| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Психо-физиологичен ефект от ИИ  (Прочетена 85 пъти)

lz2lx, Yassen и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 374
  • Населено място: София
Въпреки, че има отворена тема за ИИ в момента, за да не я спамя, ще споделя случаи с неочакван ефект. Моята жена ползва една MP3 "макаричка" да си слуша музика по неин вкус. Записите правя аз от интернет на една SD карта. Музиката е разнообразна (БГ, Италиански, английски, дори френски и испански). Тя обича да си припява, така че свалям и текстове в оригинал и превод (уж така "учи" езици). Напоследък, главно във фейсбук, се появиха супер мелодични песни (главно БГ и италиански) без упоменат автор и изпълнител - очевидно направени с помощта на ИИ. След първите такива записи (не мина иседмица), жена ми каза: изтрий ги, не се чувствам добре слад като ги слушам тях. Изтрих ги и минаха няколко месеца, преди отново да попадна на подобни записи. И случката се повтори, отново трябваше да ги изтрия в рамките на няколко дни. Тя не казва, че не и харесват, че са и омръзнали или нещо друго от този род, а само че не се чувства добре. На макарата има записи от повече от 5 години и нито един от тях не и е омръзнал. От ИИ записите й става зле на сърцето и й минава веднага щом ги изтрия.
Пред вид пенсионерската ни възраст (и двамата пием хапчета за кръвно), възможно е жена ми да има някаква свръхчувствителност и това да е индивидуално и напразво да обвинявам ИИ. Но дъщерите ми също са се сблъсквали с подобни изпълнения и имат подобно мнение.
Ако има други "пострадали", може да се оформи едно анти ИИ на основа психо и физио ефекти.

Неактивен Radist

• Квантов електрон
  • Публикации: 157
  • Населено място: Монтана
Re: Психо-физиологичен ефект от ИИ
« Отговор #1 -: Днес в 16:06:47 »
Ползвайте го за пресмятане за информация да ви открие някой сайт,но за други работи не става не става.Изкуственият интелект никога няма да стане реален помощник никога поне в близките 10 години А да прави музика и изображения това е абсурд.В интернет толкова снимки има които си личат от километри че са нереални с раздвоени погледи ако има хора кожата стои пластмасова всичко стои анимационно.Музиката сигурно и тя звучи така изкуствено.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 231
« Отговор #2 -: Днес в 16:42:16 »
Относно изображенията - ИИ се ползва и за възстановяване на истински кофти кадри от фотографи - лоша експозиция, слаба светлина, замазани и тн, та и в такива случаи съм виждал въпросните (д)ефекти.

Относно музиката - в началото тубата като се напълни с такава, преди да започнат да я маркират... и аз съм се усещал напрегнат и изнервен от тая музика, нищо, че върви само за фон. Все още не мога да кажа какво точно има в нея, но даже и само инструменти да са, без глас, пак го има ефекта. Гледал съм осцилограми на ИИ синтезиран говор - там всичко е семплирано и накъсано, не съм се заглеждал дали и с музиката е така.

Неактивен lager

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1021
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #3 -: Днес в 19:30:34 »
Днес изкуствения ми помогна да пусна трифазен програмируем таймер ТМ-613, след третото напътствие, но накрая му изръкоплясках.Преди мен други двама бяха се мъчили с таймера и даже ме питаха откъде може да се купи такъв.Слушам изкуствена музика, даже я предложих тук в раздела.След като разбрах кой е автор и изпълнител писах и малко ме беше срам. Говорих след това с него дали само на мен ми харесва и трябва ли да се слуша такава, той ми каза че музиката има автори-хора които са я планували, дали указания, коригирали и т. н. и в края на краищата тя си е чевешко произведение. Продължавам да я слушам отвреме навреме и ми харесва много повече от недоносени бг "парчета".

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |