Благодаря колеги!
NKK -> чиповете които НЕ работеха правилно при мен, минаваха теста на програматор/тестер.
Възможно е и при мен да е такъв проблема, ако не намеря от колеги, ще сваля от наличните два FDD контролера и от 8С /те са ми на цокъл няма да е проблем/
NKK -> И последно, провери С1
Аз също се усъмних в стойността от 1nF. Не съм виждал такава голяма стойност за времезакъснение. Има вероятност да е 100pF. Възможно също е да е прекъснал, наистина преди монтажа не го премерих, стори ми се ненужно защото беше нов, незапояван.
CVT -> на твоята платка каква е функцията на джъмпера
На схемата е свързан към ИС12 (6821) p40 и е означен като "J". предположих че е джъмпер, макар че забелязах на снимките на програматора че не е монтиран и в документациата няма нищо за него. Не исках p40 да "виси" и го монтирах, на положение "1" Възможно е да е проектиран за бъдеща или бил за отпаднала вече функция на програматора.
joro -> платката не е с метализирани отвори
Платката е с метализирани отвори, НО или е бракувана или с времето метализацията на част от отворите се е прекъснала САМО в "горния" им край. Наложи се да занитя и запоя всички преходни отвори. Така също да запоя елементите и цанговите цокли от двете страни на платката.
В SprintLayout "засветявах" пистите последователно ИС1 p1, ИС1 p2..., прозвънявах връзките върху монтираната платка и проверявах така ли е по схема. Правих го два пъти мисля че не съм пропуснал липсваща връзка.
Продължавам "войната"