Значи, общо взето какво е положението измерих отново напреженията, 12.2V, -5.07V, -12.1V, 4.99V (това са напрежение под товар). Такива беше и когато пали и когато не пали. Относно ресет веригата. И аз си помислих за това, но тогава трябваше да се ресетира през клавиатурата, а той не го прави. Видях че има вариант директно през 40-ти крак на процесора, но честно казано ме е страх да не изгърмя процесора. По принцип замяната на кондензаторите е най-логичното нещо преди да тръгнеш да търсиш по-сериозни проблеми. Тези в захранването са лесни, там монтажа е бърз, лесен и прост, не ме притесняват особенно, от друга страна, тези на дъното ме притесняват защото платката е двуслойна и не знам дали ще успея да се справя без да нанеса по сериозни щети. Честно казано в един момент вероятно ще се наложи, но, просто споделям. След малко отивам да взема осцилоскоп и да започна да меря и там... Върти ми се една хипотеза в главата... Когато пробвах контролера на флопито, преди да пипна в машината, гасих тока и тогава пипах, но времето между спирането и пипането не винаги беше повече от няколко секунди, дали е възможно да е имало още заряд в кондензаторите и да е станала някаква беля? Друго нещо, възможно ли е, да си имало проблем, който просто включването на контролера да е задълбочил... да кажем с провишената консумация на ток да е предобрило нещо? А, да, правех и други измервания. При свалено захранване, измерих съпротивленията на веригите. На 12 V, беше около 3,8-3,9 килоома, на 5 V - 250 ома, на отрицателните отива към безкрайност... ако това може да Ви насочи...