| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: "Звезда 54"  (Прочетена 1693 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3709
  • Населено място: Варна
Re: "Звезда 54"
« Отговор #30 -: Вчера в 16:17:54 »
Виж какъв е диаметъра на съчмите.Ще видя какво има.

Неактивен Любо Божков

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1776
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #31 -: Вчера в 19:36:09 »
Сачми се продават в магазините за лагери. Предлагат се в милиметри и инчове. Освен стандартният ред някои магазини предлагат и с разлика  в диаметрите от няколко стотни. Приятел така си закупи заключващи сачми за патронника на перфоратора с разлика в стотни за да си подбере подходящата. За предпочитане е диаметърът им да се мери с микрометър.

Неактивен Private

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 45
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: Вчера в 19:44:57 »
Сачми се продават в магазините за лагери.
Което ме подсети за тези агенти, евентуално полезни за всеки майстор:

Цитат
Нашата фирма ЕВРОБОЛТ е специализирана във внос и търговия на широка гама крепежни елементи и резбонарезни инструменти. Поддържаме на склад над 15000 артикула и предлагаме над 50000 артикула по каталог.

ЕВРОБОЛТ ЕООД Ви предлага:

> Болтове, гайки, винтове, шпилки, шайби и други крепежни елементи с якост клас 8.8, 10.9, 12.9, 100.
> Строителни крепежни елементи: дюбели, анкери, планки, скоби и други.
> Болтове, винтове, гайки и шпилки  американски и британски инчови стандарти UNC, UNF, BSW, BSF, BA.
> Неръждаеми крепежни елементи, А2, А4 - Болтове, гайки, винтове, шпилки и много други.
> Автомобилни болтове, гайки и шпилки  за джанти, за цилиндрови глави и ходова част.
> Специални крепежни елементи за леки и тежкотоварни автомобили, автобуси и строителна механизация.
> Болтове, гайки, винтове и шпилки от Месинг и Полиамид. Медни и алуминиеви нитове и нит гайки.
> Пълна гама на крепежни елементи със специални резби.
> Внос и търговия с резбонарезни инструменти.
В София имат магазин и склад, а в Пловдив само магазин.
« Последна редакция: Вчера в 19:59:09 от Private »
-= All our life, we are beta testers =-

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 4054
« Отговор #33 -: Вчера в 20:08:08 »
Колеги, проблема е решен. Ето какво стана: намерих кондензатор от едно донорско шаси от УРАЛ-57, оказа се, че е почти същият, съчмичките са с еднакви размери. Когато ги сравних двата, видях, че на Звездата има една гумена втулка в която се движат съчмите, а на Урала няма такава втулка, съчмите се движат в конус който е формован на корпуса. Разглобих кондензатора на Урала, има 6 съчмички с диаметър около 1 мм, викам си ще сложа една съчма на Звездата. Малко пипкава работа, изисква спокойствие  :D , и се оказа, че няма място за друга съчма. Но изведнъж всичко си дойде на мястото, луфта почти изчезна  :unknown:  и след малка настройка на пластините кондензатора е готов. Не мога категорично да кажа какво направих, вероятно като размествах съчмите (падаха, пак ги нагласях и така няколко пъти), си дойдоха на мястото на гумената втулка. От външната страна сложив едно силиконово маркуче, което влиза във втулката и вече няма никакъв луфт. Не знам дали успях да обясня добре, но май всичко е от тази гумена втулка, в някои кондензатори има бронзова втулка за съчмичките, тук е гумена. Може да се види на снимките, черна е на цвят: 

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #34 -: Вчера в 20:32:49 »
Поздравления :good: аз нямам нерви за такава пипкава работа :drinks:

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #35 -: Вчера в 20:35:48 »
Направо часовникарска работа си беше с тези съчми. Сега трябва да мисля за изходния траф, ще трябва да търся някой да го пренавие  :blush: .

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #36 -: Вчера в 20:43:15 »
Пробвай с изходен от Мир или нещо подобно с лампа 6П6С,тя е почти идентична.Поне напърво време да му чуеш звука.Друг вариант да ти изпратя проводник сам да си го пренавиеш.Нямам очи вече за тая работа,годините сам разбираш.Лека полека без да бързаш.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #37 -: Вчера в 20:43:55 »
 :drinks: Остана ми малко време да се позагледам в елементите, сякаш се различават от схемата, нещо не ми се връзва. Утре ще проследя връзките отново и ще пиша.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #38 -: Вчера в 20:47:45 »
Пиши на лични ако се захващаш.Там по схемата няма нищо особено.

Активен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 343
  • Населено място: София
« Отговор #39 -: Вчера в 21:06:37 »
Направо часовникарска работа си беше с тези съчми. Сега трябва да мисля за изходния траф, ще трябва да търся някой да го пренавие  :blush: .
За нареждане на сачми е слагам обилно грес в лагера и те потъват без да падат. После излишната грес се маха, а остатъка е полезен.
П.П. В лагери без сепаратор винаги изглеждат така, все едно им липсва една сачама, но при опит да се сложи лагера може да заклини.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #40 -: Вчера в 22:17:04 »
Пиши на лични ако се захващаш.Там по схемата няма нищо особено.
Оказа се, че схемата на радиото е тази:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #41 -: Вчера в 22:24:38 »
Това е ясно,аз за трансформатора ти говорех.Трябва да видя от тия лампи май ги имам всичките.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
22106 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
58466 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
20971 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
15450 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC
5 Отговора
3135 Прегледи
Последна публикация 22 Ноември, 2025, 22:31:36
от Pichaga933

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |