Здравейте на всички! Един приятел ми даде неговия Fluke T6-600, който се развалил докато го ползвал, с молба ако мога да го оправя.

За съжаление не намирам принципната му схема и до колкото разбирам от Fluke не пускат такива. Надявах се да е някой окъсил кондензатор, но не е. Няма абсолютно никаква консумация. Та започнах да меря и установих следното.

3V се подават на конектора BT1 (горе вляво). От там отиват в две посоки - нагоре в TPK2 и надолу към предпазителя F1. При TPK2 сякаш няма преминаване от другата страна и е само контролна точка. Долу след F1 отива в едно от крачетата на U12 както и към L2 и към Q8. L2 е свързан от другата си страна с друго краче на U12. С осцилоскопа меря 3 волта само на двете свързани крачета на U12. На всички останали е мъртвило.
С Q8 съм озадачен. Маркировката му е J1, което е Power MOSFET 200 mA, 50 N−Channel SOT−23. 3V отиват на самото краче до маркировката Q8. До колкото виждам тънката писта, която идва от R3 трябва да е сигналът за отпушването на транзистора. Но там е 0V както и на последното краче. Нарочно не казвам сорс, дрейн и гейт понеже като гледам документацията на транзистора и кое краче какво е излиза, че там където си мисля, че е гейтът всъщност е сорсът.
Въпросът ми е дали U12 не е драйвер на захранването и дали той не трябва да контролира Q8. Ако на всичките му изводи освен на тези, на които се подават директно 3V, няма нищо мога ли да заключа, че е за смяна? Между другото, не мога да намеря по маркировката му какъв е този чип.