Здравейте сандъкчии!
След като RD Riden пуснаха на пазара RD6012 (скоро идва RD6018 а след време ще пуснат прецизна Р серия, очаквам с нетърпение!) реших, че е време да построя захранване с него. Хората слагат импулсно на 70В преди 6012, но това не е вариант за мен - много шумотевица настава, и без това ще филтрирам, нямам нужда от още боклуци на изхода. Ще се прави линейна задна част!
Купих един трансформатор 800ВА / 48В от Ташев, яки диоди STTH6003CW, кило кондензатори 4700мкФ, изкопах си старата кутия от ТЕС, поръчах захранването и се захванах! Предлагам ви една фото история на моето приключение, което завърши успешно преди малко!
До тук добре! Мостът е готов, трансформатора е монтиран. Единия вентилатор е за греца, другия е да вади топлия въздух от кутията и да върти хлад около импулсното. Трансформатора е много солиден и тежък, имам усещане, че характеристиката ще е бая твърда, точно каквато ми трябва. Може би се усещате какво съм направил - сложил съм оригиналния преден панел отзад, вентилаторите просто ЛЕГНАХА на местата на метрите!
52 дни по-късно, след хиляда разправии с митницата, хиляда разпечатки и документи за 60 долара, нерви и чакане, си получих захранването. Заедно с него дойде една новина от шефа на пощенски клон 07 до нас - от нова година НЯМА БЕЗМИТНИ ВНАСЯНИЯ ВЕЧЕ! Ще плащаме ДДС и за 1$! Не ми се говори...
Малкото трафче е за вентилаторите.