Хайде да се включа и аз. Имам и аз малко ветерани, гордостта ми е един UNIGOR. Прибора е бил измъкнат буквално от контейнера с боклуци от сина ми. Той естествено и хабер си е нямал какво спасява, а мисля, че и до днес не го е осъзнал! Един ден шефът му ги пратил в мазата да чистят, като задачата била всичко да отива на боклука. Да, обаче повечето неща се озовали в колата на младшия. Домъкна куп неща между които и въпросния прибор. Когато го видях сърцето ми се обърна. Опасан с тиксо, мръсен сякаш изваден от тоалетната! Сложих му едни щеки да го пробвам- не работи. поогледах го, в интернет намерих описание и схема и се гласях да опитам ремонт. И реших първо да го почистя. Ползвам един почистващ спрей на ВЮРТ, изненадващо изпод парцала приборът заблестя като нов! И докато го чистех, нещо изщрака. Сякаш гръм ме удари! Сетих се че тия прибори имат защита. Горе в ляво под системата. Точно там търках в момента. Грабнах пак щеките и ти да видиш! Приборът работи! Някой малоумник кой знае какво е направил и са го захвърлили в коша. После тук във форума колега предложи за продажба чисто нов калъф и така нещата се окомплектоваха. Понякога го вадя УНИГОР-а да сверя нещата и така. Другият ми ветеран е първия дигитален мултицет, с който имах щастието да работя. Още през 1980-та година! И досега ползвам само нвго, въпреки че имам немски такъв със суперкондензатор вместо батерия. Просто ШЛУМБЕРЖЕ-то ми е като вехта гуменка на крака! Имам и други вехтории, които ползвам при различни обстоятелства. Една вехта "стрелка", която ми е под ръка в мазата, един цифров PROSKIT от края нa 80-ттe, който е в куфара с който ходех о бекти. Колко пъти е падал от стълбата един Бог знае, но досега си работи китаецът! Синът ми домъкна и някакъв руски осцилоскоп с волтметър, който реве за профилактика, но не мога да стигна до него, довлече и един генератор ЛАСПИ..... Купих от колега един сандък, наименован от германците "Приставка за осцилоскоп" -SIEMENS. Не намерих никаква информация за негo нийде. Голям е колкото показания тук осцилоскоп ОТ 51, в перфектен външен вид! И той зае мястото си в мазата.... А преди да се сдобия със ШЛУМБЕРжЕ-то, имах страхотен сервизен мултицет GRUNDIG! Продадох го на приятел. Доста неща имам и доста други са минали през ръцете ми, работил съм с доста български прибори, някои показани тук от колеги.