| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: радиоприемник Концерт -ремонт.  (Прочетена 19030 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
  • Публикации: 132
  • Населено място: С.Въбел,обл.Плевен
Re: радиоприемник Концерт -ремонт.
« Отговор #15 -: 13 Януари, 2014, 18:25:36 »
Както ме посъветва  mano   разхвърлях радиото,почистих и огледах шасито и се захванах с кутията му.  Почистих лайсните и цялата кутия и етого резултатът по долу на снимките. Има напуквания на лака в долния край,където съм снимал учасъци от нея, но мисла така да си остане. Все пак това е радио на години,а не токущо произведено.  Сега ще се захващам със самия приемник. Ако има нужда ще помагате.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3620
  • Населено място: Варна
« Отговор #16 -: 13 Януари, 2014, 20:40:15 »
Сменях наскоро точно тия конци.При някой шивачи има такъв сарашки конец приличащ а татарска плетка.Точно става тоя който ползват за шиене на някой типове раници.Здрав и не се къса.

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
« Отговор #17 -: 20 Януари, 2014, 08:57:14 »
Започвам да работя по шасито на Концерта. Изчистил съм го от прахоляка ,но от долу ,където е монтажа има черн замърсяване като опушване. Как мога да го почистя? Механично не става понеже елементите са нагъсто. Дайте съвет може ли с нещо да се почисти без повреда. Снимки.
« Последна редакция: 20 Януари, 2014, 09:38:07 от viktoroti »

Неактивен sawow

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 39
« Отговор #18 -: 20 Януари, 2014, 09:58:52 »
Ваниш, малко разреден с вода. Парцален тампон, защипан с хирургическа щипка, и много внимателно триеш опушените зони. Още веднъж - изключително внимателно, за да не си вкараш автогол. По същия метод се почиства и кутията отвътре и отдолу. Пазиш кожата на ръцете и очите - добре е с някъкви очила и ръкавици.

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
« Отговор #19 -: 16 Април, 2014, 18:42:19 »
Продължавам работата по Концерта.  Всичко съм възстановил както е по схема и  на средни и къси работи добре,само на УКВ пълно мълчание. Превключвателя на вълните съм го разглобявал и почистил. Направих и проба с друг УКВ блок също от Концерт, пак тишина. Помагайте!

Активен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3984
« Отговор #20 -: 16 Април, 2014, 18:48:39 »
Разбира се, че нищо няма да се хване на УКВ-то, то е на стария стандарт, но трябва да шуми. Причините са много, растроено, елементите са си променили стойностите и т.н. Опитайте с друга ЕСС85, често ми се е случвало да е изтощена.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
« Отговор #21 -: 16 Април, 2014, 18:52:36 »
 :) Не е ли логично да хващате станция по огледалната честота  :crazy: . На селените става и на повчето лампови радиа е ставаше преди да ги побарам с брадвата.  :D

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
« Отговор #22 -: 16 Април, 2014, 20:18:32 »
Сменях няколко ECC85, същото. Имам един руски Донец, на УКВ лови хоризонт,а пък и както казва колегата Сашо ,трябва поне да шуми.

Активен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3984
« Отговор #23 -: 16 Април, 2014, 20:23:01 »
Опитай да завъртиш в едната или в другата посока сърцевината на филтъра който е до ЕСС85. Също така там има два тример-кондензатори с които също се настройва, внимавай да не ги счупиш.

Неактивен Любо Божков

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1714
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #24 -: 16 Април, 2014, 20:31:01 »
По добре не върти нищо на първо време, защото липсата на шум едва ли е от настройката. Трябва да се започне от зад - напред. ЧМ демодулатор - МЧУ - УКВ приставка. Ремонта на УКВ без сигнал генератор, пък бил той и най простия е живо мъчение!

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
« Отговор #25 -: 16 Април, 2014, 21:29:00 »
 :D Не мъка бре а веселба  ,според мен не е чак толкова трудно дето вика колега от зад напред се почва ма преди тия мъки виж дали тая лампа има анодно .  :D Че ми се е случвало и без анодно да рова из сандъка.  :master2:

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
« Отговор #26 -: 17 Април, 2014, 23:09:49 »
Тия дни ще се занимавам с УКВ-то ,но между другото  забелязах ,че едната EL84 прегрява. В тъмното кафеза и става вишнев. Смених я с друга , същото.  Поставих   две 6П14П видимо няма разлика ,но като ги пипна едната е много по - гореща. Това  проблем ли е и ако е откъде идва?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #27 -: 17 Април, 2014, 23:14:24 »
Пробит или ликажен прехвърлящ кондензатор,може друго.

Неактивен viktoroti

• Квантов електрон
« Отговор #28 -: 17 Април, 2014, 23:28:57 »
Благодаря! Ще проверя.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #29 -: 17 Април, 2014, 23:34:15 »
В такъв случай първо се мери какво напрежение има на катодния резистор,мери се какво има по решетките и анодите на лампите.Проверяват се прехвърлящите кондензатори.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |