Вероятно потенциометъра ще трябва да с отваря и чисти и смаже наново. Този модел е занитен, но няма страшно. Нитовете се свалят с дрелкат и после се затваря с болтчета 2,5мм. До колкото си спомням е с графитна пъпка, внимавай да не я изгубиш.
Според мен смяната на крайната с 6П3С е цел изваждане на по голяма мощност, затова е пренавит и мрежовия трансформатор. Дано не е баран изходния.
На снимката се вижа преработка в катода на 6П3С, сигурно има и още преработки.
За запазване на автентичността ти предлагам в тръбичките на асфалтовите кондензатори да скриеш нови. Аз ги запълвам със салфетка и после слагам оригиналния асфалт с поялник, но не ползвам поялника с който запоявам защото се прецаква човката. Жертвал съм друг само за тежи цели.
Големия електролит сигурно е ОК.Има тема за трениране на стари електролитни кондензатори
Предлагам ти следния ред за реставрация
1. Мрежово захранване
2. Отопление
3. Анодно
4. Ниско честотен усилвател. Тук има най много работа
5. Детектор
6. Междинно честотен усилвател
7. Хетеродин
8. Входни кръгове
за т.6. и 8. ще ти трябва генератор
за т7 . ще ти трябва честотомер.
Относно скалата. В Пловдив имам човек който може да ги печата на стъкло, поле със спрей се нанася бронзовото покритие. Това само при условие че скалата е начертана 1:1 на corel draw
Виж тази тема
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=12520.30Не се притеснявай да задаваш въпроси