 »
Работил съм с него и мога да кажа,че наистина няма никакви логически мисления.Наистина той налага волята си при създаване на изображения.Забраняваш му да променя даден елемент и въпреки всичко го прави.А по въпроса за видеото не знаех че работи толкова строго и Американците си налагат техните вкусови качества.То е изкуствен наложител на воля.Ако за бъдеще ще работи така по добре да го спрат и да не мами и краде потребителите

Брата е на платен абонамент на някой от интелектите на телефона - бих казал, че много става. Ръчках го преди почти година. От тогава излезна следващата версия, която трябва да е космос спрямо тази, която съм ръчкал. Безплатния е модел от преди 4 или 5 години... Като цяло същото важи и за всичко останало.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 322
« Отговор #16 -: 24 Септември, 2026, 07:13:58 »
Лично на мен ИИ ми е спестил седмици и месеци къртовски труд. Доста безсмислени и щури началнически идеи е обработил за часове, вместо аз да бъхтя с дни. Както казаха колегите това си е един инструмент, който трябва да бъде използван правилно.

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 157
  • Населено място: Монтана
« Отговор #17 -: 24 Септември, 2026, 13:30:13 »
Всеки описва с думи,но никой не показва как работи и какво точно е поискал като задача да го изпълни.Аз ви показах какъв разговор водих с него и той призна наистина как работи ,но никой от вас не прояви желание да изгледа видеоматериала да се запознае с истината.Всеки казва доволен но никой не се обосновава на какво е доволен и каква задача е подал да му бъде свършена!Фактите са важни не само думите!

Активен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 403
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
« Отговор #18 -: 24 Септември, 2026, 14:23:47 »
(Гледах първите 20 секунди. Безсмислени разговори, ако щеш с изкуствен интелект, ако щеш с ествествен, не водят до никъде. Лично мнение).

Според въпросите - получаваш и отговрите:
Ако с въпроса си към ИИ подаваш малко информация: получаваш това, което е първично, очевидно, елементарно, първото наум от анализа ...

Ако искаш детайлен, точен ... отговор, който да ти реши някакви задачи (примерно технически), дай му много, пънценна, точна и конкретна информация за това, което питаш. Ако щеш и до мястото, до което си стигнал като частично решение. "Завръщай" го към темата "насам-натам" с допълнителни детайли, след неговите отговори, цел: да се доближите по-точно до въпроса.

Със сигурност ще даде (вероято) точен и допълваш отговор (и не само един отговор ще е) на твоя въпрос. Спестява време, поправя твоите "наченки" в решаването на въпросите, добавя нови решения и допълнения (които на първо приближение не си си и помислял, че е възможно да има).
---
Задачка: дадох му използвания си ГОЛЯМ шрифт за OLED дисплейче (091/096) (бях стигнал преди само до числата 0..9 и някои използвани знаци) който пиша, допълвам "по старите технологии": (не с лист хартия и молив :) ), а с Excel - ръчно писане на байтовете за активните точки и др. плюс функции на mcu за печат. Писал съм ги примерно за час-пет-десет (не непрекъсвато, а "с удовлствие" на части и с много разсейващи моменти). С безкрайни корекции в дни, седмици, че и месеци, + по някое допълнение ('-', '.' и други).

Е, трябвше ми по-малък шрифт. Трябваха ми и "букви. И то - бързо (че да продължавм да си разсъждавам и тествам алгоритмите на устройството, а не да мисля по шрифта на OLED-a). Безплатен ИИ (без необходимост от регистрация) ми генерира нов по-малък шрифт, с числа и букви, нови функции и приспособи моите функции за печат. Трябваха му няколко секунди. Вярно, 2-3 знака поправях "ръчно", но 99% беше работещо. За хобито е в огромна помощ. Наред с всичко, дори само за "бързо търсене" в документ (pdf от напр. 3267 страници) е полезен за използване.

uint8_t LCDFONT[] = {
  0x00, 0xFC, 0xFA, 0xF6, 0x0E, 0x0E, 0x0E, 0x0E, 0x0E, 0x0E, 0xF6, 0xFA, 0xFC,
  0x00, 0xEF, 0xC7, 0x83, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x83, 0xC7, 0xEF,
  0x00, 0x7F, 0xBF, 0xDF, 0xE0, 0xE0, 0xE0, 0xE0, 0xE0, 0xE0, 0xDF, 0xBF, 0x7F,  // 0

0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0xF0, 0xF8, 0xFC,
  0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x83, 0xC7, 0xEF,
  0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x1F, 0x3F, 0x7F,  // 1
...

const uint8_t SMALL_FONT[] = {
  0x3E, 0x51, 0x49, 0x45, 0x3E,  // 0
  0x00, 0x42, 0x7F, 0x40, 0x00,  // 1
...
  0x7F, 0x49, 0x49, 0x49, 0x49,  // E (12)
  0x7F, 0x40, 0x40, 0x40, 0x40,  // L (13)
...
  0x00, 0x08, 0x08, 0x08, 0x00,  // - (20)
  0x00, 0x00, 0x60, 0x00, 0x00,  // . (21)
  0x00, 0x00, 0x24, 0x00, 0x00   // : (22)
};
« Последна редакция: 24 Септември, 2026, 14:34:02 от veso74 »

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 584
  • Населено място: Плевен
« Отговор #19 -: 24 Септември, 2026, 16:42:27 »
Това потвърждава,че за сметачна система става,но не и за система която да ти генерира изображения.Аз гледах видеоклипа и там с провокативни въпроси GEMINI признава как работи и как налага волята си и как Американците са го обучили по техен стандарт.Аз лично опитах да направя изображение на младо красиво момиче да го сложи пред антените на предавателя във Видин,но се получи изкривяване както в анатомията на момичето така в елементите на самата антена като е добавил несъществуващи елементи.Попитах го защо момичето стои с издължен ръст,той каза поправям грешката си и върна също изображение,отново го питам защо ми върна същото изображение и в оправдания ми  отряза половината снимка да скъси ръста на момичето.За изображения и видеоматериали казвам НЕ СТАВА.За видеоклипове пък не знае ударенията на думите въпреки изрично указание на коя буква да сложи ударението а някой думи не ги изговаря изобщо.Думата "ДОРИ" го изговаря "ДОРОРИ".За пресмятане на задачи и формули може да става,но за изображения и видеоклипове НЕ СТАВА.Не се лъжете да плащате за скъп пакет за да ползвате услугите му нищо няма да се случи само ще похарчите парите си.

Активен veso74

• Квантов електрон
  • LZ2WSG
« Отговор #20 -: 24 Септември, 2026, 16:58:43 »
Вероятно не иска да спори безкрайно с потребителя (процесорно време е все пак - пари!). Казва 3 пъти - не, после се съгласява с теб :).

Вземаш каквото вземаш от него като информация (полезно или подвеждащо сам си преценяваш), а споровете са безсмислени. Преди ако се опитваш да го нагрубяваш, дори леко, те изхвърля от сесията. Сега е "по-меко" - съгласява се с теб след някой опит. Има логика и в двата тип реакция (отнесено към машинното време) :).

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
« Отговор #21 -: 24 Септември, 2026, 17:36:09 »
Ето ти директен отговор защо прави такива неща.Попитах го защо налага волята си над моите инструкции и в отговор какво получих.

Активен veso74

• Квантов електрон
  • LZ2WSG
« Отговор #22 -: 24 Септември, 2026, 17:57:25 »
Отделеното ми процесорно време за прочитане и вникване в смисъла на цитата, който си извадил, е малко :).
Техническите аспекти на въпросите към ИИ са къде-къде по-праволинейни, носят информация и спестяват време.
« Последна редакция: 24 Септември, 2026, 18:06:58 от veso74 »

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 325
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #23 -: Вчера в 23:20:43 »
Ауу, ма то голяма дискусия се завъртяла тук. Да ви кажа колеги за нещастие (или по-скоро за голямо щастие) на ИИ не му е „внедрен“ телепатичния модул. Няма как да знае на кой какви мисли му се въртят в главата, няма как да знае кой по какви ци*и и зад*ици си пада – малки стегнати, провиснали до под пъпа или пък огромни гъ*ища ;-)
Та да ви се оплача и аз, преди седмица - две ми беше дошла музата и бях решил да задминавам древните майстори, хи-хи. Отивам смело в магазина, купувам си четки, боички, чукове и сърпове (пардон – чукове и длета) и заминавам в селската си къща да творя.
Правя, струвам, мажа по платното, не става-все го*няна работа се получава. Викам си да пробвам скулптурите, може там да ми е силата – въртя чука, „маам» по длетото, един два мраморни блока окепазих, много хубава българска думичка нали ;) - НЕ СТАВА. Че като ми прекипя, като ги подхванах и четките и боите и чуковете и длетата викам им – а бе 24-каратови малоумници такива, аз какво ви казвам да правите, а пък вие все боклучав резултат ми вадите. Не ви ли е срам, толкова пари съм дал за вас, а изобщо не слушате какво искам. А пък те с цялата си наглост се съгласяват с мен и ми разправят – да, така е не правим това което искаш, ама ти знаеш ли, че на нас са ни заложени определени модели и идеали за красота още от древните гърци и римляни, а по-късно и от средновековните майстори. Не можем да се съгласим с твоите визуални желания. Та така колеги – не си давайте парите за инструменти, не става работата.
Аааа, забравих и поялници да не си купувате – и те не стават. Имах един дето ми вършеше добра работа, но незнайно защо след като преди две седмици направих някаква кръгла годишнина, и той започна да ми върти номера-прави студени спойки, едни такива грозни като с безоловен тинол. Грапави с мехурчета по тях, стоят като шагрен и не са лъскави като преди 98-ма година  :crazy:

А сега по-сериозно, извинявам се за  :writer:, но аз поне така интерпретирах усилията на колегите които се опитваха да ни убедят в безсмислието от съществуването и ползването на ИИ.
0879 530 578  www.eshop-bg.com

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 231
« Отговор #24 -: Днес в 04:40:07 »
Пак ще кажа (специално за bobi mw) - имал съм достъп до по-новите (платени) версии на ИИ, вече наистина (почти) сами вършат цялата работа, на старите (безплатните) трябва да им я раздробиш на много малки порции и да я правят част по част. Но, обобщение на документация, сравнение, вадене на разлики и прилики - много добре се справя. Нещото, за което го ползвам редовно и досега се е издънил точно нула пъти - казвам му - изведи ми формулата от документацията за този чип (написал съм му точния модел по документация, както го дава производителя). Примерно - формулата за напрежение на LM317T във формат, удобен за copy-paste в Exel. Прави я и тръгва да работи от първия път. Ама ако го питам как да извадя 6 волта със регулатор LM317, ми вади откровени глупости - примерно - прави делител със стойнисти на резисторите от сорта на 167 ома и 2341 ома. Обаче, ако му кажа - направи ми регулатор за максимално близка стойност до 6 волта с резистори от Е24 ред - ще ми го направи. Тези двата примера са абсолютно точни как го използва човек, който не знае какво прави и човек, който знае.. В първият случай ще се получи мнение - "тоя интелект за нищо не става".

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
« Отговор #25 -: Днес в 10:11:14 »
Вие отново давате пример за сметачни дейности.За това става,но за изображения не става.Погледнете целият видеоклип който колегата го е споделил и там ясно показва че налага воля въпреки инструкция и прикачен файл.Аз ползвах едномесечен абонамент за 21,98 евро и бих казал че разлика в УМСТВЕНИЯТ БАГАЖ няма разлика само в резолюция на дадено изображение.С безплатна версия и платена версия няма разлика.Вие давате примери за сметачни дейности.Аз давам опита си за снимки.След години може да се оправят тези дефекти,но на този етап нито Нета нито Gemini вършат работа за снимки и то прости задачи да изпълнят.

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 157
  • Населено място: Монтана
« Отговор #26 -: Днес в 16:01:07 »
Не се ядосвай просто изкуственият интелект не е способен да прави изображения.Той ми го призна че на този етап от развитие не е способен.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |