Въпреки, че има отворена тема за ИИ в момента, за да не я спамя, ще споделя случаи с неочакван ефект. Моята жена ползва една MP3 "макаричка" да си слуша музика по неин вкус. Записите правя аз от интернет на една SD карта. Музиката е разнообразна (БГ, Италиански, английски, дори френски и испански). Тя обича да си припява, така че свалям и текстове в оригинал и превод (уж така "учи" езици). Напоследък, главно във фейсбук, се появиха супер мелодични песни (главно БГ и италиански) без упоменат автор и изпълнител - очевидно направени с помощта на ИИ. След първите такива записи (не мина иседмица), жена ми каза: изтрий ги, не се чувствам добре слад като ги слушам тях. Изтрих ги и минаха няколко месеца, преди отново да попадна на подобни записи. И случката се повтори, отново трябваше да ги изтрия в рамките на няколко дни. Тя не казва, че не и харесват, че са и омръзнали или нещо друго от този род, а само че не се чувства добре. На макарата има записи от повече от 5 години и нито един от тях не и е омръзнал. От ИИ записите й става зле на сърцето и й минава веднага щом ги изтрия.
Пред вид пенсионерската ни възраст (и двамата пием хапчета за кръвно), възможно е жена ми да има някаква свръхчувствителност и това да е индивидуално и напразво да обвинявам ИИ. Но дъщерите ми също са се сблъсквали с подобни изпълнения и имат подобно мнение.
Ако има други "пострадали", може да се оформи едно анти ИИ на основа психо и физио ефекти.