трябва да гледаш страницата там където пише за 27 мегахерца !!! по целия свят е разрешено
и няма ограничения за антената , в европа има ограничение на 5 вата мисля за колите в някой държави и за това някой модели на по-мощни радиостанции се продават и с режим до 5 вата
ти ми говориш за PMR (произнася се „Пи-Ем-Ар“, на английски: Private Mobile Radio)
а аз ти говоря за - диапазоните CB (произнася се „Си-Би“, на английски: Citizens' Band radio)
нали темата е за 27 МХз
дадох страницата колегата да види дали има някой честота дето съвпада с тези ...
а и ще е полезно ако някой реши да си намери евтина втора употреба .... като писах по горе за честоти на европейския съюз имах предвид че има и други стандарти ... примерно UK честоти , котио се разминават с "нашите" и понеже говорим че хората ще си намерят някой стара радиостанция ....за 20-30 лв примерно , ще опънат един обикновен дипол на балкона и ще се провикнат по микрофона ... "оп са ... " или как беше там
но ако тази стара радиостанция е донесена от нашите събиратели на вещи по запада , могат да се окажат несъвместими с хора които иска да се свърже.
Още инфо .... ако случайно си намерите радиостанцията ... опънете две жици на балкона и искате да разберете дали работи ... ю
може да пробвате на Канал 25 - използва се от шофьори на камиони
винаги ми отговарят когато съм пробвал от пристанището на Варна на мен , явно там има постоянно хора