| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Документация за полски генератор Е630  (Прочетена 11291 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 253
  • Населено място: Потребителят го няма вече
Re: Документация за полски генератор Е630
« Отговор #15 -: 30 Март, 2014, 11:21:46 »
 :good: Със закъснение по повод на този потенциометър!При ремонта на генераторите, на два от плъзгачите на тези потенциометри имаше оригинална "човка" под пластината,  с тъмно сив цвят,наподобяващо на графит.Вероятно износването/изтриването/довежда до появата на луфт и липса на контакт.По памет тази "човка" беше от порядъка на 2 мм. На повечето прецизни потенциометри с висок клас на линейност съм забелязал въпросната "графитна и или кой знае от какъв материал ,който явно удължава  живота на съпротивителната нишка при триенето. Аз лично ги възстанових ,като извадих четки от моторче на касетофон и им протрих каналче за да се застопорят на пластината на плъзгача!Но и това  решение на Венци е спасителен остров ! :good: Дано съм бил полезен с идеята"Направи си сам" :morning1:

Активен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1049
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #16 -: 30 Март, 2014, 16:51:09 »
Голямо чудо как е работил този уред.Излових не запоен извод на проходен кондензатор на цифровият блок.Проводника беше само увит около извода. Вече работи но иска настройка на долният обхват 0,1-60мхц.Но за това ще чакам за превод.
Качвам снимки тъкмо да пробвам новите условия.

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 253
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #17 -: 02 Април, 2014, 15:40:14 »
Днес имах пролука да намина край рекламна агенция и отговор за цена за копие ще  имам в понеделник.Не се ангажират да сглобяват схемите от дългите листи,с обяснение че не разбират от схеми и да не сбъркат в сглобяването!  ??? Така че всеки ще си има грижата да си "съедини" листите!  :hi:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |